Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Żeniszki najpierw w domu-mają przecież od razu kwitnąć :D Róże prześliczne ;:oj Moja Kronenburg jakby mniej wyrazista...Albo aparat nie łapie koloru :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny nie piszcie tu o wylegiwaniu się w łóżku do południa, bo dla mnie to czysta abstrakcja od 4ch lat. w ogóle od 4ch lat to może 2-3 noce miałam przespane całe. Bo wiadomo w ciąży pęcherz ciśnie, potem karmienie, a teraz siku i takie tam :wink: .
Dziś jestem rozdarta między FO a forum psim, bo chcę zaodoptować kolejnego psa, znów Białego Owczarka Szwajcarskiego, jakby mi było mało pokopanych rabatek przez 2 sunie ;:223 .
Kasiu będę kolejną Twoją fanką w sianiu lobelii. Urocze kwiatuchy ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu jadąc z Krakowa (który znam i uwielbiam) na Wrocław przejeżdżałaś jakieś 800m ode mnie bo autostradę A1 u mnie słychać jakby była za rogiem ;:306 trzeba było zrobić sobie przerwę na siusiu ;:306

Lobelię siałam w tym roku dość późno ale ślicznie mi powschodziła i gęsta porosła, do gruntu sadziłam też zbyt późno ale kwitła mi do samej zimy - liczę że coś się wysiało ale nasionka muszę zakupić, i nie tylko lobelii. Pewnie trzeba gdzieś w necie bo w ogrodniczym znowu będzie byle co. ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu u mnie też cudny słoneczny dzień, nie wytrzymałam i poszłam popracować na dwór :D bardzo zadowolona jestem, bo ostatnio moje pobyty na powietrzu to tylko z domu do auta i z auta do domu.... od początku zimy to praktycznie zapomniałam jak świeże powietrze pachnie :roll: :oops:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kaśku, nie za wcześnie te wysiewy? Heliotrop już w styczniu? To ile on wschodzi? A te krążki trzeba jeszcze potem do doniczki?
;:202
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu heliotrop sieje się w styczniu, tak piszą na Forum i w necie jak zaguglasz hasło "heliotrop wysiew". On wschodzi dosyć długo, a do kwitnienia trzeba ok. 16-18 tygodni od wysiewu...więc ja zaczynam za 2 tygodnie :heja Krążki dajesz do doniczki jak bryła poprzerasta korzonkami, a roślinka będzie miała listki właściwe. Tak robiłam z lobelią, bo rośnie kępkami, a heliotrop ma większe nasionka więc można siać pojedynczo.
Agnieszko, wspaniale spożytkowałaś dobrą aurę!Ja niestety byłam w pracy, ale może jutro pójdę do ogrodu i zaplanuje to i owo na rabatach ;:173
Majeczko, pewnie przejeżdżałam koło Ciebie, ale różanego buszu nie widać z A4 :lol: Moja lobelia była siana pod koniec stycznia, zakwitła planowo i teraz zamierzam ponownie wysiać. Nasionka kupiłam w necie, jest duży wybór, na pewno coś znajdziesz :uszy
Marzenko, dobra duszyczko, chcesz przygarnąć kolejnego czworonoga? Dasz sobie radę z takim inwentarzem? ;:196 Może sama spróbujesz z lobelką? To nie jest trudne, a efekty dają dużo ogrodowej satysfakcji ;:138
Ewa, żeniszki dokupię, dzięki! Trochę mam już tych nasionek, nie wiem czy mi parapetów od zachodu styknie ;:306
Monia, masz zdjęcia swoich żeniszków z sezonu? Ciekawa jestem jak rosły Twoje roślinki z własnej uprawy ;:65
Małgosiu, do 10 w łóżku?! Zaszalałaś ;:172 Zrobiłaś coś w ogrodzie dzisiaj? Ja planuję pozbierać jakieś listki jutro, ale na poważne akcje ogrodowe chyba za wcześnie...
Justynko, namierzyłaś krążki? na pewno kupisz je bez problemu na all. Dziękuję za serdeczne słowa!
Aguś, ja czytam że ostro działałaś dzisiaj! Co Ty tak namiętnie wozisz na tych taczkach? Tyle liści zostało z jesieni? Ja jutro pozbieram opadłe z róż, z usuwaniem jednorocznych jeszcze poczekam...
Marta, kiedy zaczynasz wysiewy? Ja już niedługo :heja Zazdroszczę słodkiego lenistwa...
Asia, a parapety zajęte? Krążki układam na plastikowej podstawce i okupują parapety. Gdzie kupujesz gotowe sadzonki? pamiętasz po ile? Na giełdzie były po kilka złotych. Jakie plany na weekend? Pozdrowionka :wit
Majka, witaj poświątecznie! czytałam, że u Ciebie na działeczce leży śnieg, oby jak najdłużej. U nas odwilż od tygodnia, ciekawe kiedy wróci zima...Co wypatrzyłaś u Tantaua?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, ciekawa jestem, jak ci pójdzie z heliotropem. Ja siałam na początku lutego, żeby mi się do maja zbytnio nie powyciągały do światła. Wzeszły po trzech tygodniach. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando, postawię ja na zachodnim oknie, może wystarczy światła. Z heliotropem będę eksperymentować, lobelię siałam już takim terminie i było ok. Czytałam, że pierwsza kawka w ogrodzie zaliczona, czyżby otwarcie sezonu :lol:
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

