Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Witaj, Iwonko. U Ciebie jak zawsze sam urok , szyk i klasa. Bardzo lubię chodzić po Twoim ogrodzie i oglądać owe cudowności, które pokazujesz na zdjęciach. Te róże.... Dlaczego ja nie mam takich? Zawsze wydaje mi sie , zeinni mają ładniejsze, lepsze.
Hortensja od Ciebie bardzo ładnie wyrosła, pączków jeszcze nie widać, ale macam, czy ma zgrubienia na końcach pęwdów i chyba ma. Młodzież w przedszkolu też radzi sobie nieźle. POzdrawiam Cię serdecznie. Iza.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonka ja jak Lucynka wstawiam się za Cafe ... daj jej szanse ;:215 naprawdę jest piękna... ten kolor ;:173 No i oczywiście rób fotki... bzyczki wszelkiej maści są takie puchate jak mniemam to one są czosnkiem zachwycone :lol:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwonko, piszesz, że róża Cafe jest marna. Ja ma kilka takich krzaków, właściwie krzaczuszków. Niestety głupia byłam, że je nie odesłałam. Postanowiłam, że o nie zawalczę i póki co uszczykuje im pączki kwiatowe. Widzę, że to pomaga i krzaczki robią się ładniejsze. Nareszcie roślinki zaczynają kwitnąć i cieszą oczy. Robisz bardzo ładne zdjęcia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko miejsca mam dostatek nawet mam w 3 miejscach ogórki a także pomidory .Cos mam w donicach a teraz nawet do donicy wsadziłam parę ziemniaków i czekam co z nich wyrośnie .W ubiegłym roku Grażynka [kogra ]miała donicowe ziemniaki.Fotki śliczne wydaje mi się ,ze aparatowe ładniejsze mają lepsza ostrość.Mój telefon przekłamuje czerwień i ciemny róż jaki ma Pink peace wychodzą bardzo zarówiaste kolory wprost rażą w oczy .Miejsca mam jeszcze troche nie wszędzie jest ciasno
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Iwonko, stołek do pielenia popieram ;:108 Też tak robię. Ale na parasol jeszcze nie wpadłam ;:306 Zresztą uwielbiam słońce i jak tylko mam okazję, to korzystam.
U mnie też pierwsza dalia ma pączki :D Kupowałam mieszankę czterech fioletowych w OBI i oto jedna z nich taka szybka, a posadziłam ją wprost do gruntu. Tylko jest jedno ale...malutka strasznie, a na rabacie wylądowała z tyłu :roll:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko ale się uśmiałam z tych wysoko urodzonych :;230
Moje róże też ostatnio śmignęły, a przecież wycięłam je niemal do samej ziemi i nawet opłakana już Casanova odbiła :heja Brawo dla twojej pierwszej różyczki ;:63
Wszystkim popadało, tylko mnie deszcz omija szerokim łukiem ;:145
A co to takiego?
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Danusiu, swoje pszczółki-modelki podkarmiam specjalną mieszanką pyłków, dlatego one takie giganty ;:306 Jeszcze na to nie wpadłaś, że większe obiekty łatwiej sfotografować? Jak są cięższe, to nie latają tak szybkoObrazek
Skoro sugerujesz, że to holenderskie, to na pewno tak jest. Nie zgłębiałam jeszcze tematu irysów, może dlatego, że mam je trzy na krzyż :oops:

Obrazek

Ewelinko, Solina ma dość drobne kwiaty, ale za to ma ich sporo, to będą nadrabiać masą ;:108 Moje rośliny dopiero się rozkręcają, większość jeszcze nie kwitnie. Ale za każdym razem odkrywam coś nowego. Lubię robić zdjęcia, bawi mnie to i cieszę się, że znajdują uznanie ;:196

Obrazek

Małgosiu, baw się fotografią, wtedy wszystko jest łatwiejsze i piękniejsze. Robię dużo zdjęć, a potem wybieram tylko te najlepsze. Czasami z jednego wyjazdu na działkę potrafię przywieźć ich ze 150 ;:oj Za uznanieObrazek

