Piękne wspomnienia i róż i .dalii
Och gdybym tylko gdzieś spotykała takie z ciemnymi listkami to bez zastanowienia kupię.
Jeszcze trochę I będzie więcej kropelkowych zdjęć. Wiosna tylko za 3 miesiące
Przeczytałam dzisiaj smutną wiadomość o śmierci Dawida Austina . Fajnego wieku dożył, bo aż 92 lata. Dzięki swoim różom będzie żył wiecznie
ANIU oj te 3 miesiące będą się ciągnąć w nieskończoność Może w przyszłym sezonie lepiej rozkrzewi sie moja Happy days Lemon to sie podzielę kłączami, bo tegoroczne są juz rozdysponowane .
NATALKO masz rację ,ze dalie kwitły w tym sezonie wyjątkowo długo i gdyby moich nie potargał wiatr, to dużo dłużej cieszyłabym sie ich kwiatami w ogródku a tak zbyt wcześnie je wykopałam
Jadziu u Ciebie róże piękne!Ale chyba masz racje ,żeby je tak ciachnąć do ziemi to się wzmocnia.Córka tak obcina i ładnie kwitną, a ja się trzymam książkowej zasady.TE TYLE A TAMTE TYLE. Jak tam przygotowania do Świąt?/
Jadziu to faktycznie smutne że odszedł taki różany człowiek.
Ale radosne ile róż po nim zostało.
Twoje wyjątkowo pięknie rosną i kwitną.
Nie znam tej Happ zataz y days Lemon. Zaraz poszukam jak ona wygląda.
Jeszcze masz zimę ?
Wie przedswiateczny dopadł ?
Dzięki za oświecenie.Przecież tyle razy ją podziwiałam.
Ech,, jestem zakręcona.
Ale resztę bombek ukończyłam i jeszcze pokazałam.Wszystkich kul styropianowych nie zrobiłam. Do pudła reszta poszła. Do pracy na drugi rok.
Bo warsztat trzeba zwinąć ,sprzątnąć .Święta idą
Wpadłam tylko na chwilkę dla relaksu .Pierniczki norymberskie upieczone, ciasteczka migdałowe również wszystkie pyszniutkie.Muszę się pochwalić ,że dostałam śliczne prezenty od kochanych forumowych przyjaciółek Dziękuję za pamięć i cudowne dary, a także kartki z życzeniami
Ten cudny wieniec dostałam od kochanej Krysi [Christinkrysia] a do tego cudnie robiona ręcznie kartka .Krysiu jestem pełna podziwu dla Twoich zdolnych łapek W realu jest dużo ładniejszy
Czekoladowe pierniczki toruńskie zagościły na moim podniebieniu mniam mniam od Bożenki [bodzia3012]
U mnie niestety szaro buro i mokro, a na dodatek wieje co chwilkę mocniejszy wiatr a pada dosyć ostro .Niestety święta nie będą białe tylko deszczowe To dla rozweselenia przypomnienie wrześniowych kwiatów
ANIU no widzisz wiedziałam ,ze sobie ja przypomnisz, więc jeśli fajnie rozrośnie się kłącze to się podzielę z Tobą
GRAŻYNKO przygotowania na ukończeniu dobrze ,ze nie muszę robić uszek i pierogów, bo u nas jada się zupę rybną z grzankami a ze słodkości to makówki obowiązkowo muszą być i strucla z makiem ,ale to dopiero w poniedziałek będzie robione
MAĆKU letnie fotki wszystkich nas cieszą ,ale na takie jeszcze trochę musimy poczekać
W ten szaro bury dzień pragnę złożyć życzenia wszystkim przemiłym przyjaciołom i przyjaciółkom forumowym, a także Administracji i Moderatorom radości z narodzin Bożej dzieciny . Zdrowych, radosnych Świat Bożego narodzenia
Kochana Jadziu dziękuję za życzenia i z całego serca je odwzajemniam. A że to FO to do życzeń świątecznych dołączam życzenia pięknych kwitnien, 100%powodzenia w hodowli nowych siewek i sadzonek, szkodników w niewielkiej ilości (bo całkowity ich brak też nie jest dobry) oraz odwiedzin pięknych owadów co z pewnością będziesz uwiecznić na zdjęciach. Serdecznie pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać Beata Bazylowo
Jadziu - kropelkowe zdjęcia rzeczywiście masz już opanowane rewelacyjnie!
Niektóre to wow. wow.
Świąteczny wianek od Krysi jest śliczny (brawo, Krysiu!).
Ważne, że dnia już przybywa
Wszystkiego dobrego.
Dziękując za życzenia, pochwalę zdjęcie ślicznego aniołka i nie zdziwiłbym się Jadziu, gdyby okazało się, że to ty tak go ubrałaś (bo wiem jakie masz zdolne rączki )
Witam wszystkich milutkich gości prawie poświątecznie. Parę deko przybyło to tu, to tam, ale z tym obżarstwem już koniec.Jeszcze tylko parę dni i znów będą strzelać korki szampanów i petardy, a biedne zwierzaki znów będą się trząść ze strachu. a potem długo wyczekiwany czas na pierwsze siewy ,wchody i znów zacznie się ogrodowe szaleństwo Nawet się nie obejrzymy
ANDRZEJU nie przeceniaj mnie nie to nie moja robota to oryginał też dostałam go w prezencie od koleżanki to porcelanowy aniołek .Muszę go trzymać z dala od tego naszego aniołka- rozbójnika Teraz trzeba bedzie porobić parę ubranek dla lal które dostała pod choinkę .Ona lubi je przebierać mam tylko nadzieję ,ze nie zacznie im robić makijażu
No to wracamy do wspomnień
BEATKO witaj po świętach wianek w realu 100X ładniejszy niż na fotce wszystkim w koło się bardzo podobał. Krysia ma rzeczywiście zręczne łapki nie tylko do plecenia wianków ,ale i ozdabiania zresztą tak jak i Ty zawsze coś cudnego wyczarujesz
BEATKO [Bazyla] serdecznie dziękuję za piękne życzenia oczywiście oby się spełniły szczególnie ,żeby sezon obfitował w różne,różniste owadzie osobniki Już nie mogę się doczekać pierwszych owadów i kwiatów ojjj biedny będzie ten mój aparat
Jadziu
Wszystkiego najlepszego po Świętach
Miło się nasycić kolorami ,gdy za oknem jedynie szarość i zieleń choinek oraz ...mchu.
Forumki kochane, że podzieliły się własnymi ozdobami.
Mój wianek leży nie skończony
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Oj, żeby to tylko przybyło po kilka deko, to nie byłoby źle. Chociaż w tym roku byłam gospodynią i gości miałam dużo, to i się nie nasiedziałam, a co się z tym łączy, to i się nie przejadłam, bo nie bardzo miałam kiedy
Gdyby teraz w ogrodach były jakieś kwiaty, to mogłabyś nastrzelać kropelkowych fotek, bo leje już od kilku dni. Jednak jest, tak jak piszesz, szaro, buro i ponuro
Ale może przyszły rok przyjdzie pogodny?
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku