Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Aguś...ahhhh te Twoje hortusie piękne ;:167 ;:173
Nie mogę się doczekać swoich, mam nadzieję że już niedługo będą zdobić mój podjazd :tan

Co do pogody, to brak mi już słów :roll: Słonko nas trochę pobudziło do życia, a teraz znów się schowało i za rogiem czają się mrozy :evil:
A miałyśmy w sobotę wyciągnąć w końcu rowerki ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko popełniłam dzisiaj rybę po norwesku z kuskusem - jestem zadowolona :lol:

Piękne kolorki ;:333 a o tej białej cleome to już marzę, bo rośnie ;:63
Ciekawa jestem czy moje h. ogrodowe w tym roku pokażą swój urok , bo dokładnie pookrywane będą do maja ;:219
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nutko, Dosiu, Robaczku, Julek, Marzka, Aga, Franci, Aniu, Doris - dzięki za miłe słowa pod adresem Choco Bleu... to przepiękna hortensja i warto zaprosić ją do ogrodu, choć nie jest łatwa do dostania (a może w tym sezonie nie będzie z tym problemu?).
Marysiu, smakowała Ci ta ryba? My z M. przepadamy, ale dziecię twierdzi, że potraktowanie ryby curry to profanacja :)
Twoje ogrodowe niech sobie będą pod kołderką, nie zaszkodzi... Moje co prawda kwitną co roku, ale nie można ich porównać z bukietowymi...

Muszę Wam powiedzieć, że pogoda mnie zdołowała... tzn. jest jeszcze ciepło, ok. 9st., ale aura w sposób widoczny się zmienia. Czuć, że coś się będzie działo. W związku z tym nawet dziś nie wyszłam po powrocie z pracy do ogrodu - znowu zrobiło się szaro i brzydko. Oby do wiosny! Ile czasu ma trwać to ochłodzenie?
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu fotki cudne ...ja juz chcę takich widoków ;:303
To ochłodzenie ma podobno trwać minimum dwa tygodnie ;:oj Według prognozy ,która z reguły mi się sprawdza ;:223 Ale temperatura ma spaść nieco poniżej -5...-7.Oby nie było gorzej :?
Śpię na stojąco ,ciśnienie leci na łeb na szyję a wraz z nim mój humor :(
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, minimum dwa tygodnie? ;:oj Załamka... Byłam przekonana, że parę dni i po krzyku...
Moje samopoczucie identyczne :( zasypiam na stojąco, tylko mi zwierzęta szczekająco-prychające nie dają zasnąć ;:219
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Tez się załamałam :( Już myślałam ,że zima poszła w odstawkę ,ale ona uparta baba ;:124 Mam nadal nadzieje ,ze się mylą ;:224
U mnie nawet Hawri śpi na kanapie ...jemu tez ciśnienie spadło ;:306
Musimy to przetrwać ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Daj , daj , daj- nie odmawiaj , daj , to , co najlepszego masz ...więcej fotek - Twego niewątpliwie rozkosznego ogrodu , w którym spokój i soczystość zieleni ...oraz kolorów stonowanych tak bardzo koi nerwy , wycisza , uspokaja i pozwala zapomnieć o całym świecie .
Dziękuję ... ;:196
.....Jak mi będzie smutno i źle ...wejdę do Twego ogrodu ,
popatrzę na brzozy , podumam nad wodą ,
zachwycę się różami ...całą przyrodą ...
- pozwolisz ...- jeszcze posiedzę ...do słońca zachodu ...

Ciśnienie niskie , wczoraj dymiło z łba , w dodatku o mało mi go nie urwało ...halny wiał niemożebnie , a dzisiaj kropił deszcz ...bura szmata na niebie - które w rzeczy samej nawet nieba nie przypomina - . Krokusy " Firefly " i Blue Pearl " kwitną - jakby nic ...
Jestem apatyczna ...muszę sobie humor poprawić ...zamówiłam tanią , śliczną lawendę i wieniec bukszpanowy , na drzwi i dodatki ...
Serdeczne buziaki ... ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Aguniu jeżeli amerykański nie zmieni zdania to prawie do końca marca ;:222 Wcale Ci się nie dziwię, że nie wyszłaś do ogrodu, bo jako tako było do 13 potem po starem :shock:
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, Jagódko, Marysiu - ileż ta pogoda może męczyć biednych ogrodników... czekamy na wiosnę już 5 miesięcy!
Nic mi się nie chce, wpadam w niechcianą i nielubianą apatię. Liczyłam na rychłą wiosnę i krótkie ochłodzenie, a tu zapowiedź że do końca marca trzeba czekać? Nie bawię się tak :?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zapowiadali wczesną wiosnę - właśnie niedawno czytałam takie przepowiednie z początku roku ;:202 - i co nam teraz zapowiadają , no normalnie szok - wiosna ma zacząć się w bieli i nawet całe Święta mają być białe ;:145

