Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

Majka bo jestem :;230 A tak poważnie od ponad 25 lat siedzę w tym bo bardzo to lubię :) Obserwację pogody , itd:)

A trawnik możesz mieć taki, ja żadnych cudów nie robię :0 wertykulacja,grabienie,nawożenia, podlewanie :)
Na działce ogólnie mam już czysto choć na pewno jeszcze bym nie jedno zielsko wyrwał czy wygrabił. Dziś mi auto nawaliło ;:223 Ruszyłem i zgasło !!! Jutro muszę zobaczyć co jest. A rano do roboty autobusem jechać .....
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę,ale to fajnie,dobrze mieć w otoczeniu kogoś kto np zgasi Tw?j zapał do siania nasion i oznajmi że jeszcze będzie waliło śniegiem. :lol:

Bardzo chciałabym. Ale chyba nie do końca to możliwe,bo u mnie łąka zamiast trawnika. Pierw to musze jakieś dobre grabie kupić. Czaję się na takie z obrotnikiem czy jak to się tam zwie... Chyba że mi coś polecisz?
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Majka ja używam zwykłe grabie do liści. Do tego w promocji dwa lata temu kupiłem wertykulator elektryczny za 50zł z 279zł :) Mi wystarczy. Hektarów nie mam :) Wiadomo, że spalinowy jest wygodniejszy bo kabla nie ma i jest mocniejszy ale spokojnie tym na prąd też można zrobić. Ważne by do powietrzyć glebę i poprzycinać trawę by się zagęszczała. Do tego na początek nawóz z dużą ilością azotu. I jazda niech się trawka wykaże :) Jak przypilnujesz to zielsko zaniknie. Ważne jest systematyczne koszenie by trawa nie była za dużo i zielsko się nie rozsiewało.
Przed nami spore mrozy nocami!!! Jak pisałem już jakiś czas temu. Niestety u mnie śniegu nie będzie. Więc roślinki gołe i wesołe będą narażone na mocami mróz a w dzień na dużą dawkę słoneczka :) Wierze , że dadzą radę :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Przyznaje się bez bicia u mnie trawnik podobnie jak u Ciebie, może kiedyś.............
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja się przyznam bez bicia , że mój trawnik jest również daleki od ideału. Ale nie będę znowu poświęcać wszystkiego wolnego czasu na niego :) Koleś przeorał trawnik glebogryzarką , wyrównał, ubił i położył trawnik z rolki. On jest idealny choć jak dla mnie sztuczny :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek gdzie Ty taką promocję wynalazłeś na wertykulator ;:oj no ja szuka i szukam i nic, fakt, że prądu na działce nie mam jeszcze ale za taką cenę... :) no trawka wymaga trochę pracy, ale przy pewnych systematycznych zabiegach nie jest źle :) u mnie sąsiadka zawsze patrzy z zazdrością i podziwia, że mam bardziej zieloną niż ona ;:306 w końcu mi uschnie jak tak będzie patrzyła :;230
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Mariusz. W Biedronce. I powiem Ci, że mocny i fajnie ryje w ziemi :) Nic lepszego nie trzeba.
Zima zaatakował dziś nasze miasto :) Ładnie wyglądało jak śnieg padał. I nadal jest ładnie. Mrozik już chwyta, śnieg zabiela jeszcze nasze tereny. Przed nami spore nocne mrozy. Dziś jeszcze spokojnie , następne noce zimniejsze. Ale dla mnie pogoda super. Oby tylko roślinki dały radę :uszy .
Nie dawno wróciłem z żoną z biegu wieczornego. Super się biegało przy takiej pogodzie. Przebiegłem 8km290m po parku słowiańskim :) Za mały mróz by śnieg chrupał pod nogami. Ale i tak super było :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ;:138
Mamy piękną zimę teraz. Mega dużo słoneczka, zero wiatru i mrozik !!! :uszy :uszy :uszy
Tylko się cieszyć.
Niestety mimo , że jest tak pięknie nie mam jak pojechać na działkę ;:145 Powód prosty.... awaria auta. Znowu sterownik pompy .... Na 99% nie będę już go robić a wyślę na odpoczynek wieczny.... Miałem/mam go 10lat. Byłem i jestem z niego mega zadowolony. Ale ostatni rok pokazał ,że nic nie jest wieczne. Na każdego przychodzi czas :(
I muszę coś kupić innego by do roboty nie jeździć autobusem. No i na działkę trzeba jechać :) Trzeba drzewa przyciąć. Mam nadzieje, że dalsza część roku będzie dla mnie nieco łaskawsza :) bo początek mam pod górkę.....

