Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Jaki śliczny dziwaczek. A ja miałam dziwaczki od koleżanki, a w tym roku ich nie ma? Czyżbym je wyplewiła z wiosennymi chwastami?
Marysiu - a czy Ty się na mnie gniewasz? Już od sześciu stron Cię u mnie nie było, a ja w tym czasie MILIJONY zdjęć pokazałam...
Marysiu - a czy Ty się na mnie gniewasz? Już od sześciu stron Cię u mnie nie było, a ja w tym czasie MILIJONY zdjęć pokazałam...
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu marunę mam z siewu, a nasionka będę zbierać i wysyłać kto będzie chciał, bo nasze nasiona stuprocentowo wschodzą. Wiesz jak mnie te zbiory cieszą
Chociaż bardzo mało mam takich zwykłych okrągłych pomidorów - wszystkie o dziwnych kształtach i kolorach
Małgosiu jestem cały czas u Ciebie - wszystko widzę, ale nie komentuję nie pytam bo na nic mi nie odpowiadasz więc MILCZĘ
ale się nie gniewam
Dziwaczka przechowałam (karpy) przez zimę jak dalie i są cudne dorodne , dużo ładniejsze niż z siewu.
Ewo mam właśnie na pysznogłówce mączniaka ale takiego lekkiego a najczęściej mączniak atakuje u mnie dąbrówkę. Na floksach nigdy nie mam.Nie padało potem już wcale! chociaż były pod wieczór momenty że zachmurzyło się mocno, ale potem zaświeciło słońce
Zrobiło się tylko zimno.

Małgosiu jestem cały czas u Ciebie - wszystko widzę, ale nie komentuję nie pytam bo na nic mi nie odpowiadasz więc MILCZĘ

Dziwaczka przechowałam (karpy) przez zimę jak dalie i są cudne dorodne , dużo ładniejsze niż z siewu.
Ewo mam właśnie na pysznogłówce mączniaka ale takiego lekkiego a najczęściej mączniak atakuje u mnie dąbrówkę. Na floksach nigdy nie mam.Nie padało potem już wcale! chociaż były pod wieczór momenty że zachmurzyło się mocno, ale potem zaświeciło słońce

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,
spracer po Twoim magicznym ogrodzie zawsze dobrze na mnie wpływa.
Zawartość kosza robi wrażenie (i pobudza apetyt). Wyobrażam sobie zapach tych świeżo zrywanych pomodorów i ogórków...
Jaka roślina jest na czwartym zdjęciu, po floksie? Dąbek? Chryzantema? Czy to już jesień?
A to zdjęcie to mój dzisiejszy faworyt

spracer po Twoim magicznym ogrodzie zawsze dobrze na mnie wpływa.

Zawartość kosza robi wrażenie (i pobudza apetyt). Wyobrażam sobie zapach tych świeżo zrywanych pomodorów i ogórków...
Jaka roślina jest na czwartym zdjęciu, po floksie? Dąbek? Chryzantema? Czy to już jesień?
A to zdjęcie to mój dzisiejszy faworyt

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój też i szczerze zazdroszczę łanów werbenytu_Brzoza pisze:A to zdjęcie to mój dzisiejszy faworyt

Znalazłam siewki pod krzewem Nevady i nie wiem , czy dadzą radę jeszcze zakwitnąć

Pozdrawiam z deszczowych Kaszub

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ale stworzylaś busz w swoim raju
koszyk narobił mi smaku i zrobiłam się głodna 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Beatko to chryzantema niska nie wiem czy nasiona nie były od Pat, niewiele z sianych chryzantem się uchowało ale te co są to ekstra egzemplarze
, nie wiem czy jesień czy te dwie pory roku!
Miód na moje serce że potrafię jakoś ukoić Twoje nijakie samopoczucie
Justynko ta werbena co się sama wysiała jest mała i na pewno nie zakwitnie (nie mówiąc o nasionach) a tą siałam w kwietniu w tunelu i na pewno wyda nasiona - więc będą i dla Ciebie
Marysiu taki koszyk (pełny!) zawsze cieszy szczególnie, że własnych w ogóle nie kropionych pomidorów!
Busz wyrósł sam na własne życzenie
i tworzy mój raj!

