Zawsze za krótkie lato cz. 26
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26
Witaj Marysiu, popadało u nas troszkę, idzie dalej, może Was zahaczy, tego życzę dziś 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w chłodny i pochmurny dzień
dawno tak nie zaczynałam
Lucynko życzenia się spełniły
wiesz dobrze że to nie kwiatki sprawiają, że nastaje jakaś pora roku. Jesień nadejdzie nieuchronnie i mam nadzieję że będzie ładna, że pogoda nie zmieni się na słotną, zimną porę
Póki co czekam na deszcz i Tobie go życzę
Martuniu zdarza się każdemu
Ja dzisiaj zasuwam na badania profilaktyczne, a potem podjedziemy na plan Imbramowski. Kupiłam właśnie paprykę i będzie sos tylko ostrą paprykę muszę kupić. Moja niestety jeszcze nie dojrzała
Wczoraj przerabiałam pomidory, bo dokupiłam Limę do suszenia a ze swoich robię przecier. Owoce już staram się tylko jeść i reszta na wino, bo miejsce w piwniczce się kończy
A tu antonówki wiatr strąca
Dobrego dnia chłodny jest to jeszcze mokrego życzę
Julciu zakwitną na pewno
Moje chryzantemki też mimo przycinania wyrosły wysokie i od spodu wyszły, wcześniejsze już kwitną i zaczynają powoli michałki pokazywać kolorki, a mam dużo nowych i już się nie mogę na nie doczekać
A masz bratki ? bo moje od wiosny przed oknem kwitną chociaż ich zupełnie nie podlewam, niektóre nawet się wysiały
Iwonko burzy nie będzie za zimno, od was poszły w kierunku Augustowa, a u nas ma padać deszcz a czy będzie zobaczymy
Dzisiaj jadę do Krakowa...wreszcie bez klimatyzacji 

Lucynko życzenia się spełniły

Martuniu zdarza się każdemu

Julciu zakwitną na pewno

Iwonko burzy nie będzie za zimno, od was poszły w kierunku Augustowa, a u nas ma padać deszcz a czy będzie zobaczymy

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powysiewane gdzieniegdzie pod liśćmi innych roślin bratki wychodzą, natomiast stare wyschły. Marcinki też mam takie niskie i mają pąki choć od dołu też podsuszone. Dziś wreszcie chłodniej więc może jeszcze róże będą kwitły , bo gdzieniegdzie nowe przyrosty są. Chryzantema od Ciebie też dobrze wygląda
Nawet po wyrwaniu zacieniających go badyli odżuł penstemon i też jest nadzieja na kwiatek 
W biedronce były słoiki ,dokupiłam 30 i jeszcze mało. Papryki też jeszcze nie robiłam i chyba nie zrobię bo nie mam już w co wkładać. Chyba, że dzieci oddadzą puste na wymianę

W biedronce były słoiki ,dokupiłam 30 i jeszcze mało. Papryki też jeszcze nie robiłam i chyba nie zrobię bo nie mam już w co wkładać. Chyba, że dzieci oddadzą puste na wymianę

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, antonówki lubię i zdaje się, że mam podobne w ogrodzie, choć kupowane bez nazwy. Ale, że pewności nie mam, to dla mnie to jabłko.
U mnie też chłodno się zrobiło, wieje, ale deszczu to z tego nie będzie. A ogród potrzebuje wody, bardzo potrzebuje.
Buziaki zostawiam.

U mnie też chłodno się zrobiło, wieje, ale deszczu to z tego nie będzie. A ogród potrzebuje wody, bardzo potrzebuje.
Buziaki zostawiam.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Biedna ptaszyna ,ale widocznie czegoś niezdrowego się najadł i widziałaś tylko orła cień na szybie
U mnie tylko mży ,ale juz gorące afrykańskie powietrze nas opuściło ,wiec można żyć .Rośliny z pewnością tez są zadowolone .Marysiu czy Twój Abrahamek tańczy w słonku czy w półcieniu .Mój trochę niezdecydowany w tym półcieniu . Pokazały sie juz Zimowity 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koniec z podczytywaniem,upały mnie męczyły , ogródek wysychał więc nie chciałam jęczeć na FO
Dzisiaj nastąpiła zmiana pogody, lepiej się czuje nawet pisanie sprawia przyjemność
Jadę na działkę sadzić truskawki, wczoraj otrzymałam paczkę z roślinami to robota czeka, oby starczyło wody do podlewania