A jak u Was zima??? Śnieg u Was leży ??? ;:209
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Awaria autka, niefajnie ;:168 Znam ten ból ...
U mnie zimno okrutnie a śniegu ani śladu. Taka aura sprzyja przemarzaniu :( Mam nadzieję, że roślinki dadzą jednak radę.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to znamy razem ten ból Marlenko :)
Muszę szybko coś kupić bo czuje się jak więzień :)
Będzie dobrze z roślinkami, dadzą radę. Może niech się lepiej wymrozi w lutym niż w marcu :) ;:136
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Część wszystkim
Dziś zrobiłem auto :tan :tan :tan 450zł mniej w portfelu. Ale jest auto. Miałem wywalić na złom z nerwów ale jak zacząłem szukać aut na sprzedaż to płakać się chciało. Szwagier mechanik oglądał i każdy miał coś niepokojącego. Jeden a tyłu miał klejoną głowicę sylikonem :)
Uzbieram kasę i ściągnę coś z zagranicy.

Dziś po pracy gość zrobił mi auto i od razu jazda próbna :) Pojechałem na działeczkę :D
Pieski pobiegały a ja z żoną pospacerowaliśmy sobie :)
Brakowało mi tych widoków!!! Nacieszyłem oczy, nie było mnie na działce 12 dni i sporo się od tego czasu zmieniło :) Bardziej wiosennie, mimo, że dopiero co się skończyła najdłuższa fala mrozów tej zimy u nas. Ale za to było dużo słoneczka za którym tak wszyscy tęsknili :)
Oto kilka fotek wykonanych dzisiaj :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

U mnie rośliny zachowuja sie podobnie, aż mam stracha że wymarzną. Jednak nic nie można zrobić. A poza tym już jestem po cięciu jabłoni i grusz.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ile pąk?w! A tu śnieg i mr?z wszystko pozabija.
u mnie też się 'zawiośniło',młode drzewka wyskoczyły z przebudzeniem a tu mrozik nastał. Aż ich szkoda,oby jakoś wyrobiły.

Jakiego masz pięknego tego rododendrona w ciapki! Same listki są bardzo ozdobne. Na jaki kolor kwitnie?
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zbyszek50
Dokładnie Zbyszku nie wygramy z pogodą. Trzeba być dobrej myśli ,że nasze roślinki przetrwają ten zimny okres. Ja miałem jechać i przycinać drzewka ale niestety przeziębienie mnie złapało i się oszczędzam. Jeszcze zdążę :)

Foxowa
Majka pąków sporo i tego się boję. Bo po niedzieli znowu wracają mocniejsze mrozy.....
Za to lubię rododendrony, że są wiecznie zielone a przy okazji bardzo ozdobne :) Tak kwitnie mój rododendron:

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Bardzo ładny ten rododendron, nie tylko kwiaty ale i pstre liście są ozdobą..oby tylko nie zmarzł. ;:224 . W te przepowiednie pogodowe za bardzo nie wierzę, wierzę w swój termometr zaokienny który pokazuje mi na plus i tego się trzymajmy. :;230 . Na swoją działeczkę planuję zajrzeć jutro, ciekawe czy u mnie są już jakieś oznaki wiosny. Coś by się przydało już podziabać aby kości rozruszać do startu. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”