Obrazek

Lucynko, ja do wyrzucania nie jestem taka skora ;:185 Szczególnie, że bardzo ją lubię i na pewno będę próbować ją ratować. Może tylko zmienię jej miejsce, bo teraz inne różyczki chyba mi ją zasłonią. Ale ten sezon spędzi na pewno tam, gdzie jest teraz. Na razie będę na nią chuchać i dmuchać i jej dogadzać frykasami. Kolor kwiatów ma niesamowity i chociażby dlatego warto poświęcić jej więcej czasu. Za zdjęciaObrazek

Obrazek

Marysiu, właśnie w tym jest cały szkopuł, że nie pomieścimy wszystkiego, co nam do ;:167 przypadnie. Aż szkoda, ale z drugiej strony nie miałybyśmy wtedy co oglądać u innych. A tak, wstąpię do Ciebie i będę mogła zachwycać się całym szeregiem roślin, o których mogę tylko pomarzyć. Masz u siebie tego dobra tyleObrazek Zawsze z żalem żegnam roślinę, która z różnych przyczyn wypadnie, ale zaraz widzę i korzyści: znowu mam kawalątek miejsca na nowe chciejstwo :heja

Obrazek

Iza, to naturalne, że podoba nam się to co mają inni, a nie to, co mamy pod własnym nosemObrazek Róże też chciałabym mieć takie jak inni, ale miejsca już brak i tylko się zachwycam.
Cieszę się, że hortensja rośnie i ma się dobrze, znaczy że dobrze o nią zadbałaśObrazek W ubiegłym roku kwitła, to i w tym powinna mieć kwiaty. Podeprzyj ją dobrze, bo kwiaty mogą być duże. Ona co prawda sama jeszcze młoda, to może jeszcze tak nie zaszaleje.

Obrazek

Ewuniu-ewarost, dam jej szansę na pewnoObrazekKocham jej kwiaty i za kolor i za kształt, muszę o nią powalczyć. Przekwitające już niestety czosnki, przyciągają w tej chwil do siebie pszczoły, jak do miodu. A te chętnie korzystają z ich dobrodziejstwObrazek

Obrazek

Ewa-Pashmina, że też ja na to sama nie wpadłam ;:202 Dziękuję za wskazówkę, na pewno tak zrobię. Zresztą jedną różyczkę, na której bardzo mi zależy, już tak w tym roku potraktowałam. Mam takie jeszcze dwie, właśnie tak o nie zadbam. Po co mają się wysilać na tworzenie pąków? W ubiegłym roku ich kwiaty już widziałam, teraz niech budują krzaczek. Za uznanie i podpowiedźObrazek

Obrazek

Jadziu, donic niestety nie stosuję. Za szybko przesycha w nich ziemia a ja na działce bywam nieregularnie. Aparat fotograficzny zabieram na działkę tylko czasami. On jednak zabiera mi sporo miejsca w torbie. Przydałoby się zawsze mieć i to i to, szczególnie, że aparatem mogę robić zdjęcia z innej perspektywy. Mam w nim obrotowy podgląd do obiektywu i większe możliwości zrobienia fajnego zdjęcia.

Obrazek

Dorotko, dalia może wyrośnie? Chociaż, skoro już ma pączek, to chyba nie za dużo poszybuje w górę. Może spróbuj ją przesadzić z dużą bryłą ziemi, może się nie zorientuje ;:108
Też lubię korzystać ze słońca, ale czasami jest zbyt gorąco na pracę i wtedy robię u siebie Hawaje, jak mawia jeden z moich sąsiadów ;:306 A stołeczek do pielenia jest bardzo wygodny. Trochę to trwało, zanim eM mi go zrobił, ale za to jest porządny i nie do zdarcia ;:63