Miód na moje serce że potrafię jakoś ukoić Twoje nijakie samopoczucie

Justynko ta werbena co się sama wysiała jest mała i na pewno nie zakwitnie (nie mówiąc o nasionach) a tą siałam w kwietniu w tunelu i na pewno wyda nasiona - więc będą i dla Ciebie

Marysiu taki koszyk (pełny!) zawsze cieszy szczególnie, że własnych w ogóle nie kropionych pomidorów!
Busz wyrósł sam na własne życzenie

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, a marunę białą pełną masz? bo mi się tego nasiało mnóstwo, mogę dorzucić do pakietu dla Ciebie, uśmiechając się jednocześnie o nasionka tej żółtej
A jeśli mi tak dereń wybuja, to bedę przeszczęśliwa, bo wylądował, koniec końców, w newralgicznym punkcie na osi moja huśtawka-klub pod sklepem
A chryzantema, to nie moja, ja - jeszcze - żadnej, oprócz jednorocznych nie mam.
Zdjęcie, którym zachwyca się nasza Brzoza Purpurowa i mnie się strasznie podoba! Nastepnym razem (jak mnie zaprosisz
), to Cię odwiedzę końcem latam, bo wtedy masz chyba kulminację wiejskiego buszu!

Zdjęcie, którym zachwyca się nasza Brzoza Purpurowa i mnie się strasznie podoba! Nastepnym razem (jak mnie zaprosisz

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
A więc jednak już chryzantemy...
W życiu bym nie pomyślała, że je również można wyhodować z nasion. Ile jeszcze przede mną do odkrycia
W życiu bym nie pomyślała, że je również można wyhodować z nasion. Ile jeszcze przede mną do odkrycia

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, dziękuję 

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- Maska
- Kontakt:

Pati mam pełną też mi się nasiała od sąsiadów skądś przylazła

Beatko głupości godom! astry!!!
Justynko na razie nie dziękuj tylko notuj

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
zeszłam, dobrze że nie śmiertelnieprzyczaiły się ch.....

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
A mnie ciekawi, skąd Marysia wiedziała, że to ch...łopaki były?sweety pisze:zeszłam, dobrze że nie śmiertelnieprzyczaiły się ch.....

Marysieńko! A to po prawej, białe i różowe, na zdjęciu Betuli Purpurei, to tytoń może?
Zdjęcie przecudnej urody
Zdjęcie przecudnej urody

- Maska
- Kontakt:
Aniu, Pat nie aż tak ..... ch.......y pci nie dopatruję się bo suchutkie takie niedożywione
A rok temu miałam łan astrów i łan dalii - w tym roku single!
Aguniu wyobraź sobie że wszystko tak tam wybujało, ogromne, dorodne a "0" nawozu
to jest tytoń 
Basiu wyjątkowo w tym roku ślicznie rośnie chociaż w innym miejscu mam podpisany dziwaczek biały ale wyrósł czerwony
a groszek tu wyrósł!

ale trwały - będą nasiona

A rok temu miałam łan astrów i łan dalii - w tym roku single!
Aguniu wyobraź sobie że wszystko tak tam wybujało, ogromne, dorodne a "0" nawozu

Basiu wyjątkowo w tym roku ślicznie rośnie chociaż w innym miejscu mam podpisany dziwaczek biały ale wyrósł czerwony

a groszek tu wyrósł!

ale trwały - będą nasiona

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, ale masz pomidorków. U mnie pojedyncze są, dzisiaj na kolacyjkę były czarne.
Na marunę też byłabym chętna. Listonosz może jutro będzie u mnie
Mój już się boi, bo czasu brak
Ślicznie Ci wszystko kwitnie,szczególnie floksy masz urocze.
Na marunę też byłabym chętna. Listonosz może jutro będzie u mnie

Ślicznie Ci wszystko kwitnie,szczególnie floksy masz urocze.
Pozdrawiam - Justyna