Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

No to rytualnie nacieszylam oczy z rana i biegne pozalatwiac sprawy a pozniej pogrzebie w glebie :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, i ja oczy nacieszyłam, a powiem Ci że mam chwile zwątpienia w róże w moim ogrodzie... część sprawuje się bez zarzutu: zdrowe, wigorne, powtarzają kwitnienie, a część... ech!
Dobrego dnia Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, nadrobiłam zaległości. W czasie mojego urlopu Ambridge uporała się z drugim kwitnieniem. Dobrze, że chociaż u Ciebie mogę ją pooglądać. Chipek wypuścił dwa nowe badyle, co mnie cieszy, ale do Twoich to jeszcze daleko :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haha,
Widzę, że Majeczka juz wydobrzała po szalenstwach sobotniej nocy ;:173
Rozumiem, że różyczki zaczęły drugie kwitnienie i idą jak burza. A to oznacza nową porcję zdjęć w weekend :heja ;:65
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit :;230 :;230 :;230 zdjęcia na miły początek dnia, a później reszta ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Miło zaczyna się dzień oglądając Twoje róże Maju:)
Pod nogami Chipka co to takiego rośnie?
Trąba wystająca zza krzaka hihih ;:306 fajnie to wygląda ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dzięki moj "niedoscigniony wzorze" rozachych rabat, za ta doze porannych fotosow - ze tak sie patetycznie wyraze ;:108 Pastellka, potrzebuje mala biala rabatowke - jak zwykle, ma byc zdrowa, kwitnac na okraglo i byc ladna :;230 Wymieniam moje Swany, ktore mnie wkurzaja troche :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, poranna dawka wrażeń estetycznych jak zwykle gasi rózane pragnienie ;:180
Teraz mozna wrócić do rzeczywistości i iść trochę wyplewić bo nie wszędzie takie rajskie widoki jak u Ciebie :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Majka, można nacieszyć oczy u Ciebie. Same zdrowe różę i jakie obfite kwitnienia. U mnie kwitnie tylko parę pąków.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

majka411 pisze: Obrazek

Obrazek
Maju, bardzo efektownie wyglądają Twoje obrzeża. Napisz proszę, czy jesteś zadowolona z tego układu :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć miło mi , że mnie odwiedzacie? :D
Przebieram nóżkami? tak bym chciała zobaczyć, co mi kwitnie na rabatkach.
Trzeba się cieszyć z każdego kwiatuszka, robić zdjęcia i w ten sposób zatrzymać, choć troszkę wspomnień.
Dziś doszła paczuszka z powojnikami. We wrześniu zaczynam już przenoszenie bylin i przymiarki do zmian na rabatkach.
Lubię ten czas, można się wyszaleć??. :heja

Ewciu-gajowa ja też z rana lubię pobuszować po innych ogrodach?. wychodzę z forum naładowana pozytywna energią. Zapraszam częściej? ;:196

Jule?.. hehehe? zazdroszczę, że możesz pogrzebać w ziemi ? mi pozostaje do piątku tylko paść oczy w innych ogrodach. Ale za to w piątek??. ;:108 i nie wiem do kiedy będę grzebać w ziemi ile wlezie.

Aga-aguniada czytałam, że masz zastrzeżenia a wręcz zniechęciłaś się do kilku róż. Myślisz, że ja tak nie mam?. też?.. ale ja szybko podejmuję decyzję?. i wyciągam wnioski, żeby ponownie się nie nadziać. Powodzenia, dasz radę.

Aniu-nena a, wiesz, że moje trzy krzaczki Ambridge Rose kwitną w różnym czasie?. :;230
Stąd takie wrażenie, że ciągle kwitną. One szybko tworzą nowe pąki. Myślę, że będzie kolejne kwitnienie już na jesieni. Ciachaj Chippka na wiosnę, to się rozkrzewi.

