Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11
Miałam ochotę na Cardinal Hume ale tyle czerwonych Souvenirów mam i takich tam że z niego zrezygnowałam , będę podziwiać Twojego. 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu,dobrze,że masz odwzajemniona miłość do róz,bo u mnie jak była jednostronna nie rozpaliła swoich ogni.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-dwie węgierskie święte,kardynał....a Ewy nie masz z róż?Czy u Ciebie też wczoraj był marznący deszcz,a potem lśniący lukier wokół,a na rano zamarznięte nawet świerki?
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam różaną księżniczke, pdziwam Twoją wiedze o różach, dla mnie to czarna magia, szczegulnie nazwy.Mam nadziejeże przy takich koleżankach na pewno moja wiedza się powiększy.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Takie spoufalanie się z różyczkami....chatte pisze:Jak widzę Myriam, to zaraz mi na myśl przychodzi Danusia![]()
Dla mnie z tych róż Grafini ma największy czar ... Chociaż ja chyba nie mam jakiejś szczególnie ulubionej, bo np. taki Generał - przecież boski jest! A Chopin? A Doktorek ? Mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Ewa to tak samo jak ja nigdy nie wiem która jest która a tu specjalistki operują
nazwami że głowa mała
A Jadzia to już opanowała wszystkie nazwy róż 
nazwami że głowa mała

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- adamiec
Co tam w Bytomiu słychać, może coś wiosennego widać.U mnie zima w pełni i mnie to już męczy.
- ewa w
Stasiu myślisz, że nam juz tak zostanie? ta ignorancja co do nazw?... 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAM WSZYSTKICH PO KRÓTKIEJ PRZERWIE .Dopiero co wróciłam do domu .Byłam u mojej mamy ,gdyż miała kolejną operację na kolano .Na razie jest dobrze i mam nadzieję ,ze szybko powróci do zdrowia i pełni sił .Cieszę sie ,ze nie zapominacie o mnie
i moich różyczkach .W tym sezonie będzie ich trochę więcej
EWCIU
to nie ignorancja do nazw .Jedni szybciej zapamiętują to, inni tamto, więc wszystko w swoim czasie
IRENKO w Bytomiu to samo co u Ciebie to tylko rzut beretem .Ta zima jest jak na razie łagodna i niech taka pozostanie, a będziemy niedługo podziwiać nasze cebulowe ,a potem różyczki jak pokazują swoje pierwsze listki .W tym roku raczej nie będzie cięć do ziemi, czy poniżej kopca .Im dłużej będziesz obcować z nazwami tym szybciej je sobie przyswoisz
STASIU też nie wszystkie pamiętam i czasem się zastanawiam jaka to róża .W tym roku mam zamiar każdej założyć dzienna metryczkę .Już mam porobione foldery i tam będę wszystko wpisywać dla potomności
EWCIU Es Ewy nie mam ,ale są i owszem tu dość parę znalazłam .Dla Ciebie najodpowiedniejsza byłaby Eva -Maria z 4 strefy http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... qn=1d&qc=0 Na poprzedniej stronie też jest jeszcze parę róż o imieniu Ewa .Nie wiem gdzie można je zdobyć ,ale to nic trudnego wystarczy tylko popytać mądrzejszych różanych koleżanek .W poniedziałek całą trasę padał marznący śnieg ,ale szczęśliwie dojechaliśmy do celu .Dzisiaj jadąc do domu w opolskim wszystkie drzewa były pokryte szadzią -wyglądało to jak w bajce
MAJKA wiesz ,ze u mnie wiodący kolor to czerwony ,więc takiego nigdy za dużo .On jest raczej bardziej wiśniowy niż czerwony .Zapraszam ,bo mam nadzieję ,ze w tym sezonie podwójnie mnie zauroczy tylko muszę go podkarmić wiosną
IZULKO masz rację ,ze każda ma swój urok ,ale Grafini mogłaby rosnąć obok Myriam i to dopiero byłby duet
ANIU no tak taka wielgachna nie dla Ciebie w dodatku z 1 kwiatkiem na szczycie ,ale ona jest zdrowiutka i ciągle kwitnąca .Jestem ciekawa jak zakwitnie wreszcie w tym roku Uetersen Klosterrose .Wiesz ,że ja też z tych niecierpliwych jestem .Mam nadzieję ,że sadzonka Elżbietki będzie cieszyć Twoje oczy kwiatkami ,wiec zostaw dla niej miejsce ,bo warta tego
DANUSIU wiem ,że Myriam to Twój nr.1 a u mnie no cóż
,gdyby zechciała bardziej otworzyć swoje kwiaty może też byłaby nr.1
MONIŚ ciesze sie ,ze ból minął .Niestety nie zajmowałam sie w tym czasie robótkami .To była wyższa konieczność
HELENKO
Staram sie upiększać moje królowe, gdyż zasługują na to
AGUSIU no czy ja wiem ładnie pasują do siebie teraz dostały lilowego floksa do tercetu
GRAŻYNKO jemu nic nie będzie .Zobaczysz jak pięknie będzie rósł i cieszył Twoje oczy swoimi kwiatami

