Alu z gożdzikami jest tak,że jedne pachną bardzie inne mniej,najintensywniejszy z moich mają jednak brodate i różowy pierzasty,pierzasty nie jest tak efektowny jak inne goździczki ale za to zapach może oszołomić

planów mam co niemiara ,masę roślin ma zamówionych,przez zimę trochę tego się nazbierało więc trzeba dobrze przemyśleć gdzie miejscówki im znaleźć,przede wszystkim poszerzę trochę niektóre rabaty i połączę mniejsze w całość ,główna alejka działki to sporo niewykorzystanego miejsca za dobrze nie widać ale zawsze
wierzby rosną jako solitery ,a tak będą częścią rabat,jak juz to sensownie zaplanuję to na alejkach chcę trawę wysiać ,niezapominajkom wiosną pozwalam na wszystko ,kwitną gdzie chcą i dzięki temu mam mix kolorystyczny ,zresztą i tak same u mnie się wysiały bo ja w życiu ani nasion ani sadzonek nie kupiłam,dopiero jak przekwitną i nowe siewki wyrastają w nowych miejscach to staram się je ograniczać
-- 18 lut 2015, o 14:32 --
Beatko ja co roku parę kupię ,jak jestem na targu lub u ogrodnika po kwiaty sezonowe,mam je w tak wielu miejscach ,że nawet jak jakiś wypadł to się nie połapię no i większość NN,ładną odmianę mrówki mi jednego roku załatwiły ,no i zauważyłam że niektóre bardzo późno wychodzą,jak już myślę ,że nie przetrwały to one przebijają się i dają oznaki życia