Justynka ?Justi hihihi..hi już prawie doszłam do siebie?.ale cały czas żarty i psikusy mi w głowie?.. :;230 Ja w tym sezonie nie mogę się połapać, kiedy jest / było pierwsze kwitnienie, a kiedy i czy już się zaczęło drugie?.. na mój rozum, to im się pomyliły pory roku? ;:306
Mam takie zawodniczki, że kwitną prawie ciągle tylko z różnym natężeniem, ale i takie, że dopiero teraz mają piwosze kwiaty. Foty oczywiście, że będą?.. ;:196

Ania-Annes hihihi..hi trąba słonia?. no? nie mam gdzie go postawić?. :;230 Tam gdzie stał poprzednio już tak zarósł, że go widać nie było.
Zmienił miejscówkę, to ciągle włazi w kadr? haha.ha :;230
Chippenadle mają podsadzone goździki?.. :D

Jule?. wow? ;:oj ale masz wymagania biała zdrowa i ciągle kwitnąca czyli królewna?.
Wiesz, co takiej idealnej nie znajdziesz, ale ja też węszyłam?. i udało mi się namierzyć nieco wyższą i pójdę w nie?. ;:306
Podpowiedziano mi taką http://www.floribunda.pl/cream-abundanc ... -2289.html
Ona w pierwszym okresie nie jest biała, ale za to ma pozostałe cechy. Podają wysokość 0,7 do 1 , ale mi się wydaje, że cieciem można ją obniżyć.
Poza tym Avalon jest śliczna?., a może Stefcia?. tylko na kwiaty długo trzeba czekać. Wiesz na coś trzeba się zdecydować?. tylko na co? Mam niskie bialutkie Gracefull Palace, ale one na przykład u Justynki chorują. Ciekawe co wymodzisz

Kasia ?. nie żartuj sobie. Moje zdjęcia nie są w stanie pokazać, co tam poza różami rośnie?. chyba zacznę robić zdjęcia każdej nieproszonej roślince Hahaha..ha , ale zacznie być nudno?. ;:306

Justynko-duju dobre i parę pączków ?. ;:108 Ale tak na poważnie, to od odmiany zależy jak kwitną.
U mnie też nie każda kwitnie?. widać, to na zdjęciach. :D

Edytko ładnie wyglądają, bo jeszcze te kamyczki nie zarosły?. ;:173
Mój sposób, czyli obłożenie na cement kostką sprawdza się, ale wiadomo trawa jest wszędobylska i pchała się na kostkę. Dlatego zrobiłam rowek, w którym jest cement, a na wierzchu małe kamyki.
Wszystko, to jest zrobione dla wygody koszenia przy rabatkach. Zdarzało się, że kosiarka ucięła mi rosnąca różę. Jak na razie jestem zadowolona bardzo. Więcej może w przyszłym sezonie.

Następne zdjęcia z 18 sierpnia.... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale masz ukwiecone rabaty ;:108 Cudnie kwitną ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twoje róże wyglądają wzorcowo. Ani jednego chorego listka. No to kwitnienie. Powalające widoki. Może jednak ja je za rzadko posadziłam? ;:306
Już wybrałam kilka róż z F. Tylko chciałam znać Twoją opinię na temat ich zdrowotności. Chyba jeszcze raz zamówię Avalona, bo mój przyszedł bardzo schorowany i teraz też ciągle choruje. Raczej już nic z niego nie bedzie
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Maju ;:196 jak to się dzieje, że u ciebie róże kwitną na okrągło i zawsze wyglądają jak z najlepszych szkółek przygotowane specjalnie na wystawę. ;:oj Naprawdę , żadna z róż Ci nie choruje ?
U mnie w tym roku jakiś pogrom. W pewnym momencie wiele róż zaczęło chorować i mają już gołe pędy, bo oskubałam je z chorych liści. Teraz przecież już nie mogę ich zasilać jakimiś dopalaczami, bo zimą mi padną.
Chyba znam powód , ale już za późno by to naprawić.
Pozostaje mi cieszyć oka Twoimi zdrowymi księżniczkami. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Za typy dziękuję, choć poszukam sobie tych róż najprędzej wiosną :D Ale zarzekać się nie mam zamiaru :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”