Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
No to rytualnie nacieszylam oczy z rana i biegne pozalatwiac sprawy a pozniej pogrzebie w glebie 

Majeczko, i ja oczy nacieszyłam, a powiem Ci że mam chwile zwątpienia w róże w moim ogrodzie... część sprawuje się bez zarzutu: zdrowe, wigorne, powtarzają kwitnienie, a część... ech!
Dobrego dnia Ci życzę
Dobrego dnia Ci życzę

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Majeczko, nadrobiłam zaległości. W czasie mojego urlopu Ambridge uporała się z drugim kwitnieniem. Dobrze, że chociaż u Ciebie mogę ją pooglądać. Chipek wypuścił dwa nowe badyle, co mnie cieszy, ale do Twoich to jeszcze daleko 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haha,
Widzę, że Majeczka juz wydobrzała po szalenstwach sobotniej nocy
Rozumiem, że różyczki zaczęły drugie kwitnienie i idą jak burza. A to oznacza nową porcję zdjęć w weekend

Widzę, że Majeczka juz wydobrzała po szalenstwach sobotniej nocy

Rozumiem, że różyczki zaczęły drugie kwitnienie i idą jak burza. A to oznacza nową porcję zdjęć w weekend

Pozdrawiam
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Miło zaczyna się dzień oglądając Twoje róże Maju:)
Pod nogami Chipka co to takiego rośnie?
Trąba wystająca zza krzaka hihih
fajnie to wygląda 
Pod nogami Chipka co to takiego rośnie?
Trąba wystająca zza krzaka hihih

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dzięki moj "niedoscigniony wzorze" rozachych rabat, za ta doze porannych fotosow - ze tak sie patetycznie wyraze
Pastellka, potrzebuje mala biala rabatowke - jak zwykle, ma byc zdrowa, kwitnac na okraglo i byc ladna
Wymieniam moje Swany, ktore mnie wkurzaja troche 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majka, poranna dawka wrażeń estetycznych jak zwykle gasi rózane pragnienie
Teraz mozna wrócić do rzeczywistości i iść trochę wyplewić bo nie wszędzie takie rajskie widoki jak u Ciebie

Teraz mozna wrócić do rzeczywistości i iść trochę wyplewić bo nie wszędzie takie rajskie widoki jak u Ciebie

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Majka, można nacieszyć oczy u Ciebie. Same zdrowe różę i jakie obfite kwitnienia. U mnie kwitnie tylko parę pąków.
Pozdrawiam - Justyna
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju, bardzo efektownie wyglądają Twoje obrzeża. Napisz proszę, czy jesteś zadowolona z tego układu

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Przebieram nóżkami? tak bym chciała zobaczyć, co mi kwitnie na rabatkach.
Trzeba się cieszyć z każdego kwiatuszka, robić zdjęcia i w ten sposób zatrzymać, choć troszkę wspomnień.
Dziś doszła paczuszka z powojnikami. We wrześniu zaczynam już przenoszenie bylin i przymiarki do zmian na rabatkach.
Lubię ten czas, można się wyszaleć??.

Ewciu-gajowa ja też z rana lubię pobuszować po innych ogrodach?. wychodzę z forum naładowana pozytywna energią. Zapraszam częściej?

Jule?.. hehehe? zazdroszczę, że możesz pogrzebać w ziemi ? mi pozostaje do piątku tylko paść oczy w innych ogrodach. Ale za to w piątek??.

Aga-aguniada czytałam, że masz zastrzeżenia a wręcz zniechęciłaś się do kilku róż. Myślisz, że ja tak nie mam?. też?.. ale ja szybko podejmuję decyzję?. i wyciągam wnioski, żeby ponownie się nie nadziać. Powodzenia, dasz radę.
Aniu-nena a, wiesz, że moje trzy krzaczki Ambridge Rose kwitną w różnym czasie?.

Stąd takie wrażenie, że ciągle kwitną. One szybko tworzą nowe pąki. Myślę, że będzie kolejne kwitnienie już na jesieni. Ciachaj Chippka na wiosnę, to się rozkrzewi.
Justynka ?Justi hihihi..hi już prawie doszłam do siebie?.ale cały czas żarty i psikusy mi w głowie?..

