Rośliny pogrupowane i wszytstko ładnie udokumentowane

A jak tam Twoje melocactusy?
Żyją i klimatyzują się na LubelszczyźnieKwiAnna pisze:A jak tam Twoje melocactusy?
Serdecznie dziękuję Agnieszko!nyskadu pisze:Prawdziwy profesjonalizm zawitałbardzo ładnie prezentują się wszystkie rośliny
Aniu - raz kolejny dziękuję za wizytę. Co do melaczków, to już Konrad odpowiedział, a i ja wspominałam, że kilka innych roślin poszło w bardzo dobre ręce i jeszcze lepszą opiekęKwiAnna pisze:Ale Ty jesteś uporządkowanaWszystko ma swoje miejsce w szeregu
![]()
Rośliny pogrupowane i wszytstko ładnie udokumentowane![]()
A jak tam Twoje melocactusy?
popiolek69 pisze: Żyją i klimatyzują się na Lubelszczyźnie
Iwonko - dziękuję za wizytę i już odpowiadam: odległość między półkami to 45 cm. Ich szerokość i odległość zapewniają dostęp słońca dla każdej roślinki. Mają też otwory do przymocowania do ściany, ale tutaj takiej potrzeby nie było. Dlatego jak wymierzałam co ja potrzebuję, to mnie zatkało, że taki gotowiec jest. Jesienią będzie stojakiem dla doniczkowych.raflezja pisze:Ale ładniutkie!
Dobrze, że kaktusy tak wolno rosną.
A jaka jest odległość pomiędzy półkami w nowym regale?
Piotrze - witaj pierwszy raz u mnie, dziękuję serdecznie za wizytę! Wolne miejsca są, ale wiesz - frajlejki rosną - już niektóre muszę przesadzić, z wysiewu astraczków też coś tam rośnie, to i się w jakimś czasie zapełni...kospe pisze:Porządek musi być i jest, bardzo praktyczne półki i co równie ważne jeszcze wolne miejsca sąTo stan krótkotrwały zapewne ...
![]()
Robią wrażenie astraki- masz ich trochę i oczywiście euforbiowate bardzo ładnie się reprezentują
Asiu - dziękuję serdecznie! Cała przyjemność wraz z przesyłką kurierską kosztowała mnie 58 zł (taniej niż bym miała jechać do Gdańska). Bezpośrednio w Ikei kosztuje on 35 zł. Nazywa się dokładnie ten regał "Hyllis", więc jak masz ten sklep gdzieś w okolicach, to ja bym poleciała nawet bosoannaoj pisze:Świetny ten regał, zwłaszcza, ze nie trzeba dodatkowych korytek. I kaktusy prezentują się na nim wspaniale!
Ile ta przyjemność jeśli mogę zapytać?
Również dziękuję, Grażynko! Właśnie dlatego uważam, że jest niemal stworzony dla roślinek. Pewnie twórca miał co innego na myśli, ale mnie się wszystko kojarzy z kwiatami, więc nic dziwnego, że to od razu wołało: "kup mnie"Gaga1960 pisze:Bardzo ładny i praktyczny regalika największą jego zaletą są właśnie te półeczki z brzegami.
Nie potrzeba dodatkowych kuwet i wszystko pięknie wygląda.
A doniczuszki z astraczkami pięknie się w niego wpasowały.
Jest piękna! Niesamowite jest gdy niepozorna roślina kwitnie tak rajsko. Kaktusowe są magiczne - niby takie nic a jak pojawi się kwiat to ciężko oczy oderwać. Szkoda tylko, że nie kwitną co miesiącpiasek pustyni pisze:Ta odrobina słońca jednak wystarczyła, by otworzył się mój prezent od Dzieci - Chamaecereus hybr.:
1.
2.
Wybaczcie tę ilość zdjęć, ale po prostu tę roślinę mam po raz pierwszy, a intensywność tego koloru i kwiecia spowodowała, że nie mogłam od niej oczu oderwać.
Ale tam! Wymysliłaś sobie interpretację!piasek pustyni pisze: tylko bardzo nie chciałabym zostać źle zrozumiana, że pokazuję cały czas te same roślinki. Usprawiedliwiam, że przynajmniej w innych aranżacjach![]()
No to gratulacje, możesz być z siebie dumnapiasek pustyni pisze: Tak więc "wyrobiłam" się ze wszystkim jeszcze przed wakacjami, z czego jestem zadowolona.
a jeszcze mnożarki, inkubatory, doświetlania 'i etcetera'!piasek pustyni pisze:półki okienne, szklarenki i regał to dzięki Jego chęci majsterkowania