Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu dzięki, ;:196 ale moje chyba wyższe, mają z kwiatami ze 30cm. Niech rosną, wykopać zawsze można. Mimo wysokiego rachunku za wodę, znowu od rana podlewam, żal mi hortenskji, bo liście wiszą smętnie. Spokojnego wypoczywania. :wit
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu,gdzie kupowałas jeżówki?
Rudbekie dają czadu,nie?u mnie to samo.Wysiały się wszędzie.Ale b.je lubię.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Alu, ciężka susza , ale będzie ochłodzenie, może deszczu trochę spadnie, uratuje się coś jeszcze, byłam na południu na wycieczce, przejeżdżałam przez miejscowości w których już drzewa i krzewy wyglądają jak w październiku, bez liści zupełnie, trawa żółta, a rośliny wysuszone, jestem przerażona ;:185
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Alu, u Ciebie rośliny wyglądają , jakby nie było suszy , ja już nie daję rady z tym podlewaniem , a efektów nie widać , deszczu, deszczu i jeszcze raz deszczu.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Kiedy ten deszcz przyjdzie do mnie. :?:

Iwona to było moje zdanie. ;:108 Młode może i dobrze się wyrywa .ale na duże trzeba siły, bo rozłogi nie są na wierzchu. Małgosia zrobi jak zechce.

Soniu już nie mogę się doczekać końca podlewania. U mnie hortensje bukietowe kwiaty mają marniutkie. Wszystko szybko przekwita a na nowe kwitnienia trzeba poczekać jak w ogóle jeszcze zakwitną.

Jolu jeżówek najwięcej kupowałam w B.R. 10 odmian u kolegi ,ale nawet ich nie pokazuje. :;230 Niezgodne i niektóre nie zakwitły.

Iwona0042 witaj.Czytałam,że byłaś już blisko mnie. Widoki były nie ciekawe. Tak właśnie jest na południu.Wczesna wiosna i szybka jesień. U mnie też liście lecą z drzew. Rośliny podeschnięte mimo podlewania. Trawnik miejscami też żółty. ;:222

Wiesiu u mnie też susza. Brzydkich miejsc nie pokazuje. Podlewamy i my. Jest to uciążliwe,ale dzięki temu może jeszcze coś zakwitnie a i nie uschnie.
W południe zerwał się wiatr. Zapowiadała się burza. Niestety nie spadła ani kropla deszczu.
Temperatury dalej wysokie. I na przyszły tydzień wcale nie mają być mniejsze .

Obrazek

Niezawodna iglica. Kwitnie cały czas od wiosny.

Za to pięknie dojrzewają pomidory. Zerwałam i jak jeszcze dojrzeją bardziej będę robić przecier.
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Wiem,że Twoje :wink: u mnie chyba jakieś inne te zawilce bo stare kępy giną.
Pozdrawiam-Iwona
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,przepiękne zdjęcie z kolorowymi jeżówkami,wyjątkowo kocham łąkę jeżówek ,one sie na nią nadają i tak zwiewnie się kołyszą z mnóstwem motyli,u mnie dzisiaj przez pół godziny popadało ,ale bardzo delikatnym deszczykiem ,nie wszędzie ten deszcz dotarł,pod roślinami ziemia dalej sucha ,ale dzisiaj nie podlewałam z tej okazji ,no i fajnie się ochłodziło,zapowiedzieli w nocy burze,bardzo się ich boję i gradu,ale dobrze by było,żeby coś jeszcze popadało,bo inaczej to znowu jutro podlewanie,pozdrawiam i życzę deszczyku ;:196
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Alu przyjdzie deszcz i do Ciebie to już ostatnie podrygi tych upałów ...co z tego że w sobotę była burza i padało jak wczorajszy dzień był nie do wytrzymania wzrosła wilgotność powietrza i zrobiła się taka duchota że kompletnie nic się nie chciało robić . Siedziałam w domu przy wiatraku i robiłam przetwory z ogórków , nędzne ci one w tym roku ale coś tam będzie na zimę .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, nie mogę uwierzyć, że zawilce aż tak potrafią się rozmnożyć :shock: Posadziłam dwie sadzonki i tak myślałam ile to jeszcze potrwa zanim stworzą zgrabną kępę. Teraz jak patrzę na twoje pod siatką to zaczyna mnie przerażać ich ekspansywność ;:224
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu witaj .
Iglica tz wyglądu bardzo podobna do bodziszka - nie znam jej i musze poczytać. czy ona zawsze taka niska ? Pytam bo wciąż szukam niskich bodziszków .
Widać susza daje się we znaki nie tylko w naszych stronach a ja myślałam,że tylko nasze roślinki takie biedulki i muszą walczyć o każdą kroplę ...
Z ta ekspansywnością zawilców to różnie bywa - u jednych przyrastają ( u mnie też ) a moja sąsiadka trzeci raz sadzi i po zimie śladu nie ma ... Ona chyba jakaś pechowa bo sporo roślin tak traci.
W tym roku ich różowe kwiaty pojawiły sie wyjątkowo szybko ... czyżby to coś miało znaczyć ?
Jeżówka w takim nietypowym kolorze uroczo sie prezentuje.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Alu, ale Ci zazdroszczę tych łanów zawilców. :shock:
One u mnie nie chcą rosnąć. ;:145 Sadziłam wiele razy i coś im nie pasuje. Pewnie moje piaski.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu iglica rzeczywiście podobna do bodziszka, ślicznie kwitnie i tak długo. ;:215 Bodziszkowi od ciebie skróciłam pędy, ślicznie się zagęścił. U Sabinki padało, a u nas dalej susza. ;:222 Pomidorów gratuluję, dobry czas dla nich. Nawet moje w donicach dojrzewają, ale mają smak. ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
U mnie nadal nie padało. Dziś dalej przygrzewa a miało być chłodniej.

