Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

spełnią się, spełnią :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju, bo to naprawdę kilka tygodni do wiosny. Jakieś 20
No, ale do końca grudnia to zleci jak z bicza strzelił. zaraz się zaczną świąteczne porządki, pichcenie, goszczenie i już styczeń. A w marcu ma być już ciepła wiosna.

Gosiu, :D a no właśnie :;230 jak z bicza strzeli do końca grudnia, a później to już z górki do wiosny :;230 :;230
O i dzięki takiemu podejściu do nadchodzącej niebawem..... wiosny już możemy sie cieszyć. ;:138 ;:138, że nadejdzie.

Ewuniu, :D spełnią się ;:138 ;:138

Moniczko, :D ;:113 , aby do wiosny.

Witam wszystkich serdecznie :wit Wwróciłam z działeczki. Róże z Rosen Gonewen posadzone. Na większości róż mam już zrobione kopczyki.
Tam temperatura spadła do -11C tak twierdzi moja sąsiadka. Rzeczywiście ziemia w workach była zmarznięta. Czekam jeszcze na inne dostawy róż. Trochę się martwię, może być tak, że będę musiała je dołować i wiosną sadzić na właściwe miejsca
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko chyba aż tak źle nie będzie żeby już miała być zima. Cieszę się że różyczki posadziłaś. Teraz czekać na kolejną dostawę. ;:65 :heja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, -11st??? brrr! nie jestem mentalnie gotowa na takie temperatury... mam nadzieję, że to chwilowe...
cieszę się, że Francuzeczki posadzone... kiedy przyjdą kolejne róże?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, :D nie będzie źle, to tylko ja się martwię ponieważ przy takich temperaturach mogą zamarznąć mi krany usytuowane na zewnątrz do podlewania ogrodu.
Jak spuszczę wodę to nie będę jej mieć do podlania nowo wsadzonych krzaków. Dlatego piszę , że następne dostawy zadołuję.
Chociaż może Gosia mi jeszcze dośle z Rosen-Direct to zdążę je wsadzić. Planujemy jechać na działkę w czwartek.
O różach od Peteovica i Karin nie mam żadnych wieści kiedy mogą być. Więc te będą zadołowane. ;:108

Aga, :D u mnie już było - 7 C , i wszystkie róże zmarzły mi prawie jednej nocy. Ja jestem przyzwyczajona, że w tamtych rejonach tak jest. ;:108
Po takim wyjeździe, gdzie jeszcze masz świeże wspomnienie ciepła i słońca, trudni Ci myśleć o minusach. :;230 .
Ja Róże z Francji juz w czwartek posadziłam, dzisiaj byłe sadzone te z Rosen Gonewen :;230
Wiecie co ja wykopałam jeden dołek więcej, hm .... jak to sie stało :;230 nie wiem. ;:108

Klilka zdjęć ze słonecznego lata. Zapraszam serdecznie.

Concerto 94, :D
Obrazek

Geisha, :D
Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko to na Ritausmę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Majeczko to na Ritausmę.
Hihihi...hi :;230 kurcze miejsce nie to.

Bernstein Rose, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Queen of Sweden, :D
Obrazek

Aquarel, :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, ja lubię ten zimowy przestój. Lubię sobie poleniuchować w ciepłym domku. Latem mam urwanie głowy. Bez przerwy coś się dzieje. Dopiero teraz się wyciszam. No i zbieram siły na następny sezon. W styczniu będę już przebierała nogami z niecierpliwości, ale na razie cieszę się, że okopcowałam już wszystkie róże. Czekam tylko na te od Sipa.
Nawet nie martwię się, że w razie czego będę je dołować. Jakoś jestem pozytywnie nastawiona.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

A ja niezbyt pozytywnie Gosiu....ziemia już twarda...i jak ja wkopię te moje różyczki, które jeszcze nie przyszły.
Maju i tak trzymaj.....pięknych widoków różanych nigdy za wiele.....oj czas wspomnień się już przybliżył.

;:196
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Nie narzekajcie - moich róż też nie widać - od Petrovica już miały przyjść, a jest cisza, Sip dopiero teraz będzie wysyłać. Schultheis czeka na rachunek - róże od niego pewnie będą w przyszłym tygodniu - przynajmniej mogliśmy liczyć na Austina może w poniedziałek paczka będzie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - Margo , :D właśnie tak, czekać z pozytywnym nastawieniem. Wiem jak to jest kiedy dnia przybywa, na dworze jest jeszcze zima. a wiosna tuż, tuż... Od lat to oczekiwanie mnie uskrzydla, ja wtedy zaczynam tworzyć, planować zmiany, kupować to co mi potrzebne będzie. Wtedy dużo czytam i podpytuję szczególnie na forum.
Także Gosiu będziemy najpierw myślały o porządkach i szykowaniu świąt, a później będzie już tylko z górki. Szczerze, męczy mnie i dołuje właśnie leniuchowanie. ;:113
Maju i tak trzymaj.....pięknych widoków różanych nigdy za wiele.....oj czas wspomnień się już przybliżył.
Elzbietko, :D i ja oglądam w innych wątkach właśnie róże, to one mi zawsze poprawiają nastrój ;:138 Każda z nas powinna wstawiać wspomnienia z minionego lata. ;:108 Wszyscy na to czekamy. ;:108
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - właśnie ja nie lubię kiedy na dworze jest tak zimno. Jutro wysyłam paczki ale najpierw dostaniecie PW.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie narzekajcie - moich róż też nie widać - od Petrovica już miały przyjść, a jest cisza, Sip dopiero teraz będzie wysyłać. Schultheis czeka na rachunek - róże od niego pewnie będą w przyszłym tygodniu - przynajmniej mogliśmy liczyć na Austina może w poniedziałek paczka będzie.
Gosiu, :D nie narzekam, :;230 wiem, że będziesz wysyłać róże w poniedziałek. Pisałaś o tym. :D Małgosia K. nie pisze nic i to mnie niepokoi. Dlatego napisałam, że róże od niej będę dołować. Z Rosen-Direct wsadzę i spuszczam wodę. Miała bym dużo kłopotu jak mróz rozsadziłby mi krany.
Jestem bardzo ciekawa jakości róż od Austina. ;:108 Oczywiście czekam na pw.
Zamawiałaś w tym roku u Schmida.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ja też już myślę o wiośnie. Oj ale troche na nią poczekamy :roll:
Już mam tyle planów ogrodowych na następny rok. Pewnie znowu czasu mi zbraknie :lol:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Lemeczko, :D czytałam ile zmian już się dzieje w Twoim ogrodzie. Bardzo dobrze, że na jesieni te najgorsze prace porobicie.
Łatwiej będzie Ci wiosną już tworzyć to co powstanie w Twojej główeczce. ;:138 ;:138
Zdążysz , ogród to tworzenie i dopieszczanie, a nie wyścigi. :;230 Spokojnie , do wiosny tylko kilka tygodni. :;230

Aprikola i pszczółka Maja :;230 :;230
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”