Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Witaj Marysiu, popadało u nas troszkę, idzie dalej, może Was zahaczy, tego życzę dziś :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w chłodny i pochmurny dzień ;:oj dawno tak nie zaczynałam :;230

Lucynko życzenia się spełniły ;:333 wiesz dobrze że to nie kwiatki sprawiają, że nastaje jakaś pora roku. Jesień nadejdzie nieuchronnie i mam nadzieję że będzie ładna, że pogoda nie zmieni się na słotną, zimną porę :D Póki co czekam na deszcz i Tobie go życzę ;:196

Martuniu zdarza się każdemu ;:168 Ja dzisiaj zasuwam na badania profilaktyczne, a potem podjedziemy na plan Imbramowski. Kupiłam właśnie paprykę i będzie sos tylko ostrą paprykę muszę kupić. Moja niestety jeszcze nie dojrzała ;:185 Wczoraj przerabiałam pomidory, bo dokupiłam Limę do suszenia a ze swoich robię przecier. Owoce już staram się tylko jeść i reszta na wino, bo miejsce w piwniczce się kończy ;:222 A tu antonówki wiatr strąca :shock: Dobrego dnia chłodny jest to jeszcze mokrego życzę ;:196

Julciu zakwitną na pewno ;:168 Moje chryzantemki też mimo przycinania wyrosły wysokie i od spodu wyszły, wcześniejsze już kwitną i zaczynają powoli michałki pokazywać kolorki, a mam dużo nowych i już się nie mogę na nie doczekać :tan A masz bratki ? bo moje od wiosny przed oknem kwitną chociaż ich zupełnie nie podlewam, niektóre nawet się wysiały :D

Iwonko burzy nie będzie za zimno, od was poszły w kierunku Augustowa, a u nas ma padać deszcz a czy będzie zobaczymy ;:204 Dzisiaj jadę do Krakowa...wreszcie bez klimatyzacji ;:306
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powysiewane gdzieniegdzie pod liśćmi innych roślin bratki wychodzą, natomiast stare wyschły. Marcinki też mam takie niskie i mają pąki choć od dołu też podsuszone. Dziś wreszcie chłodniej więc może jeszcze róże będą kwitły , bo gdzieniegdzie nowe przyrosty są. Chryzantema od Ciebie też dobrze wygląda ;:108 Nawet po wyrwaniu zacieniających go badyli odżuł penstemon i też jest nadzieja na kwiatek ;:168
W biedronce były słoiki ,dokupiłam 30 i jeszcze mało. Papryki też jeszcze nie robiłam i chyba nie zrobię bo nie mam już w co wkładać. Chyba, że dzieci oddadzą puste na wymianę ;:224
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, antonówki lubię i zdaje się, że mam podobne w ogrodzie, choć kupowane bez nazwy. Ale, że pewności nie mam, to dla mnie to jabłko. :wink:
U mnie też chłodno się zrobiło, wieje, ale deszczu to z tego nie będzie. A ogród potrzebuje wody, bardzo potrzebuje.
Buziaki zostawiam. ;:196 ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Biedna ptaszyna ,ale widocznie czegoś niezdrowego się najadł i widziałaś tylko orła cień na szybie :wink: U mnie tylko mży ,ale juz gorące afrykańskie powietrze nas opuściło ,wiec można żyć .Rośliny z pewnością tez są zadowolone .Marysiu czy Twój Abrahamek tańczy w słonku czy w półcieniu .Mój trochę niezdecydowany w tym półcieniu . Pokazały sie juz Zimowity ;:oj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koniec z podczytywaniem,upały mnie męczyły , ogródek wysychał więc nie chciałam jęczeć na FO ;:145
Dzisiaj nastąpiła zmiana pogody, lepiej się czuje nawet pisanie sprawia przyjemność :tan
Jadę na działkę sadzić truskawki, wczoraj otrzymałam paczkę z roślinami to robota czeka, oby starczyło wody do podlewania ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu polecam wyprawę do dzieci, bo jak nie zabierzesz pustych słoików to wylądują w śmietniku. Wiem coś o tym ;:222 Julciu parę razy Cię pytałam czy wyszło Ci coś w nasion rudbekii, napisz bo jak nie wyszło to kępa jest spora i na wiosnę podzielę.

Dorotko ale antonówka to nadaje się do rozpieku, bo na surowo ;:185
Natomiast jak rozparzam w sokowniku (soku mało) to w słoiku z niewielką ilością cukru jest boska!
Chłodno ale się przejaśnia, z deszczu nici a szkoda ;:131
Ucałowania ;:196

Jadziu ano biedna tym bardziej, że ją przed chwilą sfotografowałam :shock:
Taka mżawka jak była u mnie to ;:222 ksiądz lepiej kropidłem pokropi ;:306
Mój Abrahamek prawie w cieniu całkowitym i myślę nad jego przesadzeniem do słońca, ale to spory krzew...i siedzi dalej w cieniu.