Iwona może i stare kępy giną,ale i nowe narastają . ;:108

Marta jeżówki też już mają płatki po przypalane. Nowych pączków nie widzę,to pewnie już będzie po ich kwitnieniu. Bardzo lubię jeżówki. Jeszcze jest wiele odmian,które muszę dokupić.
Szkoda ,że nie są trwałe. Deszczu u mnie nadal nie było. :wit ;:196

Ewo ja nawet ogórki miałam. Robiłam konserwowe,kisiłam i sałatkę na zimę. Resztę rozdałam.
Niestety były ładne ,ale już po nich.

Sabinko nie przerażaj się, bo widzisz różne zdania są na temat ich ekspansywności.Może u Ciebie nie będą tak się namnażać. ;:108

Krysiu tak iglica jest z liści podobna do bodziszków. Jest bardzo niska .
Z bodziszków niskich mam siewki bodziszka z liśćmi brązowymi. Kwitnie na biało.Wstawię fotkę jak wygląda teraz.
U mnie zawilce jesienne zawsze kwitną o te porze i przypominają mi o zbliżającej się jesieni. ;:222

Marysiu może posadź je w innym miejscu i będą rosły. Chętnie podzielę się moimi.Muszę je troszkę przetrzebić, bo zagłuszają mi inne rośliny.

Soniu ja kupowałam ją jako iglica zmienna . Podobna do bodziszka i długo kwitnie ale tylko ta odmiana. Pomidory nie były ani raz opryskiwane i nawet się udały. Miały tylko w łodygę wbity miedziany drut. Pomidorami zajmuje się mąż. On też je codziennie podlewa każdy krzaczek.

Gdyby nie rudbekia błyskotliwa to ogród bardzo spustoszał by.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pośród zawilców dziś dostrzegłam lilie.

Obrazek

Obrazek

A to już nie kwitnący bodziszek o brązowych liściach. Niski.
Funkia kwitnąca na biało.

Obrazek
Niezawodna w kwitnieniu też kokoryczka.Kwitnie od wiosny.

Iz bliska.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądają niektóre liście.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wreszcie bez upałów jeszcze deszczyku nam trzeba ale się nie zapowiada... jadę na działkę trzeba popracować troszkę,chwasty mimo suszy nie odpuszczają!
Miłego dnia Alu! ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu dziś dużo chłodniej.A teraz bym powiedziała, że zimno. Siedziałam na tarasie to zmarzłam.
I znów nie dogodzi. :;230 Deszczu nadal nie ma a w dodatku wiatr wysusza ziemię.
Powiem Ci,że u mnie chwast nawet nie rośnie,ale ścinania oj będzie dużo . Dziękuję.Dzień był miły. Dziś byłam dopieszczona w pewnej sprawie i humor mi się poprawił. Tobie też wszystkiego najlepszego życzę na cały tydzień. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”