Wczoraj było koszenie..Dziś przycinałam tuje.Wielkie to na drabinie trzeba było gimnastykę uprawiać.Nie dokończyłam, bo piła sie za bardzo nagrzała.
A ja też , bo dziś upalny dzień.W miedzy czasie chyba ze 2 litry wody wypiłam.
4 taczki ściętych gałązek wywiozłam na drugi koniec działki.I pomału spalałam.
Resztę może uda mi się dokończyć w poniedziałek. Mamy długie dni. to można pracować do zmroku.
Posadziłam 2 hosty w donicach.Bo canny mi nie wyszły.
To będą hosty w donicach.Nigdy tak ich nie sadziłam, nie miałam.ale jest ich sporo to 2 poszły do donic.
Beaby-Beatko Dziękuję .Cieszę się bardzo,że moje roślinki i moje zdjęcia ci się podobają.
Najbardziej to rozhulały się chwasty.co już wyplewię to znowu są.
No taki sprytny bocian dba, abym też ciągle w tych malinach pracowała i co koszenie świeżą trawkę wykładała.
Ech, nie mu tak będzie i mięciutko jego dzieciom
Dziękuję i ja pozdrawiam .
leszczyna-Krysiu Dziękuję i ja lubię takie wiejskie klimaty.Takie rustykalne.
Bociany już tutaj były jak działkę kupowałam. I przylatują co roku. I ponoć są tutaj kilkadziesiąt lat. Oczywiście nie te same.Ale ciągle są.
I fajnie, bo to fantastyczny widok i przyjemność je móc je widzieć codziennie jak latają nad głowa.
Orliki już u u mnie się rozsiewają. Na razie kontroluję je. Jak będzie za dużo, te pewnie siewki będę usuwać.
Tak, ta biała kępa to orliki.
Pozdrawiam
JAKUCH- Jadziu ; apus-Basiu Te bociany to tutaj są od zawsze jak już mi wiadomo.
To tylko usprawiedliwia boćki,że maja młode. Bo tak pogoniłabym je. nie nadążam z trawą i chwastami wpychającymi sie mi w miejsca gdzie powinno być ładniej. I mniej pracy.
Na pocieszenie chociaż zdjęcia boćkowe są.
Orliki jeszcze kwitną. Ale coraz więcej już przekwitają.
ed04 Oj dziękuję, bardzo za te przemiłe słowa.
Ogród się zmienia.Coraz bardziej staje się kolorowy. To ja lubię.
Powojniki

Piilu

powojnik Ernest Markham

powojnik Minister
marpa- Maryniu; Locutus-LOKI Dziękuję , i za odwiedziny i za miłe słowa.
Kwitnień przybywa. Powojnikowych jak widać tez.
cyma2704-Soniu W ubiegłym roku posadziłam te irysy syberyjskie tam blisko stawu.Było ich może połowa tego co teraz. I w ogrodzie były niższe.A tak i rozrosły się i ich więcej.I dobrze, tam niech sobie rosną. Mają miejsce. i pasują tam.
Powojni się rozkręcają. Och, szkoda,ze do twoich się gryzonie dobrały. Mi jeden padł. Ale chyba uwiądł go złapał.
Orliki dziękują za pochwały. Bukieciki też.
To te boćki bardzo troskliwe ptaki są. i pracowite znoszą suszone trawki aby mięciutko było swoim dzieciaczkom.

I hostusie.
Funkia Earth Angel

Funkia Bright Lights

Snow Lakie i Wheaton blue

hosta Olive bailey langdon i Hosta Brim Cup

Funkia Firn Line w prawym rogu a w lwem duża to Gold standard

funkia carnival

Hosta June