Kochani, jeszcze tydzień temu grabiłam liście, a od soboty odśnieżam i robię ścieżki w ogrodzie

Nieprzewidywalna ta pogoda, jak zresztą wszystko w życiu

.
Za oknem pięknie, bajkowo wręcz, bo biały puch przykrył wszystko co szare i bure, ale o poranku jak wsiadłam za kółko, żeby jechać do pracy, to czar prysł
Aguś Płotki sama plotę, a śnieg udaremnił dalsze prace, bo miałam plan
Kosze wiklinowe uwielbiam. Już nie kupuję, wykorzystuję te co mam, ale zawsze moje oko coś tam wypatrzy
Moja winorośl zostawiła mnóstwo winogron dla ptaszków, teraz podczas śniegów i mrozów mają szwedzki stół
Soniu Nie mogę się już doczekać tych pomidorów i papryk ze szklarenki. Przez ostatnie dwa dni trzeba było odśnieżać, bo śnieg sporą pokrywą zakrył dach, więc z obawy przed zniszczeniem latałam i odśnieżałam. Schowałam do niej wszystkie doniczki z młodymi roślinkami, więc jestem bardzo zadowolona z tego zakupu.
Dynie muszę kupić nowe, z dobrego źródła, bo lubię ale boję się o mezalians

Tegoroczne mnie bardzo zawiodły.
Bukszpany przez wiele lat zdobiły, ale czas na nowe. Zwolniły miejsce na róże, hortensje i trawy. Próbowałam walczyć, ale szkoda zdrowia. Została jeszcze jedna rabata, gdzie bukszpany stanowią pierwszy plan, jak na razie bez uszczerbku, ale/.....
Kubuś i Jasiu dziękują za całusy
Ewuś Dziękuję za tyle pięknych słów
Dorotko Szklarnia nieduża, wymiary to 2 metry na 3,2. Ale dość sporo miejsca, fajnie zrobiona, jak na razie jestem zadowolona.
Mam plany takie, że będą tam piękne pomidory i papryki, a nawet wczesne nowalijki. Jak na razie pochowałam do niej wszystkie doniczki z roślinkami do dalszego rozmnażania. Najbardziej chucham na patyki różane, które wyglądają całkiem obiecująco.
Świecznica nie lubi mocnego słońca, moja ma wschodnie i zachodnie. Lubi dobrze zjeść, ale bez przesady, i podlewanie bo suszy nie znosi.
Jest piękna, są różne odmiany, ale zapach na pewno mają taki sam, czyli niesamowity. Kochają ją też motyle

Ciekawa bylina, uważam, że warto ją mieć.