Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Dorotko, a to ludzi nie znasz. Są okrutni, a jeszcze za zasłoną nicka i tej sieciowej niewidoczności. Jakby miał w oczy spojrzeć i powiedzieć co myśli, to nie jeden by miał problem. Wznieś się do góy kochana, ponad ciemnotę i agresję tłumu. A do tego : " dumna i blada". Tak mi zawsze pomagała koleżanka, jak mi źle było przez złych ludzi. " Gocha, głowa do góry i bądź dumna i blada". :D
Ja zagłosuję, bo Twoja jesień jest boska, a nawet jak nie wygrasz to i tak jesteś wygrana.Masz nas i swoje miejsce w naszych serduchach. ;:196

Tylko daj namiar na tą stronkę co mogę oddać głosa, bo jakoś nie dowidzę
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu nie chodzi już o wygranie bo jest tam dużo ładnych i techniczne dużo lepszych, tylko o te okropne wpisy i nie chodzi tylko o moje zdjęcie . Jest taka jakby elita i nie dopuszczają nikogo, jak nowy chce coś pokazać usłyszeć nawet jeśli by to miały być słowa krytyki, ale przyzwoitej nie takiej ze slamsów, to nie ma szans, bezczelność na całego, po trupach do celu.

http://www.fotosik.pl/fotopojedynki/52/ ... 1361acfee5

Głosowanie do 29-10

Wim że mam Was i Wam się podoba,ale doszłam do wniosku że tu jest inna bajka, pełna kultura, życzliwość, krytyka jak trzeba, pomoc..Cieszę się że jeste z Wami
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nadrabiam zaległości :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, głowa do góry jak radzi Gosia.
Odpisz z kulturą, że masz gdzieś te opinie, bo ten widok zapiera Ci dech w piersiach i dla Ciebie jest bardzo ważny.
Nie tłumacz dlaczego, ani po co.
Szkoda nerwów na czytanie takich wpisów.
Ja w ogóle nie biorę udziału w życiu fotosika, bo wiem jaka kultura w narodzie teraz obecna.
Szkoda zdrowia, pracy i wysiłku a nawet słów.
Ważna jesteś dla nas ;:4 i twój ogródek też ;:215 i tylko to się liczy.
Rozumiemy twoje działania i to co czujesz, reszta się nie liczy. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko byłam tam, czytałam i nie tylko komentarze pod Twoim zdjęciem ale także inne. Szczególnie ten blondas paskudnie krytykuje a pisze, że znawcą nie jest a nawet jak coś mu się spodoba to na pisze tylko jedno zdanie. Jakiś zgorzkniały i niespełniony człowiek ;:222 Nie warto się przejmować takimi ludźmi. Jesień na Twoim zdjęciu jest piękna ;:215 buziaczki ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Maska pisze:4 Poza tym wnuk przyjechał na weekend więc wykorzystałam go do skopania warzywnika i grządki pod czosnek i mam nadzieję, że pogoda będzie i posadzę w przyszłym tygodniu ;:333 Poza tym pozanosił mi doniczki z altany do domu i po piętrach, bo niby nic ale to ciężka praca.
Jutro będę odpoczywać i Tobie też życzę miłego wypoczynku ;:196
Marysiu a jakiś konkretny czosnek będziesz sadziła , czy jaki masz pod ręką.?[/quote]

Dorotko u Ciebie odpowiem, sadzę własny czosnek tzn ten co zbiorę w lecie potem ładniejsze ząbki idą na zimę do ziemi. Na pewno część to chyba Harnaś (różowy drobniejszy) a drugi biały o dużych ząbkach. Obydwa dostałam parę lat temu od kolegów, którzy uprawiają czosnek ;:333
Dorotko a mnie się Twoja jesień podoba :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga nadrabiaj , nadrabiaj.

Grażynko nie przejmuję się zupełnie, jestem ponad tym. Po prostu zetknęłam się z inną rzeczywistością złościwości, chamstwa i zgryźliwości i to najbardziej mnie zszokowało ta kultura tam panująca.

Aniu - to wiesz o czym piszę, tak i ten blondas, wyczytałam że brał udział w 2012 roku w konkursach i też na biednego wszyscy naskoczyli, a on przecież rzetelnie oceniał zdjęcia - tak tylko bez jakiejkolwiek kultury. Dobrze go określiłaś. ;:196 . Po paru latach wrócił do konkursów i znowu biedny daje rzetelne opinie.

Marysiu wiem dziękuję i za instrukcję obsługi czosnku też ;:306 . Tylko cały czas zastanawia mnie jedno to czosnku się na wiosnę nie sadzi tylko jesień, tzn. cały czas źle robiłam i dlatego taki jak wsadzałam wyciągałam?