Obrazek

Małgosiu, trzeba umieć się cenić i mierzyć wysoko ;:306 . Miałam jeszcze dodatkowy deszcz, wczoraj w dzień i trochę w nocy. Bardzo mnie to cieszy :tan
Na zdjęciu, to przekwitający kwiat czosnku Karatawskiego :heja Szkoda, że już kończą, bo bardzo je lubię.
Tak wyglądał w całości:

Obrazek

A żebyście nie myślały, że ja mam tylko kwiatki, to pokażę swoje warzywka. Tak, tak ....mam i ja ;:108 Dostałam od sąsiada osiem flanców sałaty i posadziłam na rabatkach. Jak mi coś dają, to nigdy nie odmawiam i nigdy nie wyrzucam. jeżeli mi nie pasuje, to szukam dla rośliny innego domu.
Oto mój warzywnik:

Obrazek

Miałam dzisiaj pojechać przed pracą na działkę skosić trawę. Specjalnie wstałam o piątej, żeby się wyrobić, a tymczasem pogoda popsuła mi szyki. Nie dość, że nad ranem popadało, to teraz jest chłodno i bardzo wietrznie. Darowałam sobie i zostałam w domu. Wyjazd na działkę przesuwa mi się chyba dopiero na następny tydzień. Trawsko porośnie duże i nie będzie łatwo ją wykosić, ale nic na to nie poradzę.
Może chociaż Wam bardziej uda się pogodowo :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonka zdjęcia super :) widzę, że musisz się ładnie gimnastykować na działce żeby je porobić :) Tak się zastanawiam co z tego warzywnika jesz ;:224 bo tam same kwiatki hehe :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mariusz, nie mów, że nie widzisz sałaty ;:oj Ja mogłabym nie poznać, bo to jedyne warzywo na mojej działce, ale Ty :;230 ?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Wow, super, włąściwie między zdjęciami z komóry i z aparatu nie widać różnicy - tak czy siak, bardzo Twoje zdjęcia lubię ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko pomocnicy wyjechali, więcej na Twoje barki spadło. ;:168 Dobrze, że jeden tylko wakacyjnie. Parasol do pielenia doskonały. ;:138 Karol ma taki do piaskownicy, mogłabym korzystać. :wink: Z werbeną już się szybko nie pożegnasz, u mnie w miejscach gdzie dwa lata temu rosła, są siewki. :roll: Zdjęcia, jak zwykle,cudne, komórki też są. :shock: Makro niebieskiego irysa przepiękne. ;:138 Dalie, powojniki i róże, działka coraz bardziej kolorowa już letnimi kwiatami. Przykro, że z wyprawy na działkę nici, ale przynajmniej masz podlaną. U mnie ciągle woda z kranu. ;:222 Miłego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonka, tak się właśnie zastanawiałem hehe ;:306 ale mówię, nie no na pewno nie rośnie jedna sałata wśród kwiatków i obstawiałem na jakąś roślinę sałato podobną :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Mój Polish Spirit też ma małe kwiaty ale nadrabia ilością ;:173 . W końcu to włoskie powojniki ;:108 . Trzeba je mieć bo są urocze ;:108 . Z dnia na dzień rozkwitają nowe rośliny i to jest piękne ;:215 . Jest na czym oko i aparat zawiesić ;:173 . Fajnie uchwyciłaś tego owada ;:180 . Pozdrawiam i udanej zabawy z fotografią :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajnie że mamy trochę inne powojniki. Jest co podziwiać. Girzej6 jak nowe chciejstwa się rodzą :roll:
A co to takiego ładnego na ostatnim zdjęciu? ?
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Twoim modelkom nikt i nic nie dorówna. Muszę i ja wymyślić jakiś pokarm Bogów,żeby i u mnie były takie duże pszczoły, bo jak na razie
największe są bączki.
Pogoda fatalna,też nie pojechałam na działkę ,a dzień był strasznie długi. Otrzymałam paczkę ze szkółki a w niej 5 roślinek.Jutro jadę sadzić
bez względu na pogodę.
No nie wiem bo holenderskie są niskie, a jeżeli to taka duża kępa to może irys wspaniały? :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”