Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Szczególnie ta z niebieskim rantem 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aniu , Daneczko , Ewuniu , Jadzieńko ...to są zeszłoroczne kwitnienia ...nie tegoroczne . Fotki poglądowe umieściłam dla Bożenki/Bozunia , czy o te jej chodziło ?
Wszystkie żyją , mają się dobrze , a najwięcej mnie cieszą te , które mam z Austrii- z Sarastro-Stauden - bo się rozrosły ...zwłaszcza Modesta " Flore Plena " i Guinevere . Niektóre z nich są maleńkie - więc trzeba je dokarmić - na to potrzebują jednego sezonu , by " przybrać ciała " ...druga sprawa , że kilka z nich lubi dolomit , wymieszany z ziemią i wzbogacony nawozem azofoską lub długo działającym Osmocote .
Uwielbiam je wszystkie , nawet te niepozorne ...gruzińskie , x polyantha , lekarskie , czy też Siebolda ., o koronkowych kwiatkach , jak ażurek .
Serdecznie pozdrawiam - dziękując za miłe słowa ...w imieniu moich królewien - prymulek

Wszystkie żyją , mają się dobrze , a najwięcej mnie cieszą te , które mam z Austrii- z Sarastro-Stauden - bo się rozrosły ...zwłaszcza Modesta " Flore Plena " i Guinevere . Niektóre z nich są maleńkie - więc trzeba je dokarmić - na to potrzebują jednego sezonu , by " przybrać ciała " ...druga sprawa , że kilka z nich lubi dolomit , wymieszany z ziemią i wzbogacony nawozem azofoską lub długo działającym Osmocote .
Uwielbiam je wszystkie , nawet te niepozorne ...gruzińskie , x polyantha , lekarskie , czy też Siebolda ., o koronkowych kwiatkach , jak ażurek .
Serdecznie pozdrawiam - dziękując za miłe słowa ...w imieniu moich królewien - prymulek

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gruzińskie ,lekarskie i auricule też mam ,ale tych pięknotek sie boję ,żebym ich nie zmarnowała .Wole jednak zająć sie różami
a piękności będę podziwiać u Ciebie Iguś 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko syp koniecznie trutki. Karczowniki są bardzo niszczycielskie.
Szkoda roślinek
Wiosna się u Ciebie rozkręca
Szkoda roślinek
Wiosna się u Ciebie rozkręca

- Jagodka
Wczoraj robiłam do upadłego
...dzisiaj ledwo się zwlekłam z łóżka
. Czemu człowiek nie potrafi sobie dozować robotę , by krok po kroku realizować to , co zaplanowane . Wszystko robię naraz i ...cieszę się jak głupia z tego , ba! jestem prze szczęśliwa , że się natyrałam
.
Dobrze wiedzieć Jadzieńko - jakie masz primule
...
Gosieńko ...sypać trutkę powiadasz ...tylko gdzie ...jak nie widzę żadnych śladów grasowania , ani dziur . Mam kopać w poszukiwaniu korytarzy ?...to przecież wykopała bym albo i zniszczyła po drodze rośliny , które dopiero wyjdą z ziemi ...W tamtym roku nornice - których tak nawiasem mówiąc przez lata nie miałam u siebie - widziałam , gdzie są ich znaczone wędrówki , ale teraz ...nic nie widzę ...tylko efekt końcowy
.

Dobrze wiedzieć Jadzieńko - jakie masz primule

Gosieńko ...sypać trutkę powiadasz ...tylko gdzie ...jak nie widzę żadnych śladów grasowania , ani dziur . Mam kopać w poszukiwaniu korytarzy ?...to przecież wykopała bym albo i zniszczyła po drodze rośliny , które dopiero wyjdą z ziemi ...W tamtym roku nornice - których tak nawiasem mówiąc przez lata nie miałam u siebie - widziałam , gdzie są ich znaczone wędrówki , ale teraz ...nic nie widzę ...tylko efekt końcowy

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, w odniesieniu do pw. Za to ma szereg innych zalet
Ja tez tak mam. Uwielbiam narobić się jak dziki osioł i podziwiać nawet mizerne tego efekty
Buziaki przeddoktorowe

Ja tez tak mam. Uwielbiam narobić się jak dziki osioł i podziwiać nawet mizerne tego efekty

Buziaki przeddoktorowe

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Jagódko, dziękuję za przypomnienie
Wychodzi na to, że mam Primula auricula. Na razie się zadomawia u mnie. 

- sweety
Jest nas więcejJa tez tak mam. Uwielbiam narobić się jak dziki osioł i podziwiać nawet mizerne tego efekty![]()

U mnie za domem tez się pojawiło coś. Podejrzewam jednak nornice, bo znalazłam otwory. Zżarła mi ta ---- 3 paczki krokusów i namiętnie wykopuje jedną z traw. Ciekawe, komu szybciej się znudzi

A w ogóle znasz jakiś dobry, najlepiej niegroźny dla Okamiego sposób na nornice???
- Jagodka
Justysiu ...prawda ...święta prawda ...i Ania /Sweety ma też tak samo -więc nie jesteśmy odosobnione ...Jakoś mniej się na starość robi komunikatywny ...i żyje w innym wymiarze ...praca , praca i ...żadnej przyjemności
Znowu Cię dopadła alergia wiosenna
...współczuję
Bożenko...chyba tak ...podejrzewam nawet jaki kolor ...kremowo beżowy ...
Aniu.. goni Okami po ogrodzie i niczego nie wyniuchał ? i te cholery niczego się nie boję ...mają gdzieś nasze Eco pułapki . Chemia , ani też żadne preparaty nie wchodzą w rachubę - nigdy nie stosowałam żadnej chemii , nawet do oprysków ...a tera mam użyć ? ...chyba raczej muszę się przyczaić ...z Akitą . Strat współczuję ...bo wszak to nasze oczko w głowie - cokolwiek by to nie było .