Dla poprawy nastroju zafundowałam sobie hortusię http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/hort ... _everbloom no a że sama hortusia przyjechać nie może to dołączyłam jeszcze przetaczniki ;:306
Majutku, ta lista to pełne szaleństwo i rozmach... czy muszę wspominać, że nazwy zupełnie mi obce? Masz najbardziej oryginalną różankę na forum, rozbudowaną o róże nieznane szerszej publiczności... Nie mogę się doczekać widoku kwitnienia tych wszystkich królewien...
Dobrego dnia, tym razem spędzonego w ogrodzie, bo aura przednia ;:196
W ogrodzie spędzam kolejny dzień sprzątając po zimie, nawet dzisiaj prawie do wieczora szaro-bura szmata wytrzymała z cieknięciem i udało mi się zrobić bardzo dużo. :uszy
Te moje nieznane królewny to w większości kwitnące tylko raz więc musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do przyszłego sezonu żeby zobaczyć ich kwiatki, niestety. :uszy
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Cześć Aguś, widzę, że nastroje minorowe. Ale nie ma się co dziwić, takie prognozy nie nastrajają optymistycznie... Jedyna nadzieja, ze jak zwykle się mylą...
Jak postępy socjalizacyjne zwierzyńca?
Skoro jesteśmy przy zwierzakach, to wcześniej czytałam, ze tniesz swojego psa. Muszę odnaleźć ten fragment, ale mam prośbę, czy możesz wstawić fotkę krzaczorka po postrzyżynach?
Pozdrawiam :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze:Nie gadajcie tyle, bo z tym wątkiem chcę dojechać do 21 marca, a strony się kończą[/color] :lol:
Wiem, jak to zrobić - globalna awaria netu na 2 tygodnie i gotowe!

W mojej wsi accuweather prognozuje od 10 marca siedem słonecznych dni na minusie, ale tylko do -3. To widzę, że jestem szczęściarą...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Dziewczyny, gdzie Wy widzicie aż takie mrozy? U mnie najzimniej to -9, w poniedziałek. Potem jakby ma się ocieplać, choć powoli.

Aguś, co Ty mi za hybrydę dałaś? :;230 Miał być modrzew, ale kilka dni temu mnie olśniło, że nie zrzucił igiełek na zimę :lol:
x-ag-a
---

Post »

Dominiś, no coś Ty ;:oj Nie zrzucił? A to pies :D
Spójrz na accuweather - niefajnie to wygląda...
Małgosiu, oby takie delikatne przymrozki były wszędzie i szybko sobie poszły... nie wyobrażam sobie -17st w marcu.
Asiu, ano nastroje minorowe... zwierzęta się dobrze dogadują, aczkolwiek dziś mam ich dosyć... DJ jak zwykle niewidoczny, Greebo oaza spokoju, ale dziś musiał się bronić przed obszczekującą go Sarą. Dom wariatów. Pies po postrzyżynach = popatrzę, ale wątpię czy znajdę...
Majutku, humor sobie poprawiasz jak tylko możesz i bardzo dobrze - ktoś tu musi być na chodzie... ja odpadam przy dołującej pogodzie i zapowiedziach zimy na przedwiośniu. Myślę, że gdybym mieszkała na kole podbiegunowym, to w tamtejszych Tworkach musieliby mnie trzymać. Z hortensji na pewno będziesz zadowolona - to ta kwitnąca na tegorocznych pędach. A o królewnach będziemy wspominać nieustannie w sezonie - tak jak już podkreslałam nie raz, już masz cudowną różankę a w tym roku będzie raj.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zajrzałam do Amerykanów, a tam informacja, że u mnie 34 stopnie. W pierwszej chwili pomyślałam, że ktoś sobie brzydko żartuje z mojego nieszczęścia, a oni podali tylko temperaturę w fahrenheitach ;:306
Pytałaś, co zdążyłam zrobić. Nic. Głównie udało mi się złapać przeziębienie i idę zaraz do łóżka wygrzewać drobną gorączkę. Posadziłam kilka cebul i w świetle ostatnich informacji o pogodzie cieszę się, że nie grabiłam liści na rabatach :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”