Dzień dobry!
Gdyby nie wskazanie termometru, patrząc na słonko za oknem można być pomyśleć, ze to wiosna...tylko czemu wciąż tyle śniegu..?
Prognozy na kolejny tydzień przekonały mnie żeby wstrzymać dostawy wszystkich roślin. Nocami wciąż spory mróz, a w dzień temperatura nie przekroczy 10 stopni...a i tego nie można być pewnym.
Pogodziłam już się z faktem, ze wiosnę zobaczę dopiero po powrocie i wtedy z rewolucyjnym entuzjazmem przystąpię do sadzenia zimowych zakupów
Sweety, kobea dosyć kapryśna. Masz szczęscie, że takie plony! U mnie z pierwszego siewy urosła jedna, a z drugiego 4, natomiast 2 padły na etapie kolanko
Majeczko, dziękuje za przemiłe słowa

Wzorcowa wiosenka to nie u mnie w tym roku...

Pikowania lobelii nie zazdroszczę, ale jestem pewna, że podołasz i będziesz miała piękny dodatek na rabatach
Aprilku drogi, ogródek jak tylko zakwitnie to na pewno go pokażę

A na razie mnie wygrzebuję resztki wspomnień z katalogów...oby wystarczyło do wiosny
Majka, u mnie jeśli nawet buduje to pod pól metrową warstwą śniegu

O rozach na razie nie myslę, pewnie będzie niskie cięcie.Boję się o rododendrony i azalie...mam nadzieję, ze pączki nie zmarzły....
Tamaryszku, jak koncepcja tarasu dojrzeje to rooguchi na pewno znajdzie u Ciebie idealne miejsce. Jesteś wszak mistrzynią kompozycji! Często wracam do zdjęć Twojego ogrodu w sezonie, zwłaszcza do Białego Ogrodu i marzy mi się taka spokojna, harmonijna rabata w bieli...
Jule, biała lobelia z niebieską przy białych różach to fajny zestaw

W oczuniach też planujesz blękitną?
Monia, jak zarosną roslinkami to kolor nie będzie Ci przeszkadzał
Aniu, dziękuję
Lulka, czytałam, że bateryjki Ci się rozładowują w szybkim tempie

ja dopiero jadę ładować i mam nadzieję, ze zastanę wiosnę po powrocie

Byle do piątku!
Aniu, ja w prognozach nie widzę takich temperatur

w Wielkanoc ma być ledwo 3-4 stopnie i przeloty deszcz ze śniegiem....dziwnym trafem dobra pogoda jest zawsze za 2 tygodnie
Pat, masz rację. Przeunęłam dostawy. Trudno, posadzę pózniej, ale przynajmniej ich nie wymrozi...
Miłego dnia kochani!