Cudne te czarne irysy i ten nowy i ten stary.
Nie mogę do Ciebie przychodzić bo w końcu i na te wysokie zachoruję
Chyba nie tylko ja się cieszę z irysków od Ciebie. Na drugi dzień po posadzeniu, kret sobie przeszedł centralnie pod nimi Musiałam poprawić nasadzenia. Dokąd miałam nieład na podwórku, krety się nie pałętały a teraz nie mogę sobie dać z nimi rady.
Gieniu!
Bardzo mi się podoba ten krzew w formie grzewka.
Ile ma lat? Pytam, bo posadziłam dwa lata temu malutki krzaczek. W tym roku wypuścił jedną długą na 2 matry gałązkę i kilka bocznych na samym dole. Czy już jest czas żeby go zacząć formować. Też nie chciałabym żeby zajmował dużo miejsca. Kiedy go można przycinać?
Tadku nie ma sprawy , cieszę się że mogę sprarwić Ci przyjemność , Ty też dzielisz się swoimi skarbami .
Aniu mój jaśminowiec ma 4 lata , te na dole wytnij , zostaw tylko ten najwyższy , wiosną go troszkę przytnij żeby Ci się rozkrzewiła góra , wszystkie na odrosty na dole systematycznie usuwaj.
Jak piękne, duże słonko Śliczny.
Kupiłam tego jaśminowca. To odmiana "Snowbell". Już posadzony. A jak pięknie pachnie Jak przekwitnie to go przytnę, by się zagęścił.
Irys 'Midnight Oil' nieziemski Ten żółto-biały pokazywany na końcu też bardzo ładny. U mnie już zakwitły ostatnie irysy - luizjański i orientalny od Ciebie.
GENIA
A to mnie zaskoczyłas tymi martagonami i ich mieszańcami
Są ładne i dekoracyjne,a Państwu powiem,że jedne z najdroższych lilii
Miłego wieczoru życzy Zazdrosny
Piękne złotogłowie, ale one chyba nie rosną na tej czysto liliowej rabacie. Irysek od Ciebie będzie ostatni z rozwijających się, ale juz wiem ze to ten od Ciebie bo wystawił granatowo biały nosek. Za dwa dni się rozwinie.