Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko, co ja czytam! :roll: Choroby nie chcą opuścić Twojej rodziny...Paskudne. ;:145
Wiem, jak to jest mieć szpital w domu, ;:108 więc życzę całej Waszej trójeczce szybkiego powrotu do zdrowia. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko wróci zdrowie i wróci chęć do pisanie, siania ;:168 Życzę zdrowia i spokojnego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Herbata z miodem i kołderka, najlepsze lekarstwo ;:108
Zresztą szybko ozdrowiejesz, wiosna idzie, nasionka, kwiatki i w ogóle :tan
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witacie :wit .

Po Waszych wpisach zrobiło mi się jakoś lepiej ;:108 . Poza tym wertuje oferty z bylinami i humorek od razu lepszy . Jeszcze nie złożyłam zamówienia ale chcę kupić kilka piwonii, liliowców i floksów ;:108 . Zrobiłam sobie syrop z cebuli i miodu , może pomoże ;:224 .

Sławku dziękuję za otuchę ;:196 . Postaram się nie chorować ;:108 . Trzymam się jak tylko mogę i mam nadzieję, że to ostatnie choroby moich dziewczynek w tym roku . Przynajmniej bardzo bym tego chciała. Pozdrawiam i zdrowia dla wnuczki życzę :wit .

Miłko ja z tym sianiem to też miałam różnie. Jednak pozazdrościłam jednorocznych innym osobom i postanowiłam znowu spróbować . Co z tego wyjdzie to się okaże . Na pewno i tak będę musiała kupić jakieś sadzonki pelargonii czy innych do skrzynek . Mrozik tamtego dnia trzymał długo i szadź można było fotografować przez dłuższy czas . Nie zrobiłam spektakularnych fotek bo wyleciałam "na szybko " ;:306 . Jednak zawsze to coś . Pozdrawiam :wit .

Ewo no niestety taka pora roku . Sporo chorób wszędzie krąży a o taki katar to nie trudno ;:222 . Ja z sianiem miałam różnie ale liczę , że tego roku będzie ok ;:333 .

Kasiu mnie też to nie pociesza ale skoro tak musi być, żeby potem były zdrowe to jakoś przebolejemy ;:108 . W przedszkolu mi też powtarzają, że pierwszy rok tak właśnie wygląda a potem jest lepiej. Ja mam nadzieję, że tak będzie. Tulipanów mam ciągle mało i jestem ciekawa ile zakwitnie mi tej wiosny ;:108 . Prawdę mówiąc to ja też już nie mogę się doczekać wiosny :tan . Oby przyszła szybko. Pozdrawiam :wit .

Lucynko no cóż poradzić jakoś nie sprzyja nam tegoroczna zima . Musimy to przetrzymać i oby do wiosny . W grudniu ominęła mnie grypa żołądkowa , którą przeszli wszyscy więc teraz dla równowagi musiało mnie troszkę złapać. Dzisiejszego dnia czuję się lepiej więc mam nadzieję, że teraz będzie z górki .

Marysiu dziękuję ;:196 . Jest już lepiej więc muszę przestać narzekać . W końcu choroba to nie koniec świata, zdarza się. Pozdrawiam i Tobie także spokojnego weekendu życzę.

Mati herbata i miód to się zgodzę ale przy małych dzieciach to z tą kołderką ciężko ;:306 . Nie bardzo jest jak odpocząć i poleżeć ;:173 . W każdym razie samopoczucie mam już lepsze a i gorączki nie było ;:138 .No właśnie , idzie wiosna i nie ma czasu na choroby.

Dobrej nocy :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,dużo róż już zakupiłaś ,a jeszcze będą nowe ,ogród wypięknieje,no i czytam ,że będą piwonie :uszy ,na pewno Ci się zrewanżują pięknymi kwiatami,a dalie też są takie cudowne ,więc idziesz w dobrym kierunku :heja ,pozdrawiam :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zdrowiejcie szybciutko ;:196 Herbata z miodem jest pyszna, za to syrop z cebuli wstrętny ;:133 Pamiętam jak mama go robiła jak byłyśmy z siostrą małe. Swoim dzieciom zrobiłam może ze dwa razy i więcej ich czymś takim nie katowałam. Jesienią naścinaj patyczków malinowych, wysusz i w razie choroby rób herbatkę. Nie tylko pyszna ale i zdrowa ;:108
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko, zdrówka, zdrówka Wam życzę :wit
Piękne zdjęcia z ogrodu zamieściłaś, dech zapiera ! I ja dołączam do pragnących już wiosny ;:3
Tak mi się ciągnie ta zima...
Ewelinko, a co to za wspaniała piwonia na zdjęciu ? Przepiękny ma kolor ;:oj Czytałam, że planujesz zakupy piwoniowe , a gdzie jeśli mozna spytać ? W internecie, czy pózniej w sezonie w doniczce ?
Róze fantastyczne i jaką masz kolekcję ! szok ! Ciekawe jakie śliczności z nich porosną. Ja też parę tylko posadziłam jesienią. Trochę się martwię, wyczytałam na forum, że te sadzone jesienią potrafią przemarznąć i po róży ;:222
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, cieszę się, że zaliczyłaś lekką poprawę zdrowia. ;:63
Życzę Ci powrotu do pełni sił ;:196 i duuużo zdrówka dla dziewczynek. ;:97 ;:97
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ewelino wracaj szybko do zdrowia ;:108 Najlepszy na chorobę jest miód z wodą i cytryną, mleko z masłem i miodem (ciepłe) :)
Piękne oszronione rośliny, wiosenne kwiaty iii nasiona ;:173 Łapki swędzą, chciałoby się coś wysiać ;:306

