Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Post »

Irenko ;:63 ;:63

Najważniejsze , że wina leży po stronie Kasi ;:333
Ważne , że mąż zadowolony . ;:333
Jak się ma białą gipsówkę to różowa musi obowiązkowo ;:333
Wszystko jest ładnie usprawiedliwione i tego trzeba się trzymać . ;:215

Wczoraj jak byłam w stosownym sklepie i szukałam Mikołajka Alpejskiego (ciekawe czy u mnie będzie chciał rosnąć) to nie mogłam się oprzeć i kupiłam tę samą sałatę co Ty . Lubię kolorowe sałaty , a właściwie lubię wszystkie sałaty . Nie tylo jeść , lubię je jako rośliny .

Obrazek
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

;:306 ;:306

Irenko Twoje zakupy to pikuś w porównaniu z tym co mi dziś przykleiło się do rączek :;230.
Oki, niech będzie, że moja wina :wink:

Beatko nie jestem pewna, ale gdzieś powinnam mieć nasiona Mikołajka. Jak znajdę, to Ci wyślę.
Rabata sałatkowa super wygląda ;:333
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Kasiu :wit

Pokaż co kupiłaś , to sobie chociaż popatrzę . ;:oj

Opieram się zakupom jak mogę , bo nie chcę sobie dokładać roboty . Jak czytam co Wy wyprawiacie z zakupami , wysiewami , planami , to zaraz chce mi się tego samego . Muszę wytrwać w swoich postanowieniach i oprzeć się pokusie . To bardzo trudne , ale muszę , bo potem tego nie ogarnę i będę nieszczęśliwa .
Ale popatrzeć mogę , bo jak się tak napatrzę , napatrzę , to prawie jak bym to miała u siebie . :;230

Sałat mam kilka odmian i na pewno będą wysiane . Oczywiście ich nie przejadamy , rozdajemy , ale i tak część przerasta i ląduje na kompostowniku . ;:174
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Kasiu pochwal się łupami, pokażę Mżonkowi, że ja taka skromna w zakupach i niewymagająca :D
Wyprawa po " złote runo" zakończona sukcesem, tylko ja muszę umyć samochód :roll:

Beato ja też lubię sałatę, czerwona to dla synusia, on mówi, że jak musi jeść zielone, to niech to będzie czerwone, bo ładniej wygląda na kanapce, ja to lubię tą zwykłą, masłową.
Po nadwyżki sałaty to kury sąsiada przychodzą, czasem mi w podzięce jajko zostawią.
Teraz to planuję sałatę wysiać wcześniej w domu i pod folię wysadzić, próbowałaś tak kiedyś?

Myślicie, by te bylinki wcześniej w domu wysadzić, trochę się obawiam, że bardzo wyrosną i nic z nich nie będzie?

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu to pocieszająca wiadomość że coś drgnęło w zatokach, a we wtorek pewnie lekarz coś zaradzi ;:147

Beatko sałatki do pozazdroszczenia :D cała grządka jak z żurnala!

Kasiu ja też czekam na listę Obrazek

Irenko Twoje poduszkowce przejdą do historii FO, bo to chyba pierwszy taki przypadek ;:306
Zakupy były nieuniknione :oops: A jeżeli mogę poradzić to wsadź roślinki do doniczki, ale trzymaj je w chłodzie. Kupowałam takie w kapersach w marcu to dotrwały do kwietnia i wstawiałam do tunelu, ale jeszcze mogą być mrozy :wink:
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakupy kwiatowe? To lubię. ;:138
Irenki Żeniszki już taaakie duże, a ja dziś dopiero swoje wysiałam. Wysiałam też Przypołudnik, Heliotrop. Paulownię i ostre papryki. ;:173
Dziś dobry dzień do siania, teraz tylko czekać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu Ty latasz? jaki ładny awatarek ;:63
Dzisiaj i jutro można siać do woli :;230
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu stokrotne dzięki za info, bo nie wiedziałam co robić, myślałam nawet wystawić je na balkon, ale one chyba były dotychczas trzymane w cieplarnianych warunkach i na zimnie by zmarniały.
Cieszę się, że moja poduszkowa uprawa przejdzie do historii Forum, trochę się obawiałam o te uprawy, jeszcze nigdy tak wcześnie nie siałam, to Twój wpływ, jak zaczeliście siać w Twoim wątku, to i ja wysiewałam , a jakże :;230

