Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michasiu ,pięknie u Ciebie ,widać ile pracy wkładasz w swój ogród .Twoje koty są przemiłe .Zrobiłeś im fajne fotki .Ten w tulipanach prześmieszny . ;:oj
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michale, dawno u Ciebie nie byłam... Moje zaszczepione patyczki, na Jabłoni, ciągle żywe, choć nic nie puściły... Jeszcze teraz spróbuję zaszczepić nowe zrazy... Próba nie strzelba, jak powiadają...
A teraz z innej beczki, mój kocurek po kastracji nabiera ogłady, choć tylko ja to widzę, bo dla pozostałych domowników jest dalej bez serca... :wink:
Dzisiaj była burza, dolało wreszcie deszczu i jestem zadowolona, bo ziemia wreszcie jest świetna do sadzenia...
Pozdrawiam serdecznie... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widziałem zryte kartoflisko i posadzone drzewa. Ty to wszystko ręcznie ;:oj . U mnie też cała mechanizacja, to łopata i widły, ale takich hektarów jeszcze nie obrobiłem.
Morela. Nie mam czegoś takiego. Jak u Ciebie znosi zimy i czy już owocuje.
Twoje słońce poboczne wrzuciłem na tapetę. Fajna fotka.
:wit
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

U mnie też spadło tyle deszczu, że znów część roślin zalanych i woda nie wsiąka. Mam nadzieję, że słońce szybko to osuszy.
Coś jest na rzeczy z tą terytorialnością kotek. Moja też tłucze wszystkie pojawiające się w naszym obejściu koty. Tylko jeden rudy kocur się nie przestraszył i odwiedza nas czasem :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale :wit , macham przyjacielsko, bo ostatnio czasu na pisanie brak, ale cichutko podziwiam Twoje dokonania zwłaszcza w zakresie kopania i plewienia :)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Hej :) dawno mnie tu nie było, a teraz z przyjemnością pooglądałam na zdjęciach Twoje kwitnące gospodarstwo. Fajnie, że możesz mieć morelki, też bym chciała, ale u mnie klimat zbyt surowy, bez szans na doczekanie owoców....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Michale - właśnie usłyszałam w TV o nawałnicach i podtopieniach w Świętokrzyskim.
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No włąsnie - jak tam u Ciebie? Nas burza wczorak ominęła, więc mam nadzieję, ze Ciebie też :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie po tygodniowej nieobecności :wit Otóż mam problemy komputerowe - internet szwankuje (teraz piszę od sąsiadki) a komputer...cóż...od niedawna mam laptopa ale nie pałam do niego miłością a szczerze mówiąc to go nie lubię. Uczę się pisać na tym ustrojstwie ale co napiszę coś dłuższego to mi się kasuje - to głupie urządzenie zwane chyba padem jest takie czułe, że przypadkiem go tyknę i kasuje mi wszystko. Już 2 razy napisałem całą litanię na FO i mi wcięło :evil: Nie ma to jak stacjonarny :D Ale dziś zakupiłem myszkę i pada wyłączam raz na zawsze :pogon
Sylwio Bardzo dobrze, że masz pompę. A masz korbę? W zeszłym roku jak przeszła w sierpniu nawałnica to na wsi nie było prądu i padły wszystkie pompy a ja mam korbę więc miałem luksus 8-)
Ulu Mama dobrze mówi, w maju deszcz to złoto, warzywa ładnie wyrastają, niestety ścigają je chwasty, pada codziennie raz mniej raz więcej więc mają pole do popisu.
Ewuniu Rozalko Ten w tulipanach jest goniony przez Emilkę , w którą wstępuje diabeł jak go zobaczy. Natomiast odgrywa się na Darmokocie i Tojocie, goni je choć nie wiem czy one się go boją czy tak dla zabawy uciekają.
