Kasiu heliotrop sieje się w styczniu, tak piszą na Forum i w necie jak zaguglasz hasło "heliotrop wysiew". On wschodzi dosyć długo, a do kwitnienia trzeba ok. 16-18 tygodni od wysiewu...więc ja zaczynam za 2 tygodnie

Krążki dajesz do doniczki jak bryła poprzerasta korzonkami, a roślinka będzie miała listki właściwe. Tak robiłam z lobelią, bo rośnie kępkami, a heliotrop ma większe nasionka więc można siać pojedynczo.
Agnieszko, wspaniale spożytkowałaś dobrą aurę!Ja niestety byłam w pracy, ale może jutro pójdę do ogrodu i zaplanuje to i owo na rabatach
Majeczko, pewnie przejeżdżałam koło Ciebie, ale różanego buszu nie widać z A4

Moja lobelia była siana pod koniec stycznia, zakwitła planowo i teraz zamierzam ponownie wysiać. Nasionka kupiłam w necie, jest duży wybór, na pewno coś znajdziesz
Marzenko, dobra duszyczko, chcesz przygarnąć kolejnego czworonoga? Dasz sobie radę z takim inwentarzem?

Może sama spróbujesz z lobelką? To nie jest trudne, a efekty dają dużo ogrodowej satysfakcji
Ewa, żeniszki dokupię, dzięki! Trochę mam już tych nasionek, nie wiem czy mi parapetów od zachodu styknie
Monia, masz zdjęcia swoich żeniszków z sezonu? Ciekawa jestem jak rosły Twoje roślinki z własnej uprawy
Małgosiu, do 10 w łóżku?! Zaszalałaś

Zrobiłaś coś w ogrodzie dzisiaj? Ja planuję pozbierać jakieś listki jutro, ale na poważne akcje ogrodowe chyba za wcześnie...
Justynko, namierzyłaś krążki? na pewno kupisz je bez problemu na all. Dziękuję za serdeczne słowa!
Aguś, ja czytam że ostro działałaś dzisiaj! Co Ty tak namiętnie wozisz na tych taczkach? Tyle liści zostało z jesieni? Ja jutro pozbieram opadłe z róż, z usuwaniem jednorocznych jeszcze poczekam...
Marta, kiedy zaczynasz wysiewy? Ja już niedługo

Zazdroszczę słodkiego lenistwa...
Asia, a parapety zajęte? Krążki układam na plastikowej podstawce i okupują parapety. Gdzie kupujesz gotowe sadzonki? pamiętasz po ile? Na giełdzie były po kilka złotych. Jakie plany na weekend? Pozdrowionka
Majka, witaj poświątecznie! czytałam, że u Ciebie na działeczce leży śnieg, oby jak najdłużej. U nas odwilż od tygodnia, ciekawe kiedy wróci zima...Co wypatrzyłaś u Tantaua?