Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusiu pospacerowałam wśród irysków z przyjemnością ;:oj Pozdrawiam ciepło z intercity.. w drodze na Targi Gardenia Poznań ;:196 :heja
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne iryski, można podziwiać, bardzo ładne te zółto-fioletowe
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Martusiu chyba już nikt z nas nie chce powrotu zimy, coś tam jeszcze staszą, ale nie będzie to już coś mroźnego, tak myślę i tak chcę myśleć, tyle roślin już żyje, szkoda by ich było ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Przecieram oczy ze zdumienia na widok tych łubinów, irysów, wielkich rododendronów.
Jednak faktycznie większe plamy roślin dają niesamowity wspaniały efekt. Gratuluję! ;:303
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Oniemiałam na widok irysów ;:oj Są piękne, a każdy inny. Ten ma niezwykły kolor https://images89.fotosik.pl/127/32a2954b14d9c5c4.jpg
Słonko u Ciebie nieźle operowało, skoro aż tyle na termometrze pokazało. W taką pogodę łatwo stracić czujność, pilnuj się ;:196
Ja jeszcze na działce nawet nie ruszyłam, ale moja działeczka w porównaniu z Twoją, to ziarnko piasku. Jak Ty to robisz? ściskam serdecznie i pozdrawiam ;:196
Zachęciłaś mnie pszennymi chlebkami i też zaczęłam je piec, ale na zakwasie. Drożdży używam tylko do wypieków słodkich. Do tej pory piekłam chleby żytnie, dziękuję za inspirację ;:63
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, z ogromną przyjemnością spaceruję po Twoim ogrodzie. Cudowny jest, za każdym razem odkrywasz nowe miejsca, nowe rabaty. Irysy to nie mój klimat, jeszcze trwa przekonywanie się do nich...ale są piękne, nie ukrywam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto podziwiam sobie Twoje iryski i piwonie i nie żałuję, że zakupiłem sobie :) Irysy prezentują się wspaniale ;:108 a u mnie ich nie było. Pogoda faktycznie nas rozpieszcza i można pracować, a tak jest jak mówisz, że jak człowiek nie pójdzie to wyrzuty sumienia później ma :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obrazek

Marta, czy znasz może odmianę tej wspaniałej łososiowej azalii w głębi tego zdjęcia? Ona przewija się często na Twoich fotkach i jestem nią zachwycona. I przy okazji, ile lat ona u Ciebie rośnie?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich gorąco ,ta wiosna tak jakoś źle na mnie wpływa,że czasem nie mam siły nic pisać i robią mi się zaległości ,a tyle mam do powiedzenia i do pokazania ;:306 .

Gosiu,witaj bardzo się cieszę ,że odwiedziłaś mój ogród,jeszcze mamy troszkę czasu przed wiosennymi pracami w ogrodzie ,więc zapraszam znowu ,pozdrawiam ;:168

Tereso,paleta barw irysów jest bardzo bogata, są dla mnie cudowne i na pewno będzie ich trochę więcej ,ta piwonia makowa to Coral Sunset ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,dobrze ,że jesteś na chwilkę w domciu ,bo nie ma jak w domciu,nawet plany ogrodowe inaczej przebiegają ,pogoda teraz znowu nam się poprawia to znaczy robi się cieplej to może coś popracujemy w ogrodach ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,naprawdę masz dużo spraw do załatwienia ,u mnie też był spory mróz,bo wczoraj w nocy -10 stopni ,po tych wysokich temperaturach to bardzo niebezpieczne dla roślin,ja też uwielbiam jak piękne rośliny cudownie kwitną i nie umiem z niczego zrezygnować tylko jeszcze powiększam ilości ,ciągle jestem niepoprawna ,pozdrawiam ;:196

Anetko,miło Ciebie widzieć na moich ścieżkach ,a wyjazdu bardzo Ci zazdroszczę i jak będę zdrowa to też na rok następny się wybiorę ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margolciu,iryski bardzo lubię a ich świat barw jest niepowtarzalny,dlatego marzę o większej ilości ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,a jednak mróz dwie noce wstecz był u mnie duży ,bo aż -10 stopni ,i może to roślinkom zaszkodzić ,na wiosnę wszystko wyjdzie ,pozdrawiam ;:168