Znowu Cię dopadła alergia wiosenna

Bożenko...chyba tak ...podejrzewam nawet jaki kolor ...kremowo beżowy ...

Aniu.. goni Okami po ogrodzie i niczego nie wyniuchał ? i te cholery niczego się nie boję ...mają gdzieś nasze Eco pułapki . Chemia , ani też żadne preparaty nie wchodzą w rachubę - nigdy nie stosowałam żadnej chemii , nawet do oprysków ...a tera mam użyć ? ...chyba raczej muszę się przyczaić ...z Akitą . Strat współczuję ...bo wszak to nasze oczko w głowie - cokolwiek by to nie było .
- sweety
Jogódko, mam złe wiadomości
Wstąpiłam dziś do owego ogrodniczego i Twoich reticilata nie ma
Ale kupię Ci wiosną, bo maja co roku. OK?

Bo my już tak mamy! Jak działać, to z pełnym poświęceniem, bez półśrodków i chwil leserowaniaJagodka pisze:Wczoraj robiłam do upadłego...dzisiaj ledwo się zwlekłam z łóżka
. Czemu człowiek nie potrafi sobie dozować robotę , by krok po kroku realizować to , co zaplanowane . Wszystko robię naraz i ...cieszę się jak głupia z tego , ba! jestem prze szczęśliwa , że się natyrałam
.

Ja także, Jagódko, uwielbiam się styrać... to - mimo zmęczenia fizycznego - daje świetny reset dla mózgu, a jaką satysfakcję z dobrze wykonanej pracy!
Widzę, że prognozy jednak nieco łaskawsze od zapowiadanych... będziemy mogli działać w ogrodach, byleby deszcz nocą padał

Pozdrawiam Cię serdecznie życząc miłego, udanego weekendu!

- Jagodka
Aneczko ...nic to ...wykopię Twoje
...tyle , ze najpierw musiała bym podjechać do Ciebie ...a na to raczej się nie zanosi . Buziaki za dobre chęci
.
Aguniu ...no popatrz , jedni się cieszą , że sobota , weekend i mogą odpocząć , zrobić grilla , albo wyjechać na piknik w plener , lub do rodziny /znajomych ...a my cieszymy się z dobrze wykonanej pracy w ogrodzie . Jakoś nie potrafiła bym odpoczywać - widząc nieład ...zawsze jest co robić .
Deszcz potrzebny , jak najbardziej -tak sucho , że koniecznie muszę jutro podlewać - zwłaszcza , że rośliny cierpią z braku wilgoci . Nie było śniegu , więc nie było roztopów ...więc jest susza ...
Serdeczności
....dziękuję za mile słowa 

Aguniu ...no popatrz , jedni się cieszą , że sobota , weekend i mogą odpocząć , zrobić grilla , albo wyjechać na piknik w plener , lub do rodziny /znajomych ...a my cieszymy się z dobrze wykonanej pracy w ogrodzie . Jakoś nie potrafiła bym odpoczywać - widząc nieład ...zawsze jest co robić .
Deszcz potrzebny , jak najbardziej -tak sucho , że koniecznie muszę jutro podlewać - zwłaszcza , że rośliny cierpią z braku wilgoci . Nie było śniegu , więc nie było roztopów ...więc jest susza ...
Serdeczności

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, ta moja alergia-całoroczna i z zaskoczenia
Karczownika ubij
bez skrupułów. A róży szkoda, była dla ciebie wyjątkowa
. Weź jak najwięcej patyków do ukorzenienia, jest szansa
.
Pomyśl, co by było, gdyby myślał tylko o przyjemnościach
. Oczywiście upraszczam. Złoty środek niezbędny. Jeśli to lubi i a ty możesz realizować swoje pasje? A szczęście... chwile złapane w przelocie.
Buziaki

Karczownika ubij

Pomyśl, co by było, gdyby myślał tylko o przyjemnościach

Buziaki

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj nam pada, roślinki dostaną wodnego zastrzyku i podskoczą w górę.
Nie przemęczaj się zbyt w pracach ogrodowych, powoli, wiosna przyszła szybciej zdążysz na spokojnie wszystko uporządkować.
Nie przemęczaj się zbyt w pracach ogrodowych, powoli, wiosna przyszła szybciej zdążysz na spokojnie wszystko uporządkować.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Niestety
Iguś zamiast Acaulis napisałam Auricula
Te ostatnie dopiero co sobie zamówiłam z wiadomej szkółki i chyba na dniach dojdą
,więc też będę je u siebie podziwiać .Pogoda iście monopolowa ,ale dla roślin zbawienny deszczyk jak manna z nieba .Miejmy nadzieję ,że to tylko kilkudniowe ochłodzenie
Miłej niedzieli