Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Moje Drogie Dziewczyny ;:196 Kochane jesteście ,że dodajecie mi otuchy w chwilach zwątpienia... ;:167 Wróciłam z działki otwieram kompa bo natychmiast muszę zrzucić fotki z aparatu i jest to dla mnie najprzyjemniejszy moment dnia!Uwielbiam te chwile...oglądam ,oceniam i ... prawie wszystkie akceptuję :D Kompletny bzik ...a ile zdjęć robię codziennie...nie zdradzę!... :oops: No i :shock: miłe wpisy od sympatycznych moich bezinteresownych co najważniejsze w tym zamieszaniu Przyjaciół bo chyba mogę objąć Was tym mianem?
Nie doczytałyście ..nie mówiłam o zamknięciu wątku lecz o letnim zawieszeniu...a co zawieszone można odwiesić w dowolnej chwili i z doskokoku niejako...jak ochota przyjdzie! Mówicie o przyjemności czerpanej z prowadzenia wątku ...właściwie nawet nie o odwiedzających Gości mi chodzi...bo widzę, że ogólna oglądalność jest dla mnie zadawalająca/ śledzę codziennie/...ale właśnie przyjemności doznaję coraz mniej... ;:131 A rola Stańczyka niezbyt mi odpowiada ..stąd frustracja moja... ;:224 Stoliczków żadnych nie stawiam ani poczęstunkami wirtualnymi wabić nikogo nie zamierzam... :? Ble...ble...też nie w moim stylu ! ;:185 Jest jak jest ...Jutro będzie lepiej... :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jak można zawiesić wątek latem, kiedy jest tak pięknie ;:3 ; jedno się kończy, inne zaczyna. Wszystko można uwiecznić, a Ty potrafisz, więc się sama zawieś na swojej ławeczce, pobujaj i bierz do robotyObrazek.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, więc bez zawieszania proszę i o zdjęcia proszę również :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czytałam nie dawno opinię,że teraz trzeba fotografować ,żeby było w zimie co pokazywać...Mona tak...mona tak...! :)
A Ty się Anno sama oszczędzasz i nie widać Ciebie zbyt często na FO?
Iwonko , miło,że czekasz na moje fotki! ;:180
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie czekam ;:65 , a czemuż to areszt Maryniu domowy?
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Ją też czekam ;:138 chociaż nie zawsze piszę. :oops:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu dziś spacer po Twoim ogrodzie w sweterku, bo zimno. Róże piękne i zdrowe w tym roku. ;:215 Szałwia omszona ma niesamowity kolor. Usiłuję się z nią zaprzyjaźnić od dwu lat, ale chyba mnie nie lubi, słabo rośnie. Ja prowadziłam kronikę budowy domu, ma 200 stron i z rozpędu kronikę ogrodu, ponad 100. Jak się uczyłam na FO, to głupio ciągle bywać u innych i pytać. W końcu założyłam swój wątek. Nawet jak mało osób, to mamy dokumentację swojej pracy, zawsze warto. ;:108 Czas nie zawsze się znajdzie, ale zimą możemy więcej posiedzieć. ;:3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu rozumiem co czujesz. Chwile zwątpienia niech szybko miną. Przecież widać ,że kochasz kwiaty i ich pstrykanie,które zresztą uwielbiam. Więc pstrykaj nam i w wolnej chwili pokazuj. Zimą będą powtórki. A to już nie to samo. Wątku nie zawieszaj, bo przecież Ty masz tak dużo do pokazania,że zimy Ci braknie. Więc pokazuj na bieżąco. Stoliczków nie wynoś, kawki nie stawiaj.
Ewentualnie gdzieś pod krzaczkiem postaw butelkę wody, bo spacerując po ogrodzie może komuś zaschnie z zachwytu gardło a spragnionego trzeba napoić. No to czekam na te foteczki. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwona0042 areszt domowy z powodu n- i -e p- o-g - o -d y! ;:173
Iw mam nadzieję,że będzie Pani zadowolona :)
cyma2704 Soniu ja dzisiaj drzemki uskuteczniam cały dzień bo nocka mało spana była /mam studentów nad głową i piwkowali i nie dało się...;:oj ;:oj /a że w domu byłam bo zimnica to najchętniej po ogarnięciu tego co niezbędne kilka razy dziennie w łóżku lądowałam... :oops: Deszczu nadal nie było! ;:223
Biedronka641 ;:196 Alu ...mówisz i masz! :)
Za słowa wsparcia duchowego serdeczne dzięki! ;:180