Beatko,miło czytać ,że się podoba ogród i to co w nim rośnie ,staram się ,żeby był jeszcze pełniejszy ,kolorowy i pachnący,pozdrawiam ;:168

Iwonka,irysy to wyjątkowa paleta barw ,chyba najbardziej kolorowa,a ponieważ kocham kolory ,więc chcę ich jeszcze więcej i więcej ,pilnuję się i jak nie mam ochoty wyjść do ogrodu ,bo zimno to nie idę ,bo po usunięciu migdałów inaczej reaguję na zmiany temperatury,ja jakoś lepiej toleruję chlebki pszenne i dlatego je właśnie najwięcej piekę ,chociaż na zakwasie też piekłam ,pozdrawiam prawie wiosennie ;:196

Gosiu PEPSI,jak miło,że jesteś wśród moich roślinek ,na tych zielonych ścieżkach,irysy to ja uwielbiam ,są niepowtarzalnie piękne jak chodzi o ich urodę ,kolory i odpowiednie rozmieszczenie i zestawienie ,pozwalają uzyskać wspaniałe efekty,pozdrawiam ;:196

Mariuszu,irysy sa cudowne i nie może ich braknąć w ogrodzie ,super ,że to zauważyłeś i kupiłeś ,będą rewelacyjnie pasować do piwonii,ta piękna paleta barw będzie nam umilać czas podczas pobytu na działeczce,pozdrawiam :wit ,te wyrzuty sumienia jak stracimy czas poza ogrodem widzę wszystkich ogrodników gnębią ;:306

Wanda,zobaczę jutro w ogrodzie czy wisi jakaś metka przy tej azalii,ma u mnie około 8 lat,jak ją sadziłam to zupełnie nie przywiązywałam uwagi do nazewnictwa ,ale przy niektórych roślinach wiszą metki,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,mam troszke wiosny wiec pokażę co znalazłam ,bardzo tego niewiele ale jest .
Obrazek

Obrazek

taki pasztecik upiekłam
Obrazek

I taki serniczek
Obrazek

Teraz troszkę wspomnień
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia siedmiogrodzka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! wiosna zawitała do Ciebie co na pewno Cię cieszy, ale wspomnienia to coś na co czekamy. Co prawda każdy piękny sezon tak szybko mija i dopiero wspominając zachwycamy się kwitnieniami z minionego sezonu ;:167 Śliczne tę kępy złocieni! muszę je odnowić, bo z czasem zaniknęły u mnie ale za rok będzie czas. Teraz muszę się skupić na uporządkowaniu sporej części ogrodu. Jest też dla żołądka coś pysznego, widzę że kuchnia Cię wciągnęła i specjalizujesz się w ciastach :D Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie Martuś same pyszności ; coś dla brzucha i coś dla ducha! :D Wspaniała uczta! ;:138 ;:138 ;:138

Pozdrawiam serdecznie! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu znowu serwujesz nam pyszności, na słodko i do chlebka ;:215 ;:215 , a wspomnienia takie kolorowe, piekne ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dzisiaj opracowywałam zamówienia nadwyżek i nic nie zrobiłam w ogrodzie,ale jakoś ostatnio lubię siedzieć w domku,mam cieplutko i tak mi dobrze .

Marysiu,wiosnę lubię ,ale wspomnienia są bardzo mobilizujące ,jak mi się nic nie chce i oglądnę wspomnienia to zaraz zasuwam ,żeby znowu tak wyglądało,jakoś w lecie tego nie widzę ,czy teraz patrzę na ogród innymi oczami ;:306 pracy czeka Cię naprawdę dużo ,w kuchni zawsze lubię być,ciasta umiem tylko 2 ,sernik i drożdżowe z owocami ;:306 jutro jadę do Krakowa do galerii krakowskiej ,umówiłam się tam z Zuzią na kawkę ,bo zaczęła wczoraj II semestr na uczelni ,obiecałam jej ,że ugościmy się z tej okazji w jakiejś kawiarni lub restauracji,no i jakieś zakupy będą :uszy ,pozdrawiam ;:196

Maryniu,staram się jak mogę ,żeby różne zmysły były nasycone :uszy ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,uwielbiam swojej roboty produkty i lubię to robić ,a wspomnienia też mi się podobają nawet bardziej niż w lecie oryginały ,i nawet nie wiem dlaczego teraz to jakoś śliczniej wygląda ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”