Elu to akurat normalny czas na wysiewy, ja dotychczas wysiewałam żeniszka w lutym, w tym roku przyspieszyłam siewy jednorocznych, ryzykowałam tylko na wysiewach swoich nasion i liczyłam się z możliwością powtórnego siania.

U mnie heliotropek jest bardzo mizerny, nie jestem pewna, czy da radę, nie mam skali porównawczej, bo dotychczas kupowałam gotowe sadzonki, ot, kolejny wpływ Forum :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko myślę że te karpy były w nieogrzewanych szklarniach, ale mróz mógłby im zaszkodzić...no chyba że nie będzie mrozu. Moje wysiane w większości mają się dobrze, ale heliotropu nie ma jak do tej pory ;:185
A ja zgubiłam gdzieś nasiona lobelii i karczocha, a powinnam je wysiać ;:145
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, właśnie przesadziłam do doniczek, w środku były bardzo suche, na pewno nie dotrwałyby do wiosny, teraz przeniosłam do zimniejszego pokoju.
W sprawie lobelii i karczocha to nic nie poradzę, bo nie wysiewam, karczocha to nawet nie bardzo lubię jeść, może przypomnij sobie jego drogę ze sklepu, poczty, ogrodu do domu?
Czy Ty doświetlasz swoje rozsady, są takie ciemne dni, że chyba trzeba je czymś doświetlić?

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko karczoch się znalazł , a lobelia jeszcze się ukrywa :;230 Nie doświetlam, bo moje stoją w oknie wschód-płd bez żadnych zaciemnień typu drzewa czy firanki :D Na razie wyglądają dobrze, ale zauważyłam że jak zapalam lampkę niedaleko rozsad to odwracają się do niej :D
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Rzepka pisze:Kasiu pochwal się łupami, pokażę Mżonkowi, że ja taka skromna w zakupach i niewymagająca :D
Łupy wstawiłam w swoim wątku. Pokaż Mżonkowi ;:108 , ale pamiętaj, że jak Cię zacznie teraz na rękach nosić za Twoją oszczędność, to będzie moja zasługa (może zniweluje to moją wcześniejszą winę :;230 )

Karczoch u mnie czeka na wysianie w pogotowiu :). Pierwszy raz będę go uprawiać. Na razie tylko Heliotrop wysiany. Jutro może parę papryk wyłożę.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

:wit Ale Was goni i rączki swedzą z kwiatami, ;:306 ale akurat te to się zgodzę.O tej porze oprócz żeniszków w trzech odcieniach siałem begonie,pelargonie wielkokwiatowe i bluszczolistne,koleusy,skretniki i osteospermum bicolor. :)
Jak na razie mnożarka jest praktycznie przygotowana do nowego sezonu.Pozostało poprawić stoły i okna uszczelnić silikonem. ;:108
Obrazek
Obrazek
Obrazek
1000l beczka przyda się także do podlewania tunelu
Obrazek
Podlewanie liniami kroplujacymi zaoszczędzi mi sporo czasu,tylko trzeba będzie przeczyścić groty.
Obrazek
Więc wszystko zmierza nieuchronnie do początku. ;:173
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witku a w przypadku mrozu woda w beczce nie zamarza? czy to przygotowujesz już na kwiecień?
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Marysiu wodę z beczki do mnożarki będę używał dopiero wtedy gdy temperatura na zewnątrz pozwoli.Czyli gdzieś tak właśnie w kwietniu. Do tego czasu pomidory,kwiaty i inne rozsady warzyw podlewam wodą ciepłą z domu. ;:108
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”