Moja działka 2
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 2
Marysiu Masko jak trochę popada deszcz, to spróbuję odkopać kawałek mojego powojnika, jak mi się uda, to wyślę Ci go w przyszłym tygodniu razem ze szkarłatką.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu ja nie do tego, teraz myśl o sobie 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu wszystko posadzone, deszczyk pada więc wszystko się przyjmie,wybieram się do BIEDRONKI może będą cesarskie korony.Zobacz PW. 

- slila1
Marysiu wolę myśleć o roślinach niż o sobie, bo tylko się denerwuję.
Pytałaś jeszcze o nawłoć 'Nana', ona jest niska ma ok. 30 cm i nie rozsiewa się wcale. Wyślę Ci też sadzonkę.
Irenko czy Ty wcale nie śpisz. Widziałam Twoje nocne wpisy, a teraz rano już znowu jesteś na FO.
Ja też zajrzę dzisiaj do B. U mnie pada deszcz i jest zimno tylko 7 stopni.
Już pędzę na PW.
Pytałaś jeszcze o nawłoć 'Nana', ona jest niska ma ok. 30 cm i nie rozsiewa się wcale. Wyślę Ci też sadzonkę.
Irenko czy Ty wcale nie śpisz. Widziałam Twoje nocne wpisy, a teraz rano już znowu jesteś na FO.
Ja też zajrzę dzisiaj do B. U mnie pada deszcz i jest zimno tylko 7 stopni.
Już pędzę na PW.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ta pogoda przechodzi z jednej skrajności w drugą.Deszcz zaczął padać wczoraj w południe i nie wie kiedy przestać.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gratuluję cyklamena - wyjatkowo ładnie kwitnie
No i ta trójsklepka 'Masamunei'
Moja ładnie wygląda, ale o kwiatach chyba nawet nie myśli 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu po to mamy roślinki aby się nimi dzielić,przedtem część roślinek zaliczała pryzmę kompostową,teraz jeśli są chętni wysyłam,lilię wyślę w przyszłym tygodniu,bo tego wiele nie zostało a jutro dyżur z wnuczką w szkole muzycznej wiec dzień w biegu,dzisiaj tylko 10 stC więc nawet kudłate towarzystwo nie chce wyjść na podwórko a w dodatku leje,super roślinki na zdjęciach/zbierz nasionka z ozdobnych słoneczników/miłego dnia 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No i nie dałam rady wczoraj nikomu nic spakować. Lidziu po niedzieli wyślę paczkę. Jak już wrócisz z badań.
Jaka jesteś ładna dziewczyna
.
U mnie jak suszy to suszy, a jak zaczęło wczoraj lać, to pada i pada. Ale będę mieć mięciej do kopania (chyba jakiś nowy wyraz wymyśliłam
), ale taki mi pasuje do lżejszego kopania namoczonej ziemi
Jaka jesteś ładna dziewczyna

U mnie jak suszy to suszy, a jak zaczęło wczoraj lać, to pada i pada. Ale będę mieć mięciej do kopania (chyba jakiś nowy wyraz wymyśliłam

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lidziu nasiona już spakowane mam piwonii delikatnej , a co jeszcze chcesz ? Żywiec gruczołowaty mi zniknął - czy tak ma być , że na zimę się chowa ?
Pozdrawiam Cię serdecznie
- u mnie pada
.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- slila1
Na posty odpowiem trochę później a na razie mam informację: w B. są nowe tanie cebulki m.in. żółta korona cesarska, dużo tulipanów w tym 3 rodzaje papuzich, przebiśniegi, narcyzy i inne.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Dzięki

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Cieszę się, że spotkanie było udane.
I tak blisko mnie....
U mnie była z kolei An-ka z mężem i czas też upłynął bardzo szybko.
To prawda, że lepiej mieć jednego zaufanego przyjaciela niż 10 fałszywych.
Ale bractwo ogrodowe zawsze dobrze się rozumie i rzadko trafiają się
.
Lidziu też kupiłam żółte korony, zaryzykuję i posadzę.
Nie ma ślimaków to może przetrwają.
I tak blisko mnie....

U mnie była z kolei An-ka z mężem i czas też upłynął bardzo szybko.
To prawda, że lepiej mieć jednego zaufanego przyjaciela niż 10 fałszywych.
Ale bractwo ogrodowe zawsze dobrze się rozumie i rzadko trafiają się

Lidziu też kupiłam żółte korony, zaryzykuję i posadzę.
Nie ma ślimaków to może przetrwają.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu jak zobaczyłam deszcz to się wzięłam za porządkowanie zebranych nasion ja chyba oszalałam dwie godziny przebierania i zostało jeszcze drugie tyle. U mnie dolało nawet w najsuchszych miejscach. Pod orzechem czeka mnie 150 skłonów!, ale orzechy w połowie puste jeszcze tak nie było. Pochwal się co kupiłaś w B.? 

