Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Szczególnie ta z niebieskim rantem ;:166
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aniu , Daneczko , Ewuniu , Jadzieńko ...to są zeszłoroczne kwitnienia ...nie tegoroczne . Fotki poglądowe umieściłam dla Bożenki/Bozunia , czy o te jej chodziło ?
Wszystkie żyją , mają się dobrze , a najwięcej mnie cieszą te , które mam z Austrii- z Sarastro-Stauden - bo się rozrosły ...zwłaszcza Modesta " Flore Plena " i Guinevere . Niektóre z nich są maleńkie - więc trzeba je dokarmić - na to potrzebują jednego sezonu , by " przybrać ciała " ...druga sprawa , że kilka z nich lubi dolomit , wymieszany z ziemią i wzbogacony nawozem azofoską lub długo działającym Osmocote .
Uwielbiam je wszystkie , nawet te niepozorne ...gruzińskie , x polyantha , lekarskie , czy też Siebolda ., o koronkowych kwiatkach , jak ażurek .
Serdecznie pozdrawiam - dziękując za miłe słowa ...w imieniu moich królewien - prymulek ;:196 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gruzińskie ,lekarskie i auricule też mam ,ale tych pięknotek sie boję ,żebym ich nie zmarnowała .Wole jednak zająć sie różami :wink: a piękności będę podziwiać u Ciebie Iguś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko syp koniecznie trutki. Karczowniki są bardzo niszczycielskie.
Szkoda roślinek
Wiosna się u Ciebie rozkręca :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj robiłam do upadłego ;:oj ...dzisiaj ledwo się zwlekłam z łóżka ;:199 . Czemu człowiek nie potrafi sobie dozować robotę , by krok po kroku realizować to , co zaplanowane . Wszystko robię naraz i ...cieszę się jak głupia z tego , ba! jestem prze szczęśliwa , że się natyrałam ;:108 .

Dobrze wiedzieć Jadzieńko - jakie masz primule ;:196 ...

Gosieńko ...sypać trutkę powiadasz ...tylko gdzie ...jak nie widzę żadnych śladów grasowania , ani dziur . Mam kopać w poszukiwaniu korytarzy ?...to przecież wykopała bym albo i zniszczyła po drodze rośliny , które dopiero wyjdą z ziemi ...W tamtym roku nornice - których tak nawiasem mówiąc przez lata nie miałam u siebie - widziałam , gdzie są ich znaczone wędrówki , ale teraz ...nic nie widzę ...tylko efekt końcowy ;:223 .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, w odniesieniu do pw. Za to ma szereg innych zalet ;:108
Ja tez tak mam. Uwielbiam narobić się jak dziki osioł i podziwiać nawet mizerne tego efekty ;:306
Buziaki przeddoktorowe ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Jagódko, dziękuję za przypomnienie :wink: Wychodzi na to, że mam Primula auricula. Na razie się zadomawia u mnie. ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez tak mam. Uwielbiam narobić się jak dziki osioł i podziwiać nawet mizerne tego efekty ;:306
Jest nas więcej :tan
U mnie za domem tez się pojawiło coś. Podejrzewam jednak nornice, bo znalazłam otwory. Zżarła mi ta ---- 3 paczki krokusów i namiętnie wykopuje jedną z traw. Ciekawe, komu szybciej się znudzi :evil:
A w ogóle znasz jakiś dobry, najlepiej niegroźny dla Okamiego sposób na nornice???
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justysiu ...prawda ...święta prawda ...i Ania /Sweety ma też tak samo -więc nie jesteśmy odosobnione ...Jakoś mniej się na starość robi komunikatywny ...i żyje w innym wymiarze ...praca , praca i ...żadnej przyjemności ;:145
Znowu Cię dopadła alergia wiosenna ;:168 ...współczuję ;:196

Bożenko...chyba tak ...podejrzewam nawet jaki kolor ...kremowo beżowy ... ;:196

Aniu.. goni Okami po ogrodzie i niczego nie wyniuchał ? i te cholery niczego się nie boję ...mają gdzieś nasze Eco pułapki . Chemia , ani też żadne preparaty nie wchodzą w rachubę - nigdy nie stosowałam żadnej chemii , nawet do oprysków ...a tera mam użyć ? ...chyba raczej muszę się przyczaić ...z Akitą . Strat współczuję ...bo wszak to nasze oczko w głowie - cokolwiek by to nie było .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jogódko, mam złe wiadomości ;:185 Wstąpiłam dziś do owego ogrodniczego i Twoich reticilata nie ma ;:145 Ale kupię Ci wiosną, bo maja co roku. OK?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagodka pisze:Wczoraj robiłam do upadłego ;:oj ...dzisiaj ledwo się zwlekłam z łóżka ;:199 . Czemu człowiek nie potrafi sobie dozować robotę , by krok po kroku realizować to , co zaplanowane . Wszystko robię naraz i ...cieszę się jak głupia z tego , ba! jestem prze szczęśliwa , że się natyrałam ;:108 .
Bo my już tak mamy! Jak działać, to z pełnym poświęceniem, bez półśrodków i chwil leserowania :)
Ja także, Jagódko, uwielbiam się styrać... to - mimo zmęczenia fizycznego - daje świetny reset dla mózgu, a jaką satysfakcję z dobrze wykonanej pracy!
Widzę, że prognozy jednak nieco łaskawsze od zapowiadanych... będziemy mogli działać w ogrodach, byleby deszcz nocą padał :)

Pozdrawiam Cię serdecznie życząc miłego, udanego weekendu! ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko ...nic to ...wykopię Twoje :;230 ...tyle , ze najpierw musiała bym podjechać do Ciebie ...a na to raczej się nie zanosi . Buziaki za dobre chęci ;:196 .

Aguniu ...no popatrz , jedni się cieszą , że sobota , weekend i mogą odpocząć , zrobić grilla , albo wyjechać na piknik w plener , lub do rodziny /znajomych ...a my cieszymy się z dobrze wykonanej pracy w ogrodzie . Jakoś nie potrafiła bym odpoczywać - widząc nieład ...zawsze jest co robić .
Deszcz potrzebny , jak najbardziej -tak sucho , że koniecznie muszę jutro podlewać - zwłaszcza , że rośliny cierpią z braku wilgoci . Nie było śniegu , więc nie było roztopów ...więc jest susza ...
Serdeczności ;:167 ....dziękuję za mile słowa ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, ta moja alergia-całoroczna i z zaskoczenia :twisted:
Karczownika ubij ;:163 bez skrupułów. A róży szkoda, była dla ciebie wyjątkowa ;:196 . Weź jak najwięcej patyków do ukorzenienia, jest szansa ;:108 .
Pomyśl, co by było, gdyby myślał tylko o przyjemnościach ;:202 . Oczywiście upraszczam. Złoty środek niezbędny. Jeśli to lubi i a ty możesz realizować swoje pasje? A szczęście... chwile złapane w przelocie.
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj nam pada, roślinki dostaną wodnego zastrzyku i podskoczą w górę.
Nie przemęczaj się zbyt w pracach ogrodowych, powoli, wiosna przyszła szybciej zdążysz na spokojnie wszystko uporządkować.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety :oops: Iguś zamiast Acaulis napisałam Auricula ;:124 Te ostatnie dopiero co sobie zamówiłam z wiadomej szkółki i chyba na dniach dojdą :heja ,więc też będę je u siebie podziwiać .Pogoda iście monopolowa ,ale dla roślin zbawienny deszczyk jak manna z nieba .Miejmy nadzieję ,że to tylko kilkudniowe ochłodzenie ;:196 Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”