O! To znaczy Kasiu, że byłaś u mnie cichcem?
Początek sezonu to na pewno za dużo powiedziane. Aż tak wielkiej nadziei na początek wiosny to nie mam. Raczej w strachu żyję o moje różątka :(
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek dzięki, planuję w tym roku, kępy heliotropowe do donic. Ale chyba postawię na zakup gotowych sadzonek, bo boję się, że w warunkach domowych marne będą wyniki...To wymagająca roślina...Będę śledzić u ciebie postępy ;:108 Ale lobelkę i kobeę wysiewam na bank !
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KAŚKA....ale Ty już rozmachu ogrodowego nabrałaś...ja to na razie śpię snem zimowym, ale czytając Twój watek stawiasz mnie do pionu.....
jutro dalszy ciąg porządków po obcięciu drzew i chyba pomyślę o tych krążkach......ale w małych ogrodniczych jest to do zdobycia :?:
Kasiu....nie mogę otworzyć zdjęć Twojej Mamy....coś robię nie tak....proszę o wskazówki, bo ciekawość mnie połknie :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu i do Ciebie z życzeniami świątecznymi nie zdążyłam dotrzeć, ale dekoracje w Twoim domku obejrzałam będąc jeszcze w pracy, potem zabrakło mi już czasu niestety, więc wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń w Nowym 2013 roku. Czytałam o przepięknych dekoracjach Twojej mamy, szkoda, że nie mogę ich obejrzeć ;:223, nic czarna plama zarówno w pierwszym jak i w drugim linku który podałaś.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, zdjęcia działają - sprawdzałam, spróbujcie tu. Może to kwestia ustawień komputera? Zdjęcia mogą się chwilę ładować, więc jak internet powoli hula to trzeba mu dać czas ;-))

Ilonko, dziękuję za życzenia, z serca odwzajemniam :wit
Krysiu, ja dlugo nie potrafie usiedzieć w beczynności :lol: Ale Ty też nie próżnujesz! dziewczyny już zaczynaj porządki na przedwiośniu, ja tylko planuję wysiewy i nasadzenia.. ;:131
Kasiu, mi też się marzą heliotropy pachnące wanilia na tarasie ;:170 Zobaczymy, jak eksperyment się nie uda, to kupię sadzonki :uszy
Wando, oczywiście, że Cię z sympatią odwiedzam - codziennie. Nie zawsze zostawiam jednak ślad, bo jak sama piszesz, to forum ogrodnicze, a nie plotkarskie :wink:
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe jeszcze nie wiem bo nie mam nic kupionego ale to nic straconego - pójdę do ogrodniczego i kupię sobie i pewnie zacznę się bawić w sianie po 14 stycznia bo zaczynają się wtedy ferie szkolne to będę miała znowu wolne :D
na pewno posieję lobelię, no i może heliotrop......jejku on ma tak cudowny zapach i kolor.... ;:173
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KASIA....nie otworzyłam...chyba jutro się spakuję i pojadę nacieszyć ;:oj ;:oj i duszę....... .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”