Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madziula, przepiękna choinka!
Dekoracje wszystkie wyglądają elegancko, dzwonki od Dany stworzone do Twojego wnętrza ;:180
Pierniczki bardzo smakowite i ślicznie ozdobione ;:173
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Madziu witam poświątecznie , szczęka mi opadła na widok pierniczków i choinki , śliczności :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu już któryś z kolei raz wracam i podziwiam Twój świąteczny domek..... no cudnie po prostu.... jestem oczarowana.... Choinka przepiękna..... nowe lampeczki prezentują się bosssko.....a w porcelanowych jelonkach po prostu się zakochałam....ależ cudo ;:oj
..... w ogóle muszę napisać, że masz piękny, gustowny, bajecznie urządzony domek ;:167
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, moje choinki dotychczas zawsze były tradycyjne, kolorowe z mnóstwem słomianych ozdób. Jednak w tym roku ciągnęło mnie do starego złota a potem nagle w dniu ubierania choinki i przez awarię kolorowych lampek natchnęło mnie na białą i taka została :D Dziękuję za komplement ;:196

Asia,
dzięki za odwiedziny, pomimo strasznie zabieganego dnia. Ty miałaś dwie choinki i to imponującym rozmiarze ;:oj Piekny stół wigilijny widzialam u Ciebie, taki elegancki ;:167

Aguś, może i nudna, ale jakoś innej w tym roku u siebie nie widzę :wink: Miałam podobny nastrój na biel jak Ty. Co do wagi, to zgodnie z Twoimi sugestiami niczego sobie nie odmawiałam, ale od dzisiaj już koniec, znowu dietetycznie i bez kolacji. Jeszcze mam 12 kilo do zrzucenia, żeby osiągnąć wagę idealną i rozmiar 40.

Martuś
, cieszę się, że mieliście tyle radości przy pieczeniu :D

Dana
, mnie sie z kolei Twoja wybitnie spodobała i chyba to przeważyło o wyborze koloru u mnie w tym roku ;:108 . Zawsze te białe ozdoby wiszą na choince, ale wśród cukierków, słamianek i innych kolorowych zawieszek. W tym roku biel z bielą. Waga niestety to dopiero 1/3 targetu. Jak się Madziunia nieźle upasła, to teraz ma dużo do zrzucania ;:131 Ale jak już osiągnę rozmiar 40 to obiecuję powiedzieć stop :uszy

Iwonka, dziękuję

Kasiu, cieszę się, że już jesteś i to z takimi miłymi komplementami od razu :oops: ;:196 Jak krokusy? Kwitną u Ciebie? Bo widzialam nieźle wyrośnięte u babci a ona ma podobnie jak Ty, podgrzewany ogród.

Mariolu,
bardzo dziękuję :D

Aguś, aż mnie zatkało ;:168

Kilka migawek poświątecznych i koniec Off Topic z mojej strony w wątku ogrodowym, który zresztą i tak powoli czas zamykać i ługo otwierać nowy, już prawie wiosenny :wink:
Choinka to świerk serbski Omorika, co nieco usprawiedliwia moje zdjęcia w tym dziale FO ;:204

Tradycyjnie każdy znalazł coś pod drzewkiem

Obrazek

Niektórym sie zdawało, że będą dla innych miłą niespodzianką ;:224

Obrazek

Swiatła świec dają niesamowity efekt:

Obrazek

Obrazek

Szybka migawka prawie nakrytego stołu, po tym etapie ustawiania naczyń już nie miałam czasu na zdjęcia, bo wyrabialam kilometry na trasie kuchnia - stół :twisted:

Obrazek

Obrazek

I tutaj zaskoczenie nawet dla mnie, czyli kolorystyczne szaleństwo... uklepałam sobie taki "szalony" wianek na świeczkę :lol:

Obrazek

Obrazek

W niedzielę sadzimy drzewko świateczne na rabatę. Mieliśmy czekać do marca, ale w związku z aurą jesienną na zewnątrz nie ma sensu czekać i sadzimy pojutrze. Sadzenie miało być jutro, ale chcemy wyskoczyć na spacer nad morze, dlatego przesunął sie termin. Nie spodziewałam się, że w ostatnim tygodniu grudnia będę pracowała w ogrodzie :lol: Oby mroźna zima nie przyszła wcale. U babci zauważyłam pąki na czereśni i moreli a jej krokusy za kilka dni zakwitną. Moja wierzba Iwa za moment obsypie się "kotkami", tulipany mają po kilka centymetrów a na bzach pączki prawie pękają.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Oszczędność barw może się niektórym wydać nudna, ale ja to kocham i już. TAK TAK TAK!!! Jestem na TAK!
To co widzę na zdjęciach mnie zachwyca, a resztę dopowiada moja wyobraźnia, ale sadzę, że się nie mylę. A małe odstępstwo (w postaci stroika) to nie przestępstwo. Nawet mi się zrymowało :D
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Tu i tam zredukowane barwy, w innych miejscach kolorowo, jednym slowem SLICZNIE :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu monotonia w kolorystyce z przewagą bieli, również jestem na TAK ;:333
Zresztą w tym temacie może i nie jestem obiektywne, nudna do kwadratu ;:306
Ja osiągnęłam aktualnie rozmiar 38 i jestem zadowolona :tan ty też osiągniesz zamierzony cel ;:168
Podpisuję się pod słowami Iwonki...twoje wnętrze mnie zachwyca ;:180

Wyjazdu na spacer po plaży....zazdroszczę ;:224 Liczę na fotki.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Madziu, nie wiem dlaczego ale ale wydawało mi się, że ty jesteś bardziej kolorowa!
Choinka pięknie ozdobiona, u mnie w tym roku beżowo-złoto biała. Patrząc jednak na zewnątrz chceeee mi się niemożliwie wiosny ! :wit
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Avatar na zimowo ale patrząc na to co się dzieje można domniemać że już jest wiosna.
Nie pamietam kiedy między świętami i nowym rokiem było tak ciepło. Dzisiaj o 6.45 rano mój samochodowy termometr wskazywał na zewnątrz aż 12 stopni ;:oj
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziula, moje krokusy sadzone były pozno, pod koniec listopada, a te stare przysypane korą bo noski już było widać :roll: mam nadzieję, ze w przypadku większych mrozów spadnie śnieg i ochroni cebulowe. Oby. Póki co, cieszę się taką zimą ;:215
PS. Ślicznie nakryty stół ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Madziu ja inspiracją ;:173 Miło mi ;:196
Kochana powoli...ja z moimi kilogramami walczę już ponad pół roku .Obecnie się nie odchudzam tylko staram utrzymać to co mi się udało osiągnąć ;:108 Spadło mi z grzbietu 22 kg ...jaka ulga !
Trzymam kciuki ;:215
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ale nagapiłam się ;:224 . Wszystko podoba mi się i już.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak szybko pozbyłaś się choinki z domu? Ja chyba bym nie zdecydowała się na jej rozbieranie, szczególnie, że taka urocza.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zazdraszam spaceru nad morzem i donoszę, ze u mnie krokusy, żonkile i lilie na wierzchu- pewnie przysypię je ziemią, bo zmrozi mi to jak nic.
Czekam na relację znad morza i z sadzenia choinki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Masz przepiękne wnętrza, choinka rewelacyjna. Zdziwiło mnie tylko nakrycie stołu... Oczekiwałam bieli a tu kolory ;:oj Jestem w szoku :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”