Witajcie

.
Dzisiaj było bardzo ciepło i wietrznie. Wierzchnia warstwa ziemi sucha i twarda jak skała

. Z plewieniem muszę poczekać aż spadnie jakiś deszcz. Chwasty jak zwykle rosną w tempie ekspresowym

. Dzisiaj miałam zabiegany dzień bo Weronice kończy się orzeczenie o niepełnosprawności i zbierałam dokumenty . Byłam w kilku miejscach i zjadło mi to pół dnia. Oczywiście nie mogło obyć się bez ogrodowych zakupów

. Sprawiłam sobie powojnika Guernsey Cream . Pozazdrościłam dziewczynom domków dla owadów i dzisiaj kupiłam

. Ceglana ściana przy stodole uległa małej zmianie bo powojnik Carnaby rosnący w donicy zaczął mi kaprysić i musiałam go przenieść w inne miejsce

. Kwiaty więdną i nie wiem czy to wina upalnego stanowiska czy może łapie go uwiąd . Z efektu jestem zadowolona chociaż plastikowe donice nie do końca mi odpowiadają

. Może kiedyś dorobię się takich z lepszego i mniej nagrzewającego się materiału.
Powojnik Summer Snow spisuje się rewelacyjnie a to jego drugi sezon

. Aniu, dzięki za podpowiedź co do tej odmiany

. Po lewej stronie okna rośnie Lykkefund , który ma mnóstwo pąków ale na razie niski. Nie ma nawet jeszcze kratki bo nie było po co jej montować

. Mam nadzieję, że zacznie rosnąć do góry .
Wieczorem po spacerze Emilka poczuła się gorzej i okazało się, że ma gorączkę . Jutro zostanie ze mną w domu. To chyba jakiś wirus bo kilka dni wcześniej dzieci w przedszkolu również gorączkowały . Mam nadzieję, że szybko Jej przejdzie bo w niedzielę jedziemy na przyjęcie prymicyjne

.
Patryku witaj

. U mnie nadal sucho

. Wiatr i pełne słońce zrobiły swoje . Miejmy nadzieję, że popada w końcu . Pozdrawiam

.
Iwonko z tymi Edenami to tak podobno jest. Różowy kolor jest zależny od wielu czynników. Dziwi mnie tylko to, że w sieci piszą, że nie pachnie a ja czuję jej zapach

. Co prawda nosem w kwiatku ale czuję . Bardzo dziękuję

, ceglana ściana to taki spontan bo miałam skrzynki po jabłkach z ubiegłego roku już pomalowane i postanowiłam je jakoś wykorzystać.
Marysiu u mnie dzisiaj też bardzo wietrznie. Ziemia wysuszona na wiór przez taką pogodę

. Z niecierpliwością czekam na Twój busz

. Kiedy wracasz ?? Dziękuję i również pozdrawiam

.
CDN - buźki

.