lemonka Izo dzięki, że jesteś
Na tym zdjęciu pęcherznica

Lubię bardzo je fotografować w każdej fazie rozwoju kwiatów a i listkami nie pogardzę...
Dzięki za dobre słowo!
anabuko1 miło, że Cię zainteresowały moje nasadzenia.

Te hosty to olbrzymki o dużych liściach więc takiej czosnkowej drobnicy pomiędzy nimi jak widać nie przeszkadza i mają się wyśmienicie! A że nie są wysokie to im razem ładnie .Orliki kończą popis... w tym roku rosły wszędzie u Ciebie widziałam je w hostach i też ładnie..takie niezamierzone mixy często dają lepsze efekty od tych nasadzeń
pod linijkę Ja takim nigdy nie przeszkadzam , chyba że są dzikim prosem

,które aktualnie mam wszędzie i we wszystkim... Tzn, miałam do wczoraj bo wyrywały się aż miło

..Po ostatnich deszczach urosły ze zdwojoną energią...
Teraz w kolejce stoją dzwonki wszelakie...
sauromatum bardzo dziękuję za komplement zdjęciowy!

Zdjęć na FO jest coraz więcej i trudno wybierać takie,które zasługują na wyróżnienie..Tym cenniejsze , od niecodziennego Gościa !

Piwonia o którą pytasz to prawdopodobnie
Paeonia delavayi var. lutea Kupowałam ją bez nazwy jako piwonia żółta, drzewiasta....Podobno wyhodowana z nasion pochodzących od piwonii z Arboretum w Bolestraszycach...
Ale kupiłam ją kwitnącą ,kilkuletnią , więc mogłam oczekiwać jej dalszych kwitnień.
Bardzo dziękuję za wizytę!
plocczanka Lucynko

jesteś stałym bywalcem u mnie i nie oczekuję, żebyś każdą wizytę kwitowała wpisem choć każdy jest dla mnie radością

...

Dzięki, że jesteś bo jak wiesz nie mam zbyt wielu Gości /nie mówię o odwiedzających

których jest stała i liczna rzesza co również jakby nie było, ma swoją dla mnie pozytywną wymowę / ...
Fotki jak zawsze mogę Ci obiecać jak długo tu będę jeszcze tkwić...

Za każde dobre słowo pozostawione w moim wątku serdeczne dzięki!
Wczorajsza moja majowa sesyjka ogrodowa...