Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie - ja też się z chęcią podzielę. I wcale nie musi to być za coś. Całkowicie zgadzam się z Krysią. A jeżeli coś mi zginie to przynajmniej będę wiedziała gdzie szukać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Karolinko, ta róża pienna jest perfekcyjna ;:215 . Cóz to za odmina bo nie znalazłem u Ciebie w wątku, a może przegapiłem jak tak to przepraszam :oops: następnym razem się poprawię :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Grażynko, mnie też zauroczyła, po prostu się w niej zakochałam... :oops: :wink:

Aniu, właśnie, właśnie ten kolor liści mnie też zachwycił :shock: , niesamowicie się komponuje z płatkami, ach uwielbiam już tą różę! :D :wink:

Gosieńko, ciesz się wsią i korzystaj z dobrodziejstw cywilizacji nawet na Twoim zadu... :wink: A na zakupach w realu też można zbankrutować, chcąc nie chcąc oglądasz wszystko, co jest w sklepie i to, że weźmiesz mniej pieniędzy nic nie pomoże, jak na coś zahorujesz, to i tak tam wrócisz :wink:

Krysiu, ale ładnie to ujęłaś :D Święta racja!

Chciałabym wstawić jeszcze jakieś zdjątko, ale nie mam szans, bo mi Tata zaraz komputer zabierze :? :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, nic nie przegapiłeś, to ja zapomniałam zapytać w sklepie co to za odmiana, bo na karteczce nie ma :( Dzwoniłam do tego sklepu, bo na karteczce są jakieś numerki, myślałam, że jak podam numer, to mi powiedzą, ale się okazało się, że muszę tam pojechać i im pokazać, to będą wiedzieli :? :wink: Mam też od nich ciemnoczerwoną różę (na razie ma pąk :D ) i też nie wiem co to za jedna, ale się dowiem :D
Grzegorz B

Post »

KarolinaL pisze:Grzesiu, nic nie przegapiłeś, to ja zapomniałam zapytać w sklepie co to za odmiana, bo na karteczce nie ma :( Dzwoniłam do tego sklepu, bo na karteczce są jakieś numerki, myślałam, że jak podam numer, to mi powiedzą, ale się okazało się, że muszę tam pojechać i im pokazać, to będą wiedzieli :? :wink: Mam też od nich ciemnoczerwoną różę (na razie ma pąk :D ) i też nie wiem co to za jedna, ale się dowiem :D
Więc ja będę czekał, bo i u mnie te cudo musi się znaleźć :wink:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak sobie obejrzałam moją książkę z różami i tam jest jedna bardzo podobna o nazwie Amber Queen, ale jak szukałam w internecie to róże o tej nazwie są od żółtych z normalnymi zielonymi liścmi do prawie różowych, więc już nie wiem :roll: Chociaż tu poniżej wygląda podobnie:
http://www.dkimages.com/discover/Home/P ... een-1.html

Ale nic nie wymyślę, muszę się spytać i już! :wink:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Karolinko.
Róże masz przepiękne i bardzo fajnie się je ogląda jak są takie duże zdjęcia.
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Cieszę się Karolino ,że jesteś już z Nami :D
Fantastyczne foteczki nam pokazałaś , aż miło tak przed spaniem na tak piękną rożę pozerkać i powzdychać :wink:
Cudnie :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu, ja właśnie też wolę duże zdjęcia :D

Basiu, jeśli jeszcze nie śpisz, to możesz sobie pozerkać jeszcze :wink:

Wielkie dzięki i wiwaty dla Krysi (krysp50), która przysłała mi program graficzny! :D :D :D Teraz mogę pozmniejszać co trza i proszę bardzo, oto fotki! :lol:

Najpierw moja nowa miłość, barbula (nazwa paskudna, wolę łacińską Caryopteris)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz moja nadal aktualna miłość - dzielżan :D

Obrazek

Kłosy rozplenicy

Obrazek

Miskant

Obrazek

Obrazek

Zakwitł szczypiorek od Krysi (krysp50) :D

Obrazek

Kilka kosmosków :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec bardzo wytrwały floks, który zrobił sobie z dwa tygodnie przerwy w kwitnieniu i... od nowa! :D

