Zielony Świat Moniki cz. 5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 5

Post »

Halo halo :wit Witam poniedziałkowo :wit

No i weekend minął pędzikiem, od poniedziałku do pracy i jeszcze czeka mnie pracowite 3 dni bo w czwartek jadę na dwudniowe szkolenie do Sulejowa ;:108
Muszę się wam troszkę pożalić - w sobotę rano o 7.00 leciałam migusiem na działkę bo na 8.00 byłam umówiona z ekipą którą ma mi pogłębić studnię. No i oczywiście ekipa się nie pojawiła, facet nie odbierał telefonów. Już nawet nie powiem jaki miałam humor bo nie cierpię czegoś takiego - jak się ktoś umawia i jak coś wypadnie niespodziewanego to można przecież zadzwonić lub choćby napisać smsa. Podlałam działkę, posadziłam kilka kwiatków, napełniłam beczkę wodą dzięki uprzejmości sąsiadki i wściekła na cały świat wróciłam do domu. I tu muszę pochwalić mojego M. bo po 5-minutowym nawymyślaniu studniarzowi przypomniało mu się, że jakieś pół roku temu jechał za samochodem z reklamą o studniach i spisał numer. Po poszukiwaniach zadzwonił na numer tak trochę na chybił trafił bo nie był pewnien czy to dobry numer i we wtorek mam wizję lokalną kolejnego spacjalisty :heja Mieszka blisko nas, teren zna, widać że kumaty bo zaraz wypytał o milion rzeczy więc chyba nie będzie źle. Wstępny termin prac - 31 maja ;:108

Niedzielę spędziłam na aktywnym przesadzaniu - rano zabrałam się za hoje a po południu za fuksje. Prace balkonowe prawie na ukończeniu ;:215

Alenko, Alicjo, Jolciu - w nowej części wątku oki ? Bo już czas zakładać kolejną część to jakieś fotki muszę mieć na otwarcie ;:224
Przemuś - tak czas pędzi że masakra jakaś, nie mogę się wyrobić z robotą ;:306
Małgosiu - pryskaj zanim to cholerstwo się rozniesie na inne kwiatki ;:134
Iwonko - przyznam się że nowe zdjęcia fiołków też mam tylko nie mam kiedy się ogarnąć ;:131
Dorotko - "bułki" posadzone ;:108 balkonik niedługo ;:172
Madzia - klonik wygląda teraz jak miotła - koniecznie muszę go przyciąć bo straszy - zimował na klatce i chyba trochę zdziczał, muszę zrobić z nim porządek i nawet nie będę patrzeć czy kwitnie - szybko rośnie więc pewno lada moment będą kwiatki ;:215
Agatko - śledzisz mnie ;:oj o ja, nic się nie ukryje ;:306 ;:196

Kochani miłego dzionka wam życzę bo na 10 lecę na audit do magazynu :wit
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniu poniedziałkowo :wit życzę szybkiej 16.00 ;:138
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

To szkoda Monia,ze nie dołączyłas do nas jak nie miałaś majstrów.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

To miałaś pracowity weekend, ja też nie lubię takich niesłownych ludzi ,
miłego poniedziałkowego popołudnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

No Monia wyobrażam sobie Twoje... no, Twoją złość, bo jak ja się zwalniałam z pracy kiedyś, aby roBaczki przyszła mi założyć liczniki na nowe kaloryfery (140km stąd miał jechać) a ten sobie pół godziny po czasie obiera tel i mówi, że nie wyjechał, to mu tam o teleportację pytaniami pojechałam, nawyzywałam jak należy i jeszcze poszłam do spółdzielni skargę złożyć ;:306 Tak więc nie daruj facetowi, zrób mu anty-reklamę ;:215 Osobiście uważam, że jak ktoś robi coś dobrze to polecamy a jak niedobrze to... nie polecamy ;:224 głośno i wyraźnie ;:224

No i czekam na nowy wątek ;:65 bo ten balkon zaraz Ci deszcz porwie i na co będziemy patrzeć? ;:145
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

O właśnie Monisiu

balkonik pewnie w nowym wącie pokażesz????????????????

aaaaaaaaa no to faaaaaaaajnieeeeeeee że się domyśliłam

no ale coś byś chociaż napisała w tym temacie :;230 :;230

bo każdy miauczy o niego, a Ty nic ;:306 ;:306 ;:306

no to czekam, ale może uprzedż kiedy będzie nowy, żebym się znowu na 15-stej stronie nie zorientowała.