Dzisiaj nastąpiła zmiana pogody, lepiej się czuje nawet pisanie sprawia przyjemność

Jadę na działkę sadzić truskawki, wczoraj otrzymałam paczkę z roślinami to robota czeka, oby starczyło wody do podlewania

- Maska
- Kontakt:
Julciu polecam wyprawę do dzieci, bo jak nie zabierzesz pustych słoików to wylądują w śmietniku. Wiem coś o tym
Julciu parę razy Cię pytałam czy wyszło Ci coś w nasion rudbekii, napisz bo jak nie wyszło to kępa jest spora i na wiosnę podzielę.
Dorotko ale antonówka to nadaje się do rozpieku, bo na surowo
Natomiast jak rozparzam w sokowniku (soku mało) to w słoiku z niewielką ilością cukru jest boska!
Chłodno ale się przejaśnia, z deszczu nici a szkoda
Ucałowania
Jadziu ano biedna tym bardziej, że ją przed chwilą sfotografowałam
Taka mżawka jak była u mnie to
ksiądz lepiej kropidłem pokropi
Mój Abrahamek prawie w cieniu całkowitym i myślę nad jego przesadzeniem do słońca, ale to spory krzew...i siedzi dalej w cieniu.
Irenko no właśnie koniec wylegiwania
przypominam że miałaś spojrzeć na mój wątek pod kątek zachcianek
Jak trochę podleje to można kopać, bo chłodno już jest 

Dorotko ale antonówka to nadaje się do rozpieku, bo na surowo

Natomiast jak rozparzam w sokowniku (soku mało) to w słoiku z niewielką ilością cukru jest boska!
Chłodno ale się przejaśnia, z deszczu nici a szkoda

Ucałowania

Jadziu ano biedna tym bardziej, że ją przed chwilą sfotografowałam

Taka mżawka jak była u mnie to

Mój Abrahamek prawie w cieniu całkowitym i myślę nad jego przesadzeniem do słońca, ale to spory krzew...i siedzi dalej w cieniu.
Irenko no właśnie koniec wylegiwania

- dorkow0
No właśnie Marysiu, ja mam takie dziwne smaki. Czasem aż zęby bolą.
A dzisiaj, podobne do antonówki, wrzuciłam do udek z kurczaka w jarzynach. Wyszło pycha.
Deszczu nie ma, tyle, że zimno się zrobiło. W ogrodzie byłam tylko po pomidory.
Dobrego wieczoru.

A dzisiaj, podobne do antonówki, wrzuciłam do udek z kurczaka w jarzynach. Wyszło pycha.
Deszczu nie ma, tyle, że zimno się zrobiło. W ogrodzie byłam tylko po pomidory.
Dobrego wieczoru.

- Maska
- Kontakt:
Dorotko faktycznie dziwne smaki
może zdążysz się załapać
Drób z jabłkami kwaskowatymi to rewelacyjne połączenie
Deszczu nie ma, ale brązowe obślizłe wyłażą z nor a cały czas ich nie było
Mam dla Ciebie na dobranoc ulubione trawki

Zaczynają kwitnąć róże, co chwilę inna pokazuje swój urok

I różyczka od Kasi Katharos

I żeby nie było że tylko róże

Małgosiu begonia od Ciebie miała pierwszy kwiat pełny a teraz puste, ale jest śliczna

I na zakończenie oczywiście coś czego nie znam
a wysiało się pod aronią, jakaś psianka

Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy!

Drób z jabłkami kwaskowatymi to rewelacyjne połączenie

Mam dla Ciebie na dobranoc ulubione trawki

Zaczynają kwitnąć róże, co chwilę inna pokazuje swój urok

I różyczka od Kasi Katharos

I żeby nie było że tylko róże

Małgosiu begonia od Ciebie miała pierwszy kwiat pełny a teraz puste, ale jest śliczna

I na zakończenie oczywiście coś czego nie znam

Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, jak to - już dobrej nocy? A "bawić gości" to kto będzie?
Ochłodziło się i u mnie, ale ciągle bez deszczu.
Dobrej nocy, Maryś.