Obrazek

Reszta jutro, bo już późno, a ja nadal mam na forum zaległości :oops: :( :wink:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Cudownie wszystko wyglada :D
I wcale , ale to wcale sie nie dziwię , że podkochujesz sie w takim przystojniaku :wink:
Gdyby nie to , że już jestem "zaobrączkowana" na pewno bym podrywała tego jego mościa :wink:
Ale co mi tam ..... za rok będzie mój :wink: :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Karolinko barbula to bardzo ciekawa roślina z którą się pierwszy raz spotykam, oj edukuje mnie Twój wątek :wink: a ten dzielżan to faktycznie bardzo interesujący ja widziałem tylko żółty, który sobie nasiałem a u Ciebie taki nadzwyczajnie odmieniony :shock:
Reszta widoczków również bardzo ładna i w tak ładnym jesiennym tle, bardzo mi się to podoba. Widzę że rosplenica w pełni kwitnienia, u mnie też ładnie kwitnie i się bardzo rozrosła, oby przetrwała zimę, bo się przyzwyczaiłem do jej obecności i szkoda byłoby ją utracić :(
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Karolinko a może cię poduczyć we wklejaniu fotek :?: :idea: bo mi się obraz(piękny zresztą :wink: ) rozjeżdżaaaa...
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Mnie również ogromnie podobają się Twoje roślinki.A najbardziej zaskoczył mnie dzielżan w takim kolorze.Bardzo, bardzo ładny.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Karolinko - ;:111

Barbule mam o szafirowym kolorze kwiatów...tak intensywnie niebieskich nie spotkałam jeszcze ...
Możemy się wymienić?
Czy moge prosić o gałązke do ukorzenienia i trzy ziarenka rosplenicy???
Są śliczne,cudowne,przepiękne ....
Karolino gratuluję pasji i okazów. ;:109
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, myślę, że akurat tego przystojniaka możesz podrywać mimo zaobrączkowania :lol: :wink: Ja jeszcze poluję na dwa inne kolory dzielżana (jeśli to jego masz na myśli :roll: ), żółty (już zamówiony na wiosnę u Pawła88, mam nadzieję, że nie zapomni :wink: ) i pomarańczowy (widziałam u koleżanki, ale miała mało) :D

Grzesiu, barbulę możesz tez obejrzeć w innych forumowych ogródkach (u KaRo na przykład), nie jest to moje "odkrycie" niestety :wink: (tzn. dla mnie jest :D ). Trzymam kciuki za Twoją rozplenicę, a Ty trzymaj za moją! :D

Aniu, czy za duże są zdjęcia? :shock: Bo u mnie się mieszczą :roll: Co mam z nimi zrobić, mów, a się spełni :?: :wink:

Elu, dziękuję :D Mnie też ten dzielżan zaskoczył w sklepie :wink: To chyba jedyna bylina, jaką miałabym naprawdę ochotę kolekcjonować, ale nie mam gdzie :? :wink:

Krysiu, autentycznego koloru barbuli nie mogę aparatem uchwycić, ale on nie jest aż tak niebieściasty, bardziej idzie w stronę fioletu. To jest odmiana Heavenly Blue, mniej więcej taki kolor jak tu:
http://www.pesta.pl/upload/caryopterisHevBlue.jpg
Widziałam też w innym sklepie odmianę Blue Donau o ślicznych jasnoniebieskich kwiatach, ach...
Jeśli chcesz gałązkę, to bardzo proszę, poinstruuj mnie tylko jak ją przesłać żeby nie padła (bo samych gałązek jeszcze nie przesyłałam :wink: ). Co do rozplenicy też nie byłoby problemu gdybym ja tylko wiedziała kiedy te ziarenka są dojrzałe! Próbowałam już sobie trochę zebrać, ale w ogóle trudno tam wyodrębnić konkretne ziarenko, no i właśnie nie wiem kiedy, bo jak poczekam za długo, to ona je zgubi :? No widzisz, tak to jest ubijać interesy z amatorami :oops: :( Jeśli możesz mi w tej kwestii coś poradzić, to powiedz, a jeśli nie, to wyślę "na wyczucie" :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”