Dobrze już, wróćmy do przyjemności.
Sobota wietrzna i zimna, niedziela troszkę cieplej.
Wsadziłam borówkę amerykańską, pigwę, różę pomarszczoną, aronie i tyle , trzeba było się znowu wziąć za grabienie :;230 .
Nie, tu już nie ma żartów, już mam dosyć tych liści, to już kolejny tydzień, a jeszcze co zgrabiłam to wiatr rozwiał ;:223 .
Powiedziałam dość , może zimie uda się przerobić, a jak nie, poczekam do wiosny .
Więc u mnie szaro, buro i ponuro 3 kwiaty na krzyż, reszta zmarzła. Resztę weekendu spędziłam na odkurzaniu chałupy z pajęczyn, bo przez ten ogród dom zaniedbany :oops: .
Zdjęć chyba już nie będzie , po takich krytykach :;230 .
Pozdrawiam wszystkich wspierających i dziękuję za ciepłe słówka , od razu postawiły mnie na nogi.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Dorotko, twoje zdjęcie jest naturalne, a te którymi się co poniektórzy "znawcy" zachwycają są obrobione i podkolorowane. Tyle, że to chyba miał być konkurs dla amatorów, a nie półprofesjonalistów (w ich mniemaniu ;:oj ). Też poczytałam te komentarze ;:164 .
Apropos czosnku - są odmiany ozime wsadzane jesienią: Harnaś, Arkus, Ornak i wsadzane wiosną - Jarus. Z tym że te ozime są większe.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko są odmiany jesienne (zimowe) i wiosenne tylko musisz wsadzić właściwe !

Jolu a czy harnaś nie może być sadzony na zimę również, bo w handlu masowo pojawił się w lipcu. Ja sadzę na zimę ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu właśnie ja czegoś nie łapię, dla tych ZNAWCOW retusz to też sztuka, ;:131 bez komentarza ;:196 .
Ale przynajmniej jest o czym gadać, a nie tylko o nieuchronnie zbliżającej się zimie do naszych ogrodów :;230 .Nie ,to żart już nie chce mi się o tych komentarzach rozmawiać, szkoda pisania , tak naprawdę wolę o zbliżającej zimie i co tu jeszcze zrobić przed. ;:168

Marysiu nie wiedziałam może ja jesienne wiosną wsadzałam ;:224
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Harnaś jest odmianą ozimą i wsadza się go jesienią czyli teraz. Wystarczy na targu rozejrzeć się za jak największymi główkami w kolorze różowym, to będzie Harnaś albo Arkus. Arkus ma pojedynczy okółek ząbków i łuski są bardziej brązowawe a Harnaś w środku ma często drugie ząbki. Natomiast Orkan ma największe główki i ząbki i mają one białe łuski. Dorotko, przy Wiatraku, z tyłu, często stoi facet z takim bardzo ładnym dużym czosnkiem ;:333 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O przepraszam faktycznie źle przeczytałam!
Dorotko jak sadzisz wiosną to trzeba kupować pewną odmianę, bo sprzedawcy wcisną Ci wszystko. Najlepiej wtedy w sklepie nasiennym kupić, u nas przynajmniej widziałam :roll: A nie lepiej wsadzić na zimę :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Jolu dziękuję już wszystko łapię.
Trochę fotek?
W piątek miałyśmy pasowanie na przedszkolaka a to i sama zainteresowana
Obrazek

tak jej się kokardki spodobały.......
Obrazek

A "Pod bocianim.." cóż szaro , buro i ponuro. Liści znowu od groma- Gosiu(Pepsi) wiem że cofnęłaś to co powiedziałaś ;:306 ale ja jednak już odpuszczam brak chęci a może znikną zimą ;:131

Obrazek

Puste gniazdo w takich okolicznościach przyrody jakoś smutniej wygląda
Obrazek

ale jak się bliżej przyjrzeć, widzicie te dwa łepki? to jakieś wróblowate zamieszkały ;:138 - wcale nie jest smutne
Obrazek

Podnoszące na duchu są takie bardzo wczesne poranki. ;:3
Obrazek

Obrazek

To już późna jesień.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niech się dobrze wiedzie Biedroneczce w przedszkolu! ;:333
A ja widzę że wcale nie tak szaroburo, słoneczko świeci i wesoło Pod bocianim...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Dorotko, piękna złota jesień w Twoim ogrodzie, śliczne dekoracje ;:63, głosik oddany ;:108, a złośliwymi komentarzami się nie przejmuj, zresztą bardzo kulturalnie mu dokopałaś ;:306 nic dodać nic ująć i tak trzymać
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”