EWCIU

IRENKO w Bytomiu to samo co u Ciebie to tylko rzut beretem .Ta zima jest jak na razie łagodna i niech taka pozostanie, a będziemy niedługo podziwiać nasze cebulowe ,a potem różyczki jak pokazują swoje pierwsze listki .W tym roku raczej nie będzie cięć do ziemi, czy poniżej kopca .Im dłużej będziesz obcować z nazwami tym szybciej je sobie przyswoisz
STASIU też nie wszystkie pamiętam i czasem się zastanawiam jaka to róża .W tym roku mam zamiar każdej założyć dzienna metryczkę .Już mam porobione foldery i tam będę wszystko wpisywać dla potomności
EWCIU Es Ewy nie mam ,ale są i owszem tu dość parę znalazłam .Dla Ciebie najodpowiedniejsza byłaby Eva -Maria z 4 strefy http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... qn=1d&qc=0 Na poprzedniej stronie też jest jeszcze parę róż o imieniu Ewa .Nie wiem gdzie można je zdobyć ,ale to nic trudnego wystarczy tylko popytać mądrzejszych różanych koleżanek .W poniedziałek całą trasę padał marznący śnieg ,ale szczęśliwie dojechaliśmy do celu .Dzisiaj jadąc do domu w opolskim wszystkie drzewa były pokryte szadzią -wyglądało to jak w bajce
MAJKA wiesz ,ze u mnie wiodący kolor to czerwony ,więc takiego nigdy za dużo .On jest raczej bardziej wiśniowy niż czerwony .Zapraszam ,bo mam nadzieję ,ze w tym sezonie podwójnie mnie zauroczy tylko muszę go podkarmić wiosną
IZULKO masz rację ,ze każda ma swój urok ,ale Grafini mogłaby rosnąć obok Myriam i to dopiero byłby duet
ANIU no tak taka wielgachna nie dla Ciebie w dodatku z 1 kwiatkiem na szczycie ,ale ona jest zdrowiutka i ciągle kwitnąca .Jestem ciekawa jak zakwitnie wreszcie w tym roku Uetersen Klosterrose .Wiesz ,że ja też z tych niecierpliwych jestem .Mam nadzieję ,że sadzonka Elżbietki będzie cieszyć Twoje oczy kwiatkami ,wiec zostaw dla niej miejsce ,bo warta tego

DANUSIU wiem ,że Myriam to Twój nr.1 a u mnie no cóż

MONIŚ ciesze sie ,ze ból minął .Niestety nie zajmowałam sie w tym czasie robótkami .To była wyższa konieczność
HELENKO

AGUSIU no czy ja wiem ładnie pasują do siebie teraz dostały lilowego floksa do tercetu
GRAŻYNKO jemu nic nie będzie .Zobaczysz jak pięknie będzie rósł i cieszył Twoje oczy swoimi kwiatami

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Jadziu dużo zdrówka dla mamusi
a kwiatuchy jak zawsze cudne

- adamiec
Witam po podróży,już brakowałoTwojego ogródka na FO. 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Śliczny ten bodziszek, właśnie mi przypomniałaś, że mam oskubać koleżankę z bodziszków. 

- ewa w
Jest sobota więc jak na Hanysów przystało Jadzia piecze cisto
Jadziu poczęstuj 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jadzia jakie pieczesz....apetytu nie mam...ale sobie wyobraze ten zapach i smak