Pozdrawiam,
Seba :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko - myśląc o nasionkach łatwiej te katary przejść. Wiem, że one nie pomogą ale przynajmniej głowa mniej boli jak się o czymś przyjemnym choć przez moment pomyśli.
Śliczne są te wspomnieniowe kolorowe zdjęcia.
Dobrego samopoczucia! :wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelka zdrowiej szybciutko, niech Ci siły wracają ;:168 Mi na przeziębienie najbardziej pomaga mieszanka startego imbiru, miodu i cytryny w równej proporcji, trochę pali, ale rozgrzewa i szybko stawia na nogi.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Na początku spóźnione życzenia dla Wszystkich Babć ;:196 . Życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia oraz pociechy z wnuków . Wszystkiego dobrego życzę także Dziadkom, których tutaj jest mało a bynajmniej ja nie znam :oops: .
Pogoda od wczoraj jest taka sobie bo kapie z dachów i śnieg topi się. Temperatura jest dodatnia no i niestety nic na to nie poradzę. Mam tylko nadzieję, że trochę śniegu zostanie albo, że to już taka odwilż przed wiosną ;:306 . Ze zdrowiem z dnia na dzień coraz lepiej . Teraz tylko czekam na połowę lutego i moje wysiewy :tan a potem to już byle do wiosny.

Marto róż mi się nazbierało a nawet nie wiem kiedy ;:224 . Dalie są mi teraz pomocne bo wypełniają luki, które wynikają z młodego wieku niektórych roślin. Plusem posiadania dalii jest też to, że można je sadzić co roku w innym miejscu . Piwonie to genialne byliny i mimo, że trzeba trochę na nie poczekać to myślę, że warto ;:108 . Ja również pozdrawiam :wit .

Obrazek

Iwonko może ja jestem jakaś inna ale mi ten syrop z cebuli smakuje ;:306 .Dodaję sporo miodu i jest słodki , nie czuć cebuli . Zaciekawiły mnie te patyczki malinowe . Jak z takich suszonych patyczków herbatkę się robi ?? Po prostu zalewa wrzątkiem ??

Obrazek

Asiu bardzo dziękuję ;:168 . Już jest lepiej i mam nadzieję, że za kilka dni już będziemy w sto % sprawne . Oj tak, ta zima jakoś i mnie się ciągnie. Może dlatego, że część przesiaduję w domu z dziewczynami . Piwonia ze zdjęcia to ta potoczna majowa . Nie znam jej imienia ale to prawdopodobnie Rubra Plena. Kolor ma ładny to fakt . Piwonie zamierzam zamówić w sklepie internetowym. Zaraz wyślę Ci pw . Róże jakoś tak same zaczęły wrzucać mi się do koszyków i jest ich już całkiem sporo jak dla mnie . Tym bardziej, że nie planowałam mieć zbyt wielu róż . Oj co to będzie jak działkę dokupimy.

Obrazek

Lucynko dziękuję za troskę ;:168 . Pozdrawiam :wit

Obrazek

Seba dzięki ;:196 . Z dnia na dzień jest coraz lepiej i tylko ten męczący kaszel został ale da się przeżyć . Na wysiewy już czekam z utęsknieniem ale obiecałam sobie połowę lutego więc czekam .

Obrazek

Beatko dziękuję ;:196 . Masz rację ,wszelkie roślinne sprawy czy to nasiona, czy to zamówienia leżące w koszyku , wertowanie ofert w internecie , wszystko to jakoś tak poprawia nastrój i pomaga wybrać z choróbskiem ;:108 . Byle do wiosny .

Obrazek

Agnieszko imbir....uu szalona jesteś . Ja mam jakieś złe wspomnienia z tym specyfikiem ;:306 . Ja właściwie już się podleczyłam ale męczący kaszel pozostał ;:222 . Inhalujemy się i może w końcu poczuję ulgę. Pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam niedzielnie :wit .
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, mnie też zawsze męczy kaszel. Nawet kiedy jestem już zdrowa, to kaszel się ciągnie. Jedyne, co mi wtedy pomaga, to syrop sosnowy. Dwa lata temu nawet sama go zrobiłam. Poza tym, że jest skuteczny, to jeszcze jest pyszny :uszy dużo zdrówka życzę ;:108
Ula
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Patyczki wrzuca się na wrzątek i chwilę gotuje. Zostawiam jeszcze chwilę w garnuszku pod pokrywką a później piję. Ma piękny malinowy kolor i pysznie smakuje. Jest lekko kwaskowata. Im dłużej zostawisz patyczki w wodzie, tym herbata ma ciemniejszy kolor. Ja ją piję bez cukru, ale można i z ;:108

Imbir też jest super,zwłaszcza do herbaty (wtedy przyjemnie pali w gardło :tan ) i zupy dyniowej ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! cieszę się ze zdrowiem lepiej i tak trzymaj ;:333
Trochę śniegu zniknęło ale zima jeszcze nie powiedziała koniec i od poniedziałku niższe temperatury to śnieg się przyda, a może coś dosypie świeżego :D
Śliczne zestawienie na pierwszym zdjęciu, a wszystkie zdjęcie ogrzewają trochę szarą niedzielę!
Pozdrawiam niedzielnie ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”