Dziś cały dzień siedzę w domowych pieleszach i trzymam łepetynę pod pachą

a w ogrodzie porządki trzeba zrobić po nocnej ulewie z wichrem. Wszystko leży , trzeba podwiązywać lub ścinać bo nawet przejść się nie da. Jedyny plus z tego że ogród bardzo dobrze podlany i teraz panny mogą rosnąć do drugiego kwitnienia.
Grażynko ja swojego już skróciłam i czekam na efekty, ale i tak zamówię sobie nowego jesienią, jak będzie.
Mnie zależy na Souvenirach ale i one chochołów nie dostaną tylko spore kopce i jak będą startować z takiej pozycji to przynajmniej nie będą zbyt wielkimi drapakami
Mam takiego ciągle niedużego
Souvenir de Yeddo mieszaniec rugosy z nieznaną herbatnią, szkoda byłoby jakbym go straciła, ale miejscówkę ma pod opiekuńczymi gałęziami sosny więc powinien dać radę.
Trzynastka różany raj to ja widziałam w innych ogrodach, u mnie to co najwyżej jest przedsionek do tego raju
Tu zapowiada się wspaniały różano-liliowo-powojnikowy kącik tylko muszę wnuki wyeksmitować z zabawkami
Majeczko moja Edenka mnie zaskoczyła swoim tegorocznym wyczynem

dostała tylko 3 bambusy które oczywiście przerosła, a z ciężarem tylu kwiatów normalnie wyłamała jeden bambus. Myślałam dla niej jakąś metalową wysoką podporę, ale jak ona za rok będzie wysokości kopczyka

Po prawie miesięcznym kwitnieniu wczoraj ciągle wyglądała ślicznie.

widać jaka pochylona do przodu pod kwietnym brzemieniem
Ewuś nawet na Twoim biegunie zimna popieram politykę nie owijanie różanych krzewów. Można się pokusić o to jak się ma ich kilka a nie przy takich ogromnych ilościach. Jeszcze jak róża kwitnie na jednorocznych to każdego roku miewa kwiaty, gorzej z takimi jak Eden Rose, możesz się ich wcale nie doczekać
Mam dla Ciebie śliczną imienniczkę, a do tego ze strefą 4b
Eva-Marie róża H. J. Weihrauch
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 2529&tab=1 tylko do poczytania bo zdjęć jest więcej u mnie niż na Helpie
Cdn...