Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Marta zerknij na Pw. buziaki zostawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mnie zauroczył maczek w takiej ilości.
Wygląda cudnie. ;:224
Miałam go jeden sezon i znikł, więc pewno on jednoroczny.
Szkoda ze nasionka się nie wysypały a może zjadły je ptaki, bo tych u mnie mnóstwo.
Miło spojrzeć na taką makową łączkę. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, oj kochana, u ciebie to nie wiadomo co pierwsze podziwiać. Przecudne masz ostróżki i chyba pełne są ładniejsze od pojedynczych. Aż dziw bierze, że łodygi otrzymują te ogromne kwiatostany. Cudne połączenie igły z przetacznikiem, ach te kolorki ;:196 Pokazuj , pokazuj te swoje skarby ;:63
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

koziorozec pisze: Elu,dziękuję za spacerek ,moja ziemia to ciężka glina .taka na cegły,niestety musiałam to zmienić ,żeby coś rosło przyzwoicie :wit
To i tak masz szczęście bo ja nawet glinę muszę zwozić i dawać choć pod korzonki ale czym się człowiek bardziej narobi to efekty jakby bardziej cieszyły. :wink:
Oby ten rok był dla Nas dobry Martuś. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marta, napisałaś, że u Ciebie sucho, ale teraz czytam, że masz gliniastą ziemię. Taka tawułki lubia.
Ja mam piasek, to zdecydowanie im nie odpowiada. Nigdy nie będę miała takiego łanu jak pokazałaś na ostatnich zdjęciach.
Jeżeli miałas takie kwitnienie w pierwszym roku, to co będzie w tym?
Ja nigdy nie mogłam się pochwalić takim
MOja Lacre kupiona na jesieni 2 lata temu nie zakwitła ani jednym kwiatkiem, w dodatku została zdeptana przez psa, a teraz chyba zaszkodziły jej te mrozy. Czyli trzeba kupić nową
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,jestem po krótkiej przerwie ,pogoda dobra do ogrodu ,ale ja teraz nie mam czasu na żadne prace w nim ,dzisiaj co prawda troszkę pospacerowałam i przebiśniegi wychodzą swoimi noskami, narcyzy też i tulipanki ,więc wiosna tuż tuż,ale póki co mamy jeszcze wspomnienia ,bo cóż innego można wymyślić .

Tereniu,kocham taki dopakowany kolorami ogród i bardzo mi się do niego tęskni ,dobrze,że wspominamy,bo jakoś lepiej doczekać wiosny,pozdrawiam ;:196

Marysiu,czekam na Ciebie ,w domu też jest się gdzie przespać ,nie musisz mieć namiotu,bo byś zmarzła ,róże też są cudowne i chciałoby się mieć ich duuużo ,ale w końcu można nie wyrobić ;:306 u mnie temperatury fajne ,nawet do pracy w ogrodzie ,ale tak wieje ,że nie sposób być na polu,pozdrawiam ;:196

Iwonko,to prawda,mówię ,że najbardziej piwonie ,ale tak do końca to nie wiem ,bo z żadnych bym nie zrezygnowała,dopieszczam wszystkie jak umiem ,pozdrawiam ;:196

Alu ,ja też cieszę się ,że tu trafiłaś i spodobał się ogród,zapraszam do spacerów ,będą dalsze wspomnienia ,maki są jednoroczne ,są u mnie 2 lata i same się wysiewają ,bylinowe też mam ,ale na ostatnich zdjęciach to właśnie jednoroczne ,pozdrawiam i znowu wdepnij na moje podwórko ;:65

Alina,ogrody czekają ,więc do zobaczenia :wit

Grażynko,ten mak jest jednoroczny ,ale bez problemu się wysiewa,a można przecież zebrać nasionka i wysiać,u mnie też są ptaszki ,ale nasion jest mnóstwo dla mnie i dla potrzebujących ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,aż głupio mi mówić ,że kocham je bardzo ,bo to dotyczy wszystkich kwiatuszków,ale musze powiedzieć ,że są wyjątkowe,te ostróżki mają wbite kołki i są obwiązane ,bo deszcz i wiatr wszystko by rozwichrzył ,są bardzo kruche ,ale jak są obwiązane na 1/3 wysokości to już nie ma problemu,ja też uwielbiam kolory w ogrodzie ,pozdrawiam ;:196 zaraz będą dalsze wspomnienia .