Pliiiizzzzz ;:224 ;:224 ;:136 ;:136 ;:136
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Moniko :wit
Piękne te Skrętniczki i przecudny jest ten Willodene rose :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, miałam tak ostatnio z hydraulikiem. Umawiał się na konkretną godzinę, nie przyjechał, nie zadzwonił. Pora na szczęście była taka, że z niczym nam to nie kolidowało. Potem też się nie odezwał - np. żeby przeprosić, że miał jakąś awarię itd. i zaproponować inny termin. Widocznie ma dużo zleceń i nowych klientów olewa. Ech życie.
Skrętniki miodzio - moje się na mnie obraziły, na razie po odmłodzeniu dochodzą do siebie, kwitnie tylko jeden od Forumki, młodziak.
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko !

Po wczorajszym deszczu dzisiaj zapowiada się ładna pogoda ;:108 Wczoraj zabrałam się za porządki na balkonie bo coś tu na mnie krzyczą o brak fotek balkonowych ;:224 to ze strachu poszłam sprzątać, tylko akurat wtedy gdy zaczęło padać ;:306 to sąsiedzi mieli frajdę jak myłam balkon podczas deszczu bo jak już się zebrałam za mopa to stwierdziłam że tylko grad mnie przegoni ;:306 Prawie wszystko poustawiane, jeszcze tylko muszę wywieść roślinki na działkę bo mam łan latrii i orlików na balkonie i wydać ukorzeniające się szczepki pelasiek ;:108 I będzie finito ;:215

Grażynko - dzionek wczoraj szybko mi zleciał bo na audycie byłam do 13.00 i już potem poszło raz dwa ;:172
Gosiu - kochana będzie jeszcze okazja na pewno ;:196
Małgolinko - już zapomniałam o nieprzyjemnościach, dzisiaj ma przyjechać drugi spec - mam nadzieję, że solidniejszy ;:333
Aguś - no widzisz kochana, wiesz jak to jest ;:223 oby ten drugi był solidny bo się chyba załamię ;:223 Balkonik ma się dobrze, zagracony ciutkę ale będzie gitara ;:172
Agatko - no masz rację, balkonik w nowym wątku, oczywiście że cię uprzedzę wcześniej ;:196
Paulii - witam kochana nowego gościa ;:196 dziękuję za miłe słowa, kwiatuszki się cieszą z uznania ;:215
Milenko - ach ci specjaliści ;:219 no u mnie to tylko trzeba było wstać o 6.00 rano w sobotę ;:219 i niestety przegapiłam przez to spotkanie forumkowe ;:145 Podobno facet miał dobre wytłumaczenie bo dziwnym zrządzeniem losu mój M. go odwoził kursem w sobotę popołudniu i nie omieszkał mu wypomnieć że mnie wystawił ;:108 Mam nadzieję że nie kłamał bo ja jednak lubię wierzyć w ludzi. Ale już wolę zlecić robotę innemu.

Kochani lecem z kawusią poczytać co tam u was słychować ;:168
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja już też nie mogę się doczekać widoków udekorowanego balkoniku ;:65
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

a te fotki posprzątanego tarasu to gdzie ?
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit

Wczoraj popołudniu byłam troszkę na działeczce na której od rana urzędowali moi rodzice (dziękuję wam kochani bardzo za waszą pomoc ;:196 ). Posadziłysmy z mamcią troszkę kwiatków, dzisiaj na działkę jedzie reszta i już będę miała luzy na balkoniku ;:215

Aguś Małgosiu - no już niedługo w nowej części pochwalę się moim balkonikiem ale nie wiem kiedy to będzie bo jutro rano jadę na dwudniowe szkolenie do Sulejowa, w sobotę imprezka u Igi a w niedzielę Dzień Matki który tak jak zawsze w trójkę - Babcia, Mama i ja, spędzamy na buszowaniu po sklepach, obiadku w restauracji i lodach w kawiarni ;:138 Bardzo lubię te nasze wypady trzypokoleniowe ;:108

Miłego dnia kochani ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Monia przyznam, że super spędzacie Dzień Mamy ;:215 aż zazdroszczę :uszy
Liczę, że doczekam się zdjęć tego wypucowanego już balkonu ;:65
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

No to teraz trzeba Monię pomęczyć, stronek natrzaskać, szybciej nowy wątek będzie i balkonik zobaczymy :tan ;:306 Przykra sprawa z tym facetem od studni, nawet jeśli coś się stało są przecież telefony :evil: Miałam podobną sytuację z ekipą robiącą instalacje elektryczne, facet się wycofał dosłowne w ostatniej chwili :evil: Fachowcy od siedmiu boleści...
Życzę szybkiego i udanego załatwienia sprawy ze studnią, no i nadal czekam na balkonik ;:173
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I zaglądam i czekam i nic, Monia :wit
Zablokowany