Ogród Marty -Cz . X
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty -Cz . X
Marto wawrzynek boski w tym lila kolorze, a wierzba smocza taka egzotyczna... Wiosna w całkiem niezłej kondycji u ciebie 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martusiu, floksy i dalie masz piękne. Kiedy u mnie będzie taki busz ?

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wieczorem w niedzielę ,zimną pochmurną i troszkę mokrą.
Ewelina,słoneczka nie było ,ale to nic da się wytrzymać ,nawet troszkę posprzątałam różom przed samym domem ,cichutko,żeby nikt nie widział
,wierzba jest świetna ,a Wawrzynka nie wąchałam ,on jest trujący ,więc się do niego nie tulę
wygląda pięknie ,ale posadzony daleko w krzakach ,bo potem ma czerwone owoce i nie chcę ,żeby dzieci chodziły koło niego ,żeby ich nie skusiło,czasem ,chociaż jak owoce dojrzeją to wszystkie obrywam,pozdrawiam
Tereniu,troszkę wiosny już mam ,ale to niewiele,mogę Ci dać tego lepiężnika ,ale może miejsce potrzebne Ci na fajniejsze rosliny,a on ma olbrzymie liście potem,ale decyzja należy do Ciebie,jak będziesz na miejscu to też możesz w każdej chwili okryć dodatkowo starymi ubraniami ,albo kocami
wczoraj było piękne słoneczko ,a dzisiaj kasza z nieba leciała,pozdrawiam
Ewuniu,jak nie masz malutkich wnuków,to mogę posłać Ci małych siewek Wawrzynka,on jest trujący i ma śliczne czerwone owoce,ja te owoce zaraz obrywam i rzucam pod liście ,więc siewek mi narosło
,napisze do Ciebie pw,pozdrawiam
Marysiu,bardzo się cieszę ,że już dobrze ,ciągle życie uczy nas cierpliwości i pokory,jak chcesz wierzby to weźmiesz sobie pod dostatkiem patyczków,one najlepiej wypuszczają korzonki w wodzie w słoiczku,nikt z nas nie lubi chorować i siedzieć bezczynnie z niemocy ,u mnie krokusy też nie zakwitły jeszcze ,kwitną mi tylko dwa ranniki ,bo resztę skopałam sadząc w tym miejscu trawę ,jeszcze się ucieszyłam ,że jakieś wolne miejsce się znalazło,a zapomniałam ,że pod spodem ranniki w stanie spoczynku
,pozdrawiam ,dobrej nocki i zdrówka na jutro i cały tydzień
Grażynko,bardzo dziękuję ,może już przestanę zanudzać Cię pytaniami
,lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej ,pozdrawiam
Teresa tencia,dziękuję za miłe słowa o ogrodzie ,dużo mu jeszcze brakuje,jak ja bym chciała mieć,ale ten czas taki krótki i nie zawsze zdążam,nie wiem czy będę w telewizji ,bo nie podjęłam dalej decyzji i się nie odezwałam ,a z pomidorami to zobaczymy jak wyjdą w taki sposób uprawiane,ja też zamówiłam jakieś rośliny,ale lilii w tym roku nie zamawiałam ,trochę wysiałam i musi na ten rok wystarczyć ,pozdrawiam
Ewa,mogę Ci posłać gałązek wierzby sachalińskiej inaczej Smoczej i we flakonie Ci się ukorzeni i będzie w ogrodzie ,ona jest dość duża,ale gdzieś w rogu może być mnie wiem jaką dużą masz działkę ,liście ma podobne do oleandów,już nie jedna osoba wchodząca do mojego ogrodu powiedziała,ale masz piękne oleandry
,jej kwiaty są bardzo miododajne i są jednym z pierwszych pokarmów dla pszczół, w pełnym rozkwicie ,krzew się rusza i buczy,pozdrawiam 
Violu,już jest u Ciebie piękny busz,to zawsze inaczej widzi się u siebie i zazwyczaj gorzej
ale wierz mi masz cudownie ,pozdrawiam 
Ewelina,słoneczka nie było ,ale to nic da się wytrzymać ,nawet troszkę posprzątałam różom przed samym domem ,cichutko,żeby nikt nie widział

Tereniu,troszkę wiosny już mam ,ale to niewiele,mogę Ci dać tego lepiężnika ,ale może miejsce potrzebne Ci na fajniejsze rosliny,a on ma olbrzymie liście potem,ale decyzja należy do Ciebie,jak będziesz na miejscu to też możesz w każdej chwili okryć dodatkowo starymi ubraniami ,albo kocami

Ewuniu,jak nie masz malutkich wnuków,to mogę posłać Ci małych siewek Wawrzynka,on jest trujący i ma śliczne czerwone owoce,ja te owoce zaraz obrywam i rzucam pod liście ,więc siewek mi narosło

Marysiu,bardzo się cieszę ,że już dobrze ,ciągle życie uczy nas cierpliwości i pokory,jak chcesz wierzby to weźmiesz sobie pod dostatkiem patyczków,one najlepiej wypuszczają korzonki w wodzie w słoiczku,nikt z nas nie lubi chorować i siedzieć bezczynnie z niemocy ,u mnie krokusy też nie zakwitły jeszcze ,kwitną mi tylko dwa ranniki ,bo resztę skopałam sadząc w tym miejscu trawę ,jeszcze się ucieszyłam ,że jakieś wolne miejsce się znalazło,a zapomniałam ,że pod spodem ranniki w stanie spoczynku

