Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Ale masz dużo cebul.Gdzie Ty je kupiłaś?.Czy są już w ziemi? ;:196 ;:333
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Izo - jeśli koniecznie chcesz mieć pnący się po ścianie winobluszcz, to może kup sobie jeszcze jeden ( tylko dobrze sprawdź odmianę) i po prostu posadź obok tego który już rośnie. Wtedy ten który nie chce się wspinać będzie miał podporę z tego drugiego i może urośnie w górę.

Iwonko - liście to naturalna kołderka dla roślin roznących pod drzewami. Problemem mogą być oczywiście kolki z drzew - one nie rozkładają się tak szybko, trwa to kilka lat, więc raczej jest konieczne ich wygrabianie.

Gosiu - cebulki kupowałam różnie, trochę w marketach, trochę u mnie na bazarku i trochę w sklepach internetowych. Wszystkie oczywiście są już dawno posadzone, szafirki nawet już wychodzą z ziemi. Już bym chciała wiosnypełnej kwitnących cebulowych, bratków i prymulek. Ale niestety przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać. ;:110
Ciekawa jestem jak będzie wyglądać moje 500 szafirków posadzonych na jednej rabacie. Na razie jednak muszę zakasać rękawy i kopczykować róże - podobno nadchodzą śniegi, więc potem może być z tym problem.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Nie bardzo mam teraz czas na udzielanie się na forum, bo pochłaniają mnie inne sprawy, a głównie jedna - znów jak bumerang powrócił temat zakupu działki. I tym razem chyba dojdzie do finalizacji, działka jest przepiękna, z rzeczką, teren jest zróżnicowany, z pagórkiem, rośnie trochę drzew. I ta przestrzeń 1,5 hektara!! Wszystko się na niej zmieści, zarówno rośliny ozdobne jak i użytkowe. W niedzielę będę oglądać na żywo i zrobię fotki.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu koniecznie zrób fotki :wink:
Cieszę sie razem z Tobą .
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Oczywiście - fotki będą, mam nadzieję, że piękne.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daj zdjęcia oczywiście, ale Cudownego Mikołaja dorwałaś ;:138
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kleo budź się ze snu zimowego ;:303
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Oj, Edi - żeby to był sen zimowy to nie byłoby źle. Tymczasem to zwykłe zasuwanie w pracy. Na FO brak mi po prostu czasu, ale po Nowym Roku będzie lepiej i na pewno będę znów się udzielać. Na razie latam na szkolenia, a po południu siedzę do późna w pracy. No a w domu też przed świętami jest co robić. Obiecuję po świętach wkleić zdjęcia działki którą oglądaliśmy. A na razie zmykam, bo jeszcze trochę papierzysk na dziś do obrobienia mi jeszcze zostało.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Święta, święta i po świętach.... Teraz tylko jeszcze Nowy Roczek i lada chwila zacznie się robić coraz cieplej, ptaszki zaczną świergolić, dzień będzie coraz dłuższy - jednym słowem wiosna tuż, tuż.... (przynajmniej dla optymistów). Oby ten nowy rok był dla nas wszystkich łaskawy, czego sobie i Wam wszystkim moi kochani serdecznie życzę. Ja mam nadzieję, że nowy rok faktycznie przyniesie mi nową działeczkę, na razie sprawy są w toku, niebawem zapadnie decyzja. Mam nadzieję, że pozytywna. Po Nowym Roku wreszcie będę miała więcej czasu więc częściej będę tu zaglądać, ale widzę, że nie tylko ja dopiero z okazji świąt znalazłam czas aby tu zaglądać. Wszyscy strasznie są zaganiani pod koniec roku.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kleo ;:196 czy już pracujesz w ogródku ;:306 ;:303
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Gosiu - oczywiście, że nie. U mnie śniegu napadało sporo i zima jak się patrzy, mimo to uległam pokusie i śladem innych forumków zaczęłam się rozglądać za nowymi nabytkami na wiosnę. I tym sposobem zamówiłam 6 clematisów. Ale najbardziej nie mogę się doczekać finalizacji zakupu nowej działki, już sobie planuję sadzenie drzew, na pewno będę chciala miec dęby i klony, one są takie piękne jesienią. No, ale niestety muszę jeszcze troszkę poczekać, myślę jednak, że to będzie niebawem. :D
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit KLEO
Co ja się dowiaduję, będziesz miała nową działeczkę i to o takim obszarze ;:224 ;:224 ;:224
Szczerzę gratuluję. Już widzę to szaleństwo zakupów i nowych rabat...marzenie...
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kleo ale będzie szaleństwo , nowa działeczka tak Cię pochłonie :heja oby na forum czasu Ci nie zabrakło ;:162
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

No właśnie powoli już wpadam w amok - wczoraj razem z synem wybieraliśmy magnolie na nową działkę, obłęd, wszystkie są piękne, nie wiadoo którą wybrać,a miejsca do sadzenia będzie sporo! Co prawda będziemy tam jeździć tylko na weekendy, ale myślę, że ona stanie się moim drugim domem, nie od razu, ale z czasem na pewno tak będzie. Ja się strasznie przywiązuję do miejsc. Będę miała warzywka z własnego ekologicznego ogródka, i własne owoce, no i miejsca na kwiaty mnóstwo. Aż strach pomyśleć ile pracy tam będzie włożonej. Oczywiście woda w ogrodzie też będzie. Jednym słowem - raj! A forum postaram się nie zaniedbywać, obiecuję. Na razie jestem na etapie planowania doboru drzew, na resztę przyjdzie czas później.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Kleo,bardzo bym też chciała mieć miejsce nowe na roślinki,ale poza mną nikt ich nie lubi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”