Dorotko Taks ię ostatnio zastanawiałem co u Ciebie a tu napisałaś :D Moje na jabłoni tak średnio garną się do życia. Najwyżej będę oczkować w sierpniu. Mimo, że Sępik jest sterylizowany to zainteresował się nią czarny kot w obroży, nie wiem czyj jest ale codziennie przychodzi i się bawią, najbardziej lubią się bawić w komórce dla kotów jak nie widzę :twisted:
Romku Morele bardzo dobrze znoszą zimy, jedynym problemem jest ich wczesne kwitnienie - mogą zostać uszkodzone przez przymrozki. w 2007 zakwitła 27 marca ;:oj Czasem też wyłamują się po osiągnięciu 3-5 lat kiedy są szczepione na ałyczy. Moreli mam 8 i 7 kwitło w tym roku, zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: Bardzo mi miło, że podoba Ci się moje zdjęcie :D
Jacku U mnie po tych ulewach już ziemia obeschła i szykuje się na następne. Do nas też rudy kocur przychodził ale go goniłem bo się zbytnio rozpanoszył ;:134
Pat Odmachowuję przyjacielsko :wit Niestety nie byłem u Ciebie gdzieś od tygodnia, u nikogo nie byłem ale mam nadzieję, że to się wreszcie skończy i będę mieć normalny internet :D
Małgosiu Powstawiam zdjęcia kwitnącego sad ale jeszcze nie dziś. A z moreli to więcej jednak mam pożytku wizualnego niż smakowego - pięknie kwitną i płoną jesienią, w tym są niezawodne, natomiast owoce to już jak im się zachce.
Marysiu Ambo Nawałnicy nie miałem ale długą burzę, chyba ze 2 godziny grzmiało, spadło ponad 6 litrów, na szczęście szkód żadnych nie ma. Dzięki za troskę ;:168 A te podtopienia to podobno były w powiatach pińczowskim i kazimierskim, to jest na wschód ode mnie.
Ewciu gajowa Na szczęście mnie nie ominęła ale pioruny na zdjęcia się nie załapały. Dziś szykuje się następna burza bo jest okropny skwar i duszno.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Podziwiam Twoje grządki w warzywniku ;:180 , moje to nawet zaraz po obsianiu nie są takie ładne. Przyznam się, że jeszcze nic nie posiałam
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Michale - bardzo się cieszę, że nie masz żadnych strat :lol: A z laptopem z czasem się zaprzyjaźnisz, zobaczysz!
Ja z kolei nie cierpię myszy. Posługuję się wyłącznie padem. W pracy szlag mnie trafiał jak musiałam nieraz zastępować naszą referentkę i pracować na stacjonarnym. ( bo na przykład tylko z niego można się było zalogować się w banku)
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit To dobrze ,że burza cię ominęła , mnie też , chociaż deszcz już by się u mnie przydał , znów sucho na tych moich piaskach- Michał ,sadziłam w kwietniu 2 Brzoskwinie , jedna już rozwinęła listki a druga niby puka ale coś jej to mozolnie idzie , mają takie same warunki , podlewane regularnie - ile jej jeszcze dać czasu?
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Michale :wit Pięknie się zrobiło u Ciebie przez ten okres kiedy nie miałam czasu i sił na komputer. Rośliny urocze koty prześliczne.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Michale...a bo te laptopy są przereklamowane...ja jestem stara szkoła, laptopa mam, ale z myszą i wiecznie podłączonego do pradu (bo bateria kiepska) :wink: Życzę szybkiego opanowania przeciwności technicznej, bo też czekam na zdjęcia kwitnącego sadu :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Do pada nie jestem przyzwyczajona i wolę mysz :D Wczoraj nie było prądu przez chwilę, więc zajęłam się czytaniem ksiażki, ale przede mną leżał nieschowany jeszcze laptop. Co chwilę łapałam się na tym, że poruszam myszą, aby przewinąć tekst ;:306
Zakwitła czereśnia, wiśnia i śliwa-teraz czekam na ogrodników. Ostatnio czereśnia nie miała szczęścia do przymrozków :( Może w tym roku zawiąże jakieś owoce.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”