Elu,to prawda,żeby ziemię jakoś przystosować,to trzeba się narobić ,każdy ma inny problem ,w mojej ciężkiej glinie nic by chyba nie urosło,a ja nie potrafiła bym nawet odchwaścić i obruszać ziemi,też bym chciała,żeby w tym roku lżejsza była pielęgnacja ogrodu ,bo zeszłoroczna susza dała mi się dobrze we znaki ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z obietnicą wspomnień dalsza część.

Obrazek

Obrazek

Bad Birnbach
Obrazek

Obrazek

trojeść bulwiasta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Invincibelle Spirit- drzewiasta siostra Annabel
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krwawnica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Calamagrostis x acutiflora Karl Foerster
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żmijowiec
Obrazek

Obrazek

Eden 85
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Szczęka mi opadła... ;:oj
Wszystkie nasadzenia, kolorki idealnie do siebie pasują ;:167
A widzę, że u siebie również masz miłośników piłki nożnej :;230
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzisiaj coś nowego zobaczyłam Calamagrostis x acutiflora Karl Foerster Lilie cudowne ;:63 Trojeść bulwiastą siałam i sadziłam ale jej nie widzę u siebie ;:oj Dzisiaj wróciła zima, co prawda ciepła i pewnie zniknie ale pogroziła śniegiem. Wszystko ok tylko gdyby nie ten wiatr :shock: Dobrej niedzieli i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Cudne zdjęcia jak zawsze ;:oj ;:oj ;:oj Lilie , maki ;:180 ;:180
Też zwróciłam uwagę na Calamagrostis x acutiflora Karl Foerster- piękna kępa ;:63
Z trojeścią bulwiastą u mnie tak jak u Marysi - sadzę , sieję i nic :( ale mam nasionka ze szczerego serca dane ;:167 może tym razem się uda ;:196
U mnie też rano było biało a teraz już po śniegu ale wieje i brzydko :(
Miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Taka dawka słońca jest wspaniałym odreagowaniem na to co dzieje się za oknem.
Lilie bajeczne, jak te maczki i w ogóle już nabieram ochoty do działania.
Ciekawa jestem co wyjdzie wiosną z różanych patyków dla Ciebie, oby tylko chciały się ukorzenić.
Miłego dnia. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marta,jako wierna fanka /'twojego ogrodu podpisuję listę obecności i proszę o więcej ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś co ja biedna moge napisać o Twoim pięknym ogrodzie :roll: chyba z pochwał zostały mi napisać och i ach jak pięknie ;:215
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,i Twój ogród będzie pełen kwiatów,bo zapał masz ogromny ,masz marzenia i jesteś pracowita ,a reszta się znajdzie :uszy ,mam miłośników nie tylko piłki nożnej ,ale i koszykówki ,czasem cierpnę ,bo najczęściej piłki lądują w rabatach ,ale rośliny i z tym się muszą pogodzić i jakoś dają radę,to ogród jako miejsce wypoczynku ma służyć każdemu pokoleniu,najlepiej nie widzieć ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,pięknie sie ta trawa prezentuje i była tłem dla dalii ,a w jesieni między nią była jeszcze werbena patagońska i całość jakoś sie ułożyła,trojeść mogę Ci dać jak przyjedziesz,ale zapisz sobie ,u mnie nie było śniegu,w nocy padało i wiało i tyle,pozdrawiam ;:196

Tereniu,koniecznie musisz przyjechać ;:306 u mnie w ogóle nie było śniegu,dzień minął wypoczynkowo ,pospacerowałam po ogrodzie ,wszystko budzi się do życia ,pozdrawiam ;:196

Grażynko,dobrze ,że są te wspomnienia ,bo jakoś teraz inaczej widzę ten ogród,i nigdy nie wydaje mi sie ,ze jest w nim tyle roślin i tak kwitnących ,chyba człowiek bardzo zalatany i nie dostrzega wiele ,ale teraz można się rozmarzyć i pomyśleć co dalej,pozdrawiam ;:196

Ewciu,no nie tak służbowo ;:306 a więcej będzie dla miłych spacerowiczów,pozdrawiam ;:196

Aluś, ależ z Ciebie bieduliczka :;230 aż mnie ubawiłaś, oj nie taka biedna jesteś,bo Twój ogród też piękny,a teraz widzę ,że jeszcze się powiększy ,więc życzę powodzenia w nasadzeniach i dużo buziaczków ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marto, ja z dwojga złego, chyba wolałabym cierpnąć, że mi dzieciaki jakiegoś kwiatka złamią, czy przygniotą piłką niż cierpnąć tak jak w tej chwili, że nic jeszcze nie rośnie ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”