- slila1
Jurku najwyższy czas, że deszcz pada, bo wszystko by nam wyschło. Roślinek nie mogłam Ci wysłać, bo nic nie dało się wykopać, ziemia jak beton twarda. W przyszłym tygodniu już będzie lepiej się wykopywało.
Madziu witaj
. Cieszę się, że mnie odwiedziłaś.
Mój cyklamen neapolitański (bluszczolistny) będzie zimował w gruncie pod okryciem z gałązek świerkowych. Wszystko zależy od tego jakiego masz cyklamena, bo nie wszystkie zimują w gruncie.
Aniu ten cyklamen rośnie u mnie pierwszy rok i każda z dwóch bulwek miała już co najmniej po 20 kwiatków, a jest jeszcze dużo pączuszków. Trójsklepkę mam od jesieni ubiegłego roku, kupiłam ją kwitnącą w doniczce. Ładnie przezimowała i już dość długo kwitnie.
Marysiu mar33 dziękuję będę oczekiwać przesyłki. Ja też wolę podzielić się roślinami, niż je kompostować. U nas jest chłodno, poniżej 10 stopni. U mojej działkowej kotki byłam rano, spała pod dachem altanki w skrzynce z sianem i bardzo się ucieszyła na mój widok, bo dostała papu. Nasiona z ozdobnych słoneczników zbieram na wyścigi z sikorkami.
Mam nadzieję, że zakupy cebulowe w B.udały się.
Marzenko dziewczyna
Ja też się cieszę, że wreszcie pada deszcz i będzie można coś powsadzać do ziemi.
Igusiu żywiec ma taki zwyczaj, u mnie też już go nie widać. Nasiona piwonii delikatnej wysieję, chociaż dostałam kilka dni temu od Danusi ładną sadzonkę, która zakwitnie pewnie w przyszłym roku. Na kwiaty z nasion chętnie poczekam, bo coś mi się wydaje, że kwiaty będą inne. W tym roku już nic więcej mi nie wysyłaj, bo jeszcze trochę roślin w doniczkach czeka na wsadzenie.
U mnie też pada i jest chłodno.
Grażynko to będziemy obie ryzykować z koronami. Ja mam trzy cebule (dwie od Tadka i jedną z B.), mam nadzieję, że chociaż jedna zakwitnie.
Marysiu Masko a u mnie w altance wszystkie wolne miejsca, nawet tapczan, są pozastawiane pojemniczkami z nasionami.
Jak dobrze wyschną, to przełożę je do papierowych kopert i dołączę karteczki z nazwami, będą wtedy zabierały mniej miejsca.
W B, kupiłam tylko jedną żółtą koronę cesarską i tulipany 'Orange Cassini' (7 cebul).
Madziu witaj

Mój cyklamen neapolitański (bluszczolistny) będzie zimował w gruncie pod okryciem z gałązek świerkowych. Wszystko zależy od tego jakiego masz cyklamena, bo nie wszystkie zimują w gruncie.
Aniu ten cyklamen rośnie u mnie pierwszy rok i każda z dwóch bulwek miała już co najmniej po 20 kwiatków, a jest jeszcze dużo pączuszków. Trójsklepkę mam od jesieni ubiegłego roku, kupiłam ją kwitnącą w doniczce. Ładnie przezimowała i już dość długo kwitnie.
Marysiu mar33 dziękuję będę oczekiwać przesyłki. Ja też wolę podzielić się roślinami, niż je kompostować. U nas jest chłodno, poniżej 10 stopni. U mojej działkowej kotki byłam rano, spała pod dachem altanki w skrzynce z sianem i bardzo się ucieszyła na mój widok, bo dostała papu. Nasiona z ozdobnych słoneczników zbieram na wyścigi z sikorkami.
Mam nadzieję, że zakupy cebulowe w B.udały się.
Marzenko dziewczyna

Igusiu żywiec ma taki zwyczaj, u mnie też już go nie widać. Nasiona piwonii delikatnej wysieję, chociaż dostałam kilka dni temu od Danusi ładną sadzonkę, która zakwitnie pewnie w przyszłym roku. Na kwiaty z nasion chętnie poczekam, bo coś mi się wydaje, że kwiaty będą inne. W tym roku już nic więcej mi nie wysyłaj, bo jeszcze trochę roślin w doniczkach czeka na wsadzenie.
U mnie też pada i jest chłodno.
Grażynko to będziemy obie ryzykować z koronami. Ja mam trzy cebule (dwie od Tadka i jedną z B.), mam nadzieję, że chociaż jedna zakwitnie.
Marysiu Masko a u mnie w altance wszystkie wolne miejsca, nawet tapczan, są pozastawiane pojemniczkami z nasionami.
Jak dobrze wyschną, to przełożę je do papierowych kopert i dołączę karteczki z nazwami, będą wtedy zabierały mniej miejsca.
W B, kupiłam tylko jedną żółtą koronę cesarską i tulipany 'Orange Cassini' (7 cebul).