Ochłodziło się i u mnie, ale ciągle bez deszczu.

Dobrej nocy, Maryś.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- dorkow0
Marysiu, może się załapię, ale chyba mnie nie będzie, jak będą jechać. Ale to jeszcze zobaczymy.
Trawy śliczne, zwłaszcza Red Baron Ci się wybarwia pięknie, bo u mnie chyba mu już miejsce nie pasuje. A pod nim to tatarak, czy jakaś turzyca? Lubię je w ogrodzie i dobrze mi się je komponuje, nawet do róż pasują. Ale to zobaczysz dopiero w przyszłym roku, bo kompozycje będą powstawać.
Ochłodziło się to i róże pokazują swoje kwiaty.

Trawy śliczne, zwłaszcza Red Baron Ci się wybarwia pięknie, bo u mnie chyba mu już miejsce nie pasuje. A pod nim to tatarak, czy jakaś turzyca? Lubię je w ogrodzie i dobrze mi się je komponuje, nawet do róż pasują. Ale to zobaczysz dopiero w przyszłym roku, bo kompozycje będą powstawać.

Ochłodziło się to i róże pokazują swoje kwiaty.

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu rudbekie powychodziły i mam ich sporo niestety pełnych nie ma
są za to takie ciemne prawie bordowe śliczne muszę zrobić zdjęciejak będę jutro na działce bo dziś dzień dzieciowy 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajny ten ciemno-bordowy rozchodnik, a kwitnące Zimowity i u mnie też zauważyłam .Widzę ,ze i nasza Irenka się pojawiła
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, patyczki budlejowskie są już całkiem fajniutkie. Na razie mam je w ...moim przedszkolu, i nie wiem co dalej. Posadzić na docelowe miejsce, czy jeszcze dać im czasu?
- Maska
- Kontakt:
Witam wieczorem!
Zmiana pogody trwa a deszczu w dalszym ciągu nie ma tzn W nocy coś pokropiło, ale tak marnie, że rośliny niedawno wsadzone musiałam podlać.
Lucynko powłóczyłam się po zaprzyjaźnionych wątkach
Miłego wieczoru
Dorotko zobaczymy co los Ci da
a antonówki owocują co roku, więc nie w tym to w przyszłym
Trawa rośnie prawie w słońcu bo tylko podobno tak się wybarwia, a obok tatarak. Ma dwa lata ale marnie przyrasta
Do mojego ogrodu pasują małe trawki i staram się, żeby były takie
a róże sprawiły, że zrobiło się wesoło i kolorowo
Julciu czyli nasiona nie powtarzają cech. Jak będziesz chciała to na wiosnę poślę Ci te pełne na nową rabatkę,
a te chętnie zobaczę jak wyglądają. Już niedługo weekend to będzie czas na zdjęcia
Jadziu Irenka powiedziała, że już dość opalania i będzie na FO
ale zobaczymy czy dotrzyma słowa
Mam kilka rozchodników ale nie wszystkie wyglądają dobrze, niektóre ciemne chorują.
Małgosiu mają już rok to spokojnie można je posadzić na miejsce stałe, tylko trzeba uważać żeby je nie skosić. Muszą się ukorzenić w nowych miejscu przed zimą
Zmiana pogody trwa a deszczu w dalszym ciągu nie ma tzn W nocy coś pokropiło, ale tak marnie, że rośliny niedawno wsadzone musiałam podlać.
Lucynko powłóczyłam się po zaprzyjaźnionych wątkach

Miłego wieczoru

Dorotko zobaczymy co los Ci da

Trawa rośnie prawie w słońcu bo tylko podobno tak się wybarwia, a obok tatarak. Ma dwa lata ale marnie przyrasta

Do mojego ogrodu pasują małe trawki i staram się, żeby były takie

Julciu czyli nasiona nie powtarzają cech. Jak będziesz chciała to na wiosnę poślę Ci te pełne na nową rabatkę,

Jadziu Irenka powiedziała, że już dość opalania i będzie na FO

Mam kilka rozchodników ale nie wszystkie wyglądają dobrze, niektóre ciemne chorują.
Małgosiu mają już rok to spokojnie można je posadzić na miejsce stałe, tylko trzeba uważać żeby je nie skosić. Muszą się ukorzenić w nowych miejscu przed zimą