Mam takie zawodniczki, że kwitną prawie ciągle tylko z różnym natężeniem, ale i takie, że dopiero teraz mają piwosze kwiaty. Foty oczywiście, że będą?..

Ania-Annes hihihi..hi trąba słonia?. no? nie mam gdzie go postawić?.

Zmienił miejscówkę, to ciągle włazi w kadr? haha.ha

Chippenadle mają podsadzone goździki?..

Jule?. wow?

Wiesz, co takiej idealnej nie znajdziesz, ale ja też węszyłam?. i udało mi się namierzyć nieco wyższą i pójdę w nie?.

Podpowiedziano mi taką http://www.floribunda.pl/cream-abundanc ... -2289.html
Ona w pierwszym okresie nie jest biała, ale za to ma pozostałe cechy. Podają wysokość 0,7 do 1 , ale mi się wydaje, że cieciem można ją obniżyć.
Poza tym Avalon jest śliczna?., a może Stefcia?. tylko na kwiaty długo trzeba czekać. Wiesz na coś trzeba się zdecydować?. tylko na co? Mam niskie bialutkie Gracefull Palace, ale one na przykład u Justynki chorują. Ciekawe co wymodzisz
Kasia ?. nie żartuj sobie. Moje zdjęcia nie są w stanie pokazać, co tam poza różami rośnie?. chyba zacznę robić zdjęcia każdej nieproszonej roślince Hahaha..ha , ale zacznie być nudno?.

Justynko-duju dobre i parę pączków ?.

U mnie też nie każda kwitnie?. widać, to na zdjęciach.

Edytko ładnie wyglądają, bo jeszcze te kamyczki nie zarosły?.

Mój sposób, czyli obłożenie na cement kostką sprawdza się, ale wiadomo trawa jest wszędobylska i pchała się na kostkę. Dlatego zrobiłam rowek, w którym jest cement, a na wierzchu małe kamyki.
Wszystko, to jest zrobione dla wygody koszenia przy rabatkach. Zdarzało się, że kosiarka ucięła mi rosnąca różę. Jak na razie jestem zadowolona bardzo. Więcej może w przyszłym sezonie.
Następne zdjęcia z 18 sierpnia....

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ale masz ukwiecone rabaty
Cudnie kwitną 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Twoje róże wyglądają wzorcowo. Ani jednego chorego listka. No to kwitnienie. Powalające widoki. Może jednak ja je za rzadko posadziłam?
Już wybrałam kilka róż z F. Tylko chciałam znać Twoją opinię na temat ich zdrowotności. Chyba jeszcze raz zamówię Avalona, bo mój przyszedł bardzo schorowany i teraz też ciągle choruje. Raczej już nic z niego nie bedzie

Już wybrałam kilka róż z F. Tylko chciałam znać Twoją opinię na temat ich zdrowotności. Chyba jeszcze raz zamówię Avalona, bo mój przyszedł bardzo schorowany i teraz też ciągle choruje. Raczej już nic z niego nie bedzie
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Maju
jak to się dzieje, że u ciebie róże kwitną na okrągło i zawsze wyglądają jak z najlepszych szkółek przygotowane specjalnie na wystawę.
Naprawdę , żadna z róż Ci nie choruje ?
U mnie w tym roku jakiś pogrom. W pewnym momencie wiele róż zaczęło chorować i mają już gołe pędy, bo oskubałam je z chorych liści. Teraz przecież już nie mogę ich zasilać jakimiś dopalaczami, bo zimą mi padną.
Chyba znam powód , ale już za późno by to naprawić.
Pozostaje mi cieszyć oka Twoimi zdrowymi księżniczkami.

U mnie w tym roku jakiś pogrom. W pewnym momencie wiele róż zaczęło chorować i mają już gołe pędy, bo oskubałam je z chorych liści. Teraz przecież już nie mogę ich zasilać jakimiś dopalaczami, bo zimą mi padną.
Chyba znam powód , ale już za późno by to naprawić.
Pozostaje mi cieszyć oka Twoimi zdrowymi księżniczkami.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Za typy dziękuję, choć poszukam sobie tych róż najprędzej wiosną
Ale zarzekać się nie mam zamiaru