Irenko no właśnie koniec wylegiwania :;230 przypominam że miałaś spojrzeć na mój wątek pod kątek zachcianek ;:180 Jak trochę podleje to można kopać, bo chłodno już jest ;:215
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Marysiu, ja mam takie dziwne smaki. Czasem aż zęby bolą. ;:306
A dzisiaj, podobne do antonówki, wrzuciłam do udek z kurczaka w jarzynach. Wyszło pycha.
Deszczu nie ma, tyle, że zimno się zrobiło. W ogrodzie byłam tylko po pomidory.
Dobrego wieczoru. ;:196
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko faktycznie dziwne smaki :;230 może zdążysz się załapać :D
Drób z jabłkami kwaskowatymi to rewelacyjne połączenie ;:333 Deszczu nie ma, ale brązowe obślizłe wyłażą z nor a cały czas ich nie było ;:14
Mam dla Ciebie na dobranoc ulubione trawki ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć róże, co chwilę inna pokazuje swój urok ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I różyczka od Kasi Katharos

Obrazek

I żeby nie było że tylko róże :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu begonia od Ciebie miała pierwszy kwiat pełny a teraz puste, ale jest śliczna ;:333

Obrazek

I na zakończenie oczywiście coś czego nie znam ;:185 a wysiało się pod aronią, jakaś psianka

Obrazek

Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, jak to - już dobrej nocy? A "bawić gości" to kto będzie? :;230 :;230 :;230
Ochłodziło się i u mnie, ale ciągle bez deszczu. ;:222
Dobrej nocy, Maryś. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, może się załapię, ale chyba mnie nie będzie, jak będą jechać. Ale to jeszcze zobaczymy. :wink:
Trawy śliczne, zwłaszcza Red Baron Ci się wybarwia pięknie, bo u mnie chyba mu już miejsce nie pasuje. A pod nim to tatarak, czy jakaś turzyca? Lubię je w ogrodzie i dobrze mi się je komponuje, nawet do róż pasują. Ale to zobaczysz dopiero w przyszłym roku, bo kompozycje będą powstawać. :wink:
Ochłodziło się to i róże pokazują swoje kwiaty. ;:333
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu rudbekie powychodziły i mam ich sporo niestety pełnych nie ma ;:168 są za to takie ciemne prawie bordowe śliczne muszę zrobić zdjęciejak będę jutro na działce bo dziś dzień dzieciowy :lol:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajny ten ciemno-bordowy rozchodnik, a kwitnące Zimowity i u mnie też zauważyłam .Widzę ,ze i nasza Irenka się pojawiła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, patyczki budlejowskie są już całkiem fajniutkie. Na razie mam je w ...moim przedszkolu, i nie wiem co dalej. Posadzić na docelowe miejsce, czy jeszcze dać im czasu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Zmiana pogody trwa a deszczu w dalszym ciągu nie ma tzn W nocy coś pokropiło, ale tak marnie, że rośliny niedawno wsadzone musiałam podlać.

Lucynko powłóczyłam się po zaprzyjaźnionych wątkach ;:162
Miłego wieczoru ;:196

Dorotko zobaczymy co los Ci da :roll: a antonówki owocują co roku, więc nie w tym to w przyszłym ;:306
Trawa rośnie prawie w słońcu bo tylko podobno tak się wybarwia, a obok tatarak. Ma dwa lata ale marnie przyrasta ;:131
Do mojego ogrodu pasują małe trawki i staram się, żeby były takie :D a róże sprawiły, że zrobiło się wesoło i kolorowo ;:219

Julciu czyli nasiona nie powtarzają cech. Jak będziesz chciała to na wiosnę poślę Ci te pełne na nową rabatkę, ;:168 a te chętnie zobaczę jak wyglądają. Już niedługo weekend to będzie czas na zdjęcia ;:333

Jadziu Irenka powiedziała, że już dość opalania i będzie na FO ;:306 ale zobaczymy czy dotrzyma słowa :tan
Mam kilka rozchodników ale nie wszystkie wyglądają dobrze, niektóre ciemne chorują.

Małgosiu mają już rok to spokojnie można je posadzić na miejsce stałe, tylko trzeba uważać żeby je nie skosić. Muszą się ukorzenić w nowych miejscu przed zimą ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”