Grażynko,bardzo dziękuję ,może już przestanę zanudzać Cię pytaniami

Teresa tencia,dziękuję za miłe słowa o ogrodzie ,dużo mu jeszcze brakuje,jak ja bym chciała mieć,ale ten czas taki krótki i nie zawsze zdążam,nie wiem czy będę w telewizji ,bo nie podjęłam dalej decyzji i się nie odezwałam ,a z pomidorami to zobaczymy jak wyjdą w taki sposób uprawiane,ja też zamówiłam jakieś rośliny,ale lilii w tym roku nie zamawiałam ,trochę wysiałam i musi na ten rok wystarczyć ,pozdrawiam

Ewa,mogę Ci posłać gałązek wierzby sachalińskiej inaczej Smoczej i we flakonie Ci się ukorzeni i będzie w ogrodzie ,ona jest dość duża,ale gdzieś w rogu może być mnie wiem jaką dużą masz działkę ,liście ma podobne do oleandów,już nie jedna osoba wchodząca do mojego ogrodu powiedziała,ale masz piękne oleandry

Violu,już jest u Ciebie piękny busz,to zawsze inaczej widzi się u siebie i zazwyczaj gorzej

- ewarost
- Kontakt:
Marto mam kilka wierzb ... ale smoczej nie mam
więc chętnie skorzystam z propozycji 

Witaj Martuś. Też mam wawrzynka i też obrywam owoce - syn już 9 lat i niby wie, że w ogrodzie sporo trujących roślin, ale martwię się o kocinę i dzieci gości- z tym, że mój krzaczek w porównaniu do twojego to maleństwo - widzę teraz, że trochę za mało miejsca mu dałam. Jeśli zaś chodzi o wierzbę to po tym jak napisałaś, że jest jednym z pierwszych pożytków dla pszczół stwierdziłam, że muszę ją mieć.
Jeśli więc nie zapomnisz i nie będzie to za duży kłopot to uszczknij mi patyczek i dorzuć do zamówienia ślicznie proszę 

-
Witam znowu w pochmurny poniedziałek ,pogoda nie napawa do pracy w ogrodzie ,a jednak trzeba iść chociaż na troszkę ,żeby coś posunąć do przodu tej pracy.
Ewa,dam ci tych gałązek ,daj adres na pw,pozdrawiam
Aldonko,może mój krzaczek Wawrzynka trochę się wyciągnął,bo słońce ma dopiero po południu na chwilę .rośnie w cieniu iglaków,ale i tak daje radę ,jest cały obsypany kwiatami,nawet trudno zrobić mu zdjęcie ,dostaniesz wierzbę ode mnie ,zobaczysz ile na niej będzie pszczółek już na drugi rok ,ona szybko rośnie ,pozdrawiam
Ewa,dam ci tych gałązek ,daj adres na pw,pozdrawiam

Aldonko,może mój krzaczek Wawrzynka trochę się wyciągnął,bo słońce ma dopiero po południu na chwilę .rośnie w cieniu iglaków,ale i tak daje radę ,jest cały obsypany kwiatami,nawet trudno zrobić mu zdjęcie ,dostaniesz wierzbę ode mnie ,zobaczysz ile na niej będzie pszczółek już na drugi rok ,ona szybko rośnie ,pozdrawiam

-
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martuś cudną wiosnę znalazłaś
Wierzba smocza śliczna jest, moja jeszcze młodziutka, ale też już ma takie spłaszczone pędy, choć nie aż tak fantazyjnie jak u ciebie.

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu masz jeszcze wiele roślin nie pokazanych, a niektóre mogłabyś od nowa przypominać
Słonko się przebija więc maszeruję do ogrodu kupę gałęzi zamienić w pożyteczny surowiec, resztę spalę i może pierwsze ziemniaki z ogniska będą
Tobie życzę sił do pracy i widocznych efektów sprzątania...wiesz co chyba sobie za dużo ciągle dodajemy nowych prac...ale tak osiąść na laurach to może mamy jeszcze czas
Buziole 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu - jednym słowem - CUDNIE !!!!!!!
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewarost
- Kontakt:
Ależ piękne te zakątki w Twoim ogrodzie ... ten z hostami jak zielony dywan, a ten liliowy dywanik to zimowity 

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powtarzam sie -ślicznie
,ławeczka ,aż prosi ,aby usiąść,Marta ten kwiatek na 1 zdjeciu to biały rozchodnik?
Pozdrawiam Teresa

Pozdrawiam Teresa

- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Martuś, śliczny jest ten biały rozchodnik.
Na leżaczku chętnie bym poleżała, podusia już jest, cień katalpy osłoni, jeszcze ciepły dzień, zapachy kwiatów.... pomarzyć można.
Pozdrawiam Irena
Na leżaczku chętnie bym poleżała, podusia już jest, cień katalpy osłoni, jeszcze ciepły dzień, zapachy kwiatów.... pomarzyć można.

Pozdrawiam Irena
- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
To działa tylko na perz ?kogra pisze:Oryginalny przepis z forum jest taki - 2 paczki suszonego tymianku +2 paczki oregano zalać pół litra czystej wódki + pół litra przegotowanej zimnej wody odstawić na 24 godziny szczelnie zamknięte najlepiej w 2 l butelce po mineralce.
.......................................................................................................
Pryskać w rozcieńczeniu 150 ml na 2-3 litrów wody, raz lub dwa w tygodniu.
Ja robiłam to raz w tygodniu i wystarczało.