Ogrodowe takie...tam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rutewka...była
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu dziękuję za foteczki. Za makami to oman a ja to nazywam smotrawą.Czy Twoje to duże rośnie? Właśnie kwitnie. Może to różne dwie rośliny.Później wstawię swoje.Maki podziwiam, bo moje wschodzą i padają. No cóż nie chcą zagościć u mnie to nie muszą. ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ;:180 oman a smotrawa to 2 różne ale podobne rośliny...Ja swoją nazwałam omanem :roll: ... Już właściwie się go pozbyłam a on wraca jak bumerang i odrasta...wzrostem się prawie obie rośliny nie różnią są drobne różnice w pokroju liści..Ale czy to takie ważne.. :roll: . Lubię go fotografować bo jako roślina ogrodowa nie ma dla mnie większej wartości...i motyle i owady go lubią też... ;:173U mnie rośnie na obrzeżu działki .Ja maki wyrywam po kwitnieniu a one co roku wracają... :) Za mały mój ogródek,żeby hołubić wszystkie rośliny...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu kochana musimy pogodzić się z tym, że frekwencja na forum jest o wiele mniejsza, niż poprzednich lat, chociaż Ty nie powinnaś narzekać przecież. ;:168
Mój oman także zakwita, ale nie zrobiłam mu fotki, bo kwiaty ma pod niebem i nie było widać. ;:306 A smotrawy są całkiem podobne, u mnie jeszcze nie kwitną.
Cudny pierwiosnek Viali. ;:138 Kilka razy przymierzałam się do niego, ale bałam się, że zmarznie. Uwielbiam maki, tylko kwiaty są takie ulotne.
Miłego wieczoru. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Przepiękne maki, Maryniu. ;:433
O zdjęciach nie wspomnę, bo musiałabym się powtarzać, czego bardzo nie lubię. :uszy
Po prostu : są śliczne! ;:433 ;:433 ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Szanowną frekwencję! ;:196

Tereniu ;:196 Omana vel smotrawę musiałam do zdjęcia przychylić bo mnie przerósł ..Już go wydalam niby w całości sąsiadkom bo miejsce chciałam na hortensję wykorzystać ale on sobie nieśmiało jeszcze ale wraca...twarda sztuka! :)
Skoro masz obydwa to pokażesz różnice Ali -Biedronka641 bo jest zainteresowana. ;:108
Viali testowałam już kilkakrotnie i żadnej zimy nie przeżywał. Kapersowa to czy wysiana ;:7 przetrwała mi sadzonka tą zimę choć wyglądało wiosną ,że jest po nim bo nie było śladu. Zdziwienie wielkie bo wśród liści innych pierwiosnków pojawiły sie kwiatuszki...trochę mizerne i cieniutkie ale są...Trzeba będzie się nim zająć ..obym z nadgorliwości nie uśmierciła go.. Tak miałam z piaskowcem...2 x kupowałam,chodziłam,zaglądałam,podlewałam i ..kicha za chwilę już go nie było...Teraz mam , zapomniałam a on..sobie kwitnie w najlepsze! :) Mówią że nadgorliwość jest gorsza od f...u ;:131 Niby wiem...ale zapominam... :oops:

plocczanka Lucynko za takie miłe słowa jestem :D Bardzo dziękuję za uznanie względem fotek ... ;:180

Mam nadzieję na trochę pogody lepszej dzisiaj i myślę,że uda się dzisiejszy dzień czynnie i twórczo spędzić na działce! :heja

tradycyjne foto - wklejanie... zapraszam !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No bajka, a ta różyczka w kropelkach poezja sama ;:167 Ja dziś czekam na słonko, ale wiem, że i tak nic z tego, deszcze dalej zapowiadają u nas ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”