-- 13 maja 2012, o 19:54 --
Ja dopiero przedwczoraj zasiliłem bioflorinem.Jeszcze niczym nie pryskałem nawet zapobiegawczo .Zastanawiam się nad miedzianem lub mlekiem?
Ja dopiero przedwczoraj zasiliłem bioflorinem.Jeszcze niczym nie pryskałem nawet zapobiegawczo .Zastanawiam się nad miedzianem lub mlekiem?
Darbodarbo pisze:Powiedzcie mi Telesfory kochane, co jest że w tym roku mam nagminnie grona z liśćmi. Mało tego, jak nie uszczknę to idzie pęd. Innymi laty też tak miałem, ale jako ciekawostkę. W tym roku niemal każda odmiana to ma, a jest ich 23.Mało tego, to odmiana Vintage Vine puszcza zrośnięte cztery pędy kwiatowe. Kwiatów od metra, ale co z tego wyjdzie?
Do palików przywiązuje się pędy na ósemkę by uniknąć uszkadzania łodygi przez ocieranie o paliki.damianczypek pisze:Czemu muszą być wiązane na ósemkę co to daje ?Czy nie można inaczej?Głupie pytanie???
będziesz miła salon z wymagającymi gośćmi -postaraj się by byli zadowoleni.renzal pisze:jeszcze przez kolejny tydzień nie będę miała salonu, bo stoi tam 150 pomidorów, dalie, dalie karłowte, begonie, jaskry, lilie orientalne .... itp itd
Zdecydowanie mieszkam na wsi, a teren no chyba musi byc zabudowany, chociaz lubie biwaki pod namiotemchudziak pisze:zenmach pisze:U mnie minimalna 6st. Pomidory pod oslona mialy minimalna 11st.![]()
To chyba mieszkasz w terenie zabudowanym bo ostatecznie ode mnie do Gliwic to ok 60 km a taka różnica w temperaturze.
termic88 pisze:Masakra z tą pogodą! A ja stwierdziłam że warzywka jeszcze będę długo uprawiać i zabieram się za kupno porządnego tunelu Lemar niedużego bo 4x2 ale może i zmieszcze tam parę pomidorków! :d Tylko kiedy to wsadzić jak takie zimno
http://www.twojapogoda.pl/polska/malopo ... w/16dniowa chyba w poniedziałek następny zaryzyrujęMoże na następny rok sama wymyślę jakieś krzyżówki, jak się trochę w literaturę zagłębię
![]()