Norbitki kawałek świata
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Norbitki kawałek świata
Comcia, jak pisałam wyżej biały nie sprawiał mi problemów, nawet jak rósł w cieniu na mocno kwaśniej glebie
czyli zupełnie nie tak jak powinien
Kupiłam je kilka lat temu u jakiegoś pana, amatora handlującego na chodniku
venezzzia U mnie nadal jeden kwiatuszek ;)
Ewa Mewa, nie mam pojęcia. Dostałam od mamy stary krzaczor.
Ale mam dzisiaj radochę. Mam huśtawkę, taką o jakiej marzyłam... z krzywych sosnowych bali....... z krzywą ławką ...
i nie mam czasu się nią nacieszyć. Naciesze się po powrocie ze zlotu
Czeka mnie jeszcze jej malowanie

venezzzia U mnie nadal jeden kwiatuszek ;)
Ewa Mewa, nie mam pojęcia. Dostałam od mamy stary krzaczor.
Ale mam dzisiaj radochę. Mam huśtawkę, taką o jakiej marzyłam... z krzywych sosnowych bali....... z krzywą ławką ...

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

- Norbitka
Misiu Słonko, nie ma pośpiechu.
- Norbitka
Ewa, na pewno pokażę, tylko mam tak mało czasu i nie wychodzę z aparatem, bo jak wpadam do ogrodu to latam jak w amoku bo nie wiadomo od czego zaczynać
3 dni byłam na zlocie i teraz nadrabiam zaległości.
Musze ją koniecznie malować, bo ciagle leje a ona nie zabezpieczona. Tylko kiedy ja mam umalować, jak albo mnie nie ma albo deszcz pada...
A jak Twoje hortensje z patyków? Mnie sie kilka przyjeło, tylko kotka mi wywróciła i się wymieszały gatunkami

A jak Twoje hortensje z patyków? Mnie sie kilka przyjeło, tylko kotka mi wywróciła i się wymieszały gatunkami

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
jak wrażenia ze zjazdu? dyptam przesadza się nie jesienią, a bardzo wcześnie wiosną. Jest taka zasada, że kwitnące latem przesadzamy wiosną a kwitnące wiosną przesadzamy po kwitnieniu albo w sierpniu
- Norbitka
Ulu, to przesadzanie to była konieczność.
Ze zlotu jestem bardzo zadowolona. Lubie takie "spędy"
, lubię poznawać ludzi znanych mi wcześniej z sieci, a forumowicze sa na prawdę fajnymi ludźmi. Nawiozłam roślinek tych chcianych i tych, których nikt nie chciał
, przepona wyćwiczona od śmiechu, ja wytańczona
Same plusy 
Ze zlotu jestem bardzo zadowolona. Lubie takie "spędy"

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
w tamtym roku tańców nie było, towarzystwo się rozkręca 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko fajnie, że zjazd był udany i jesteś zadowolona.
Tym samym znasz o wiele więcej forumków ode mnie. Ale w sobotę o mały włos Was nie zatopiło.
Tym samym znasz o wiele więcej forumków ode mnie. Ale w sobotę o mały włos Was nie zatopiło.

- Norbitka
Oj tam od razu zatopiło
popadało troszeczkę, ale akurat zaczęła się imprezka pod dachem więc nie było źle.
Czy poznałam ... hehe i tak ludzie mi się mylili. Za dużo na raz do ogarnięcia, tym bardziej, że z braku czasu bywam głownie na wątkach lubelaków
Najbardziej zapamiętałam grono taneczne, a było niewielkie ...
Barabelle i Bogusia, bo są niesamowici.
Rudą bo jest szalona i ma świetny humor
Orionę (Anetkę z Biłgoraja), która jeszcze nie ma wątku ogrodowego, ale usilnie ja nakłaniałam, Tereskę z Tadeuszem, bo śliczna z nich para i pięknie do siebie pasują, Jagusię - czyli "sami swoi".
Romixa bo robił za "didżeja" a do tego świetnie tańczył. Oczywiście wspaniałe organizatorki i parę innych osób z którymi miałam okazje porozmawiać.
Na foto ze zlotu znalazłam mojego....... sobowtóra... spojrzałam na zdjęcie i ... przecież mnie tam nie było...., zaraz... to nie moja bluzka..... , włosów już dawno nie mam długich.... Dopiero na innym foto, jak już ta dziewczyna była bez okularów podobieństwo nie było takie. Jestem ciekaw kto to jest, bo jej nie pamiętam
Lecę , może deszcz będzie łaskawy i pozwoli mi zrobić parę fotek.

Czy poznałam ... hehe i tak ludzie mi się mylili. Za dużo na raz do ogarnięcia, tym bardziej, że z braku czasu bywam głownie na wątkach lubelaków

Najbardziej zapamiętałam grono taneczne, a było niewielkie ...

Barabelle i Bogusia, bo są niesamowici.
Rudą bo jest szalona i ma świetny humor

Orionę (Anetkę z Biłgoraja), która jeszcze nie ma wątku ogrodowego, ale usilnie ja nakłaniałam, Tereskę z Tadeuszem, bo śliczna z nich para i pięknie do siebie pasują, Jagusię - czyli "sami swoi".
Romixa bo robił za "didżeja" a do tego świetnie tańczył. Oczywiście wspaniałe organizatorki i parę innych osób z którymi miałam okazje porozmawiać.
Na foto ze zlotu znalazłam mojego....... sobowtóra... spojrzałam na zdjęcie i ... przecież mnie tam nie było...., zaraz... to nie moja bluzka..... , włosów już dawno nie mam długich.... Dopiero na innym foto, jak już ta dziewczyna była bez okularów podobieństwo nie było takie. Jestem ciekaw kto to jest, bo jej nie pamiętam

Lecę , może deszcz będzie łaskawy i pozwoli mi zrobić parę fotek.
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Zanim pobiegniesz, to zobacz jeszcze u mnie zdjecie dla Ciebie. 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Jeżeli się nie mylę to Twój powojnik to odmiana 'The President'. Ogólnie rzecz ujmując powojniki lubią mieć korzenie w cieniu a pędy w słońcu. Często dobrym rozwiązaniem są niskie i mało ekspansywne rośliny u podstawy powojnika. Poza nadmanganianem, który posiadasz warto pomyśleć o nawozie do powojników. Sam używałem ten z Substralu. Chociaż ostatnio jestem zadowolony z Dr Green, który ma ciekawe produkty. Te akurat koło 19 zł. Tutaj masz całą gamę:
http://sklep.dr-green.pl/Nawoz-do-powoj ... 70%29.aspx
http://sklep.dr-green.pl/Nawoz-do-powoj ... 70%29.aspx
Beatko - hortensje ok - wczoraj właśnie ostatnia do doniczki poszła
. Zazdroszczę tego zlotu - no i nauki chodzenia o kijkach 

Pozdrawiam. Ewa