Witam serdecznie i bardzo słonecznie, bo za oknem miło świeci słoneczko
W ogrodzie szał kwitnienia....liliowce boskie są w tym roku....zakwitło wiele nowych siewek, niektóre zaskoczyły mnie swą urodą

mam mnóstwo zdjęć, które wkrótce pokażę gdy tylko moi goście wyjadą, a ja będę miała więcej czasu na komputer. Biegam z pyłkami i zapylam następne liliowce, są tak ładne, że ręce same się rwą do krzyżowania
Odpowiem króciutko bo dzisiaj znów zakwitły nowe siewki i muszę lecieć je obfocić
Eluś - owady są w 'amoku' pochłaniania pyłku, nie zwracają uwagi ....w naszych ogrodach mamy możliwość podglądanie natury z bardzo bliska i nawet dzikie stwory dają się pogłaskać
Dużo mam do pokazania i postaram się to nadrobić w wolnym czasie.
Zmiany będą, bo co nieco mi się nie podoba po wprowadzeniu zmian w minionym sezonie
Margaret2014 pisze:Super ten irysek syberyjski.
Zgadzam się
anabuko1 pisze:
Liliowce widzę masz ładne.Róże ,lilie też
macierzankowe poletko bardzo piękne,ja też lubię i macierzankę i jej zapach
Wszystkie kwiaty są piękne
Margo2 pisze:Czyli liliowce wkroczyły na scenę
U mnie na razie zaczęły kwitnąc 3.
Podziwiam Twoją pasję tworzenia nowych odmian. Ja po prostu sadzę co dostanę
Gosiu w tym roku kwitnie ich tak wiele, że robienie im foto-sesji zajmuje mi sporo czasu
Tworzenie nowych krzyżówek jest fascynujące i bardzo emocjonujące.
Gosiu liliowce pachną z różnym natężeniem o różnych porach. W czasie upałów nie pachną. Najsilniej pachną wieczorem i podczas chłodniejszej temperatury.
Zrób test nosem o różnych porach dnia i przy różnych temperaturach
stokrotka1805 pisze:Elu, liliowce są piękne

, podziwiam!
Pozdrawiam Lidka
Lidziu dziękuję
Marzena62 pisze:Elu, ale okazy !!!!! dech zapiera w piersiach
Mi również na ich widok....na żywo robią jeszcze większe wrażenie
bajkowydworek pisze:Masz niesamowity ogród. tyle odmian host i to tak już rozrośnięte- zazdroszczę

Kilka z nich mam u siebie, ale wyglądają raczej marnie

Może w przyszłym roku?! Masz piękne kwiaty pośrodku lasu! Ale chyba u Ciebie jest sporo słonka, sądząc po poparzonej hoście. Ja stawiam na cieniolubne, mam nadzieję, że za kilka lat moje hosty będą chociaż podobne do Twoich. Będę podglądać
Pozdrawiam
Mój ogród ma już sporo latek, więc rośliny zdążyły się rozrosnąć. W ogrodzie są różne strefy, staram się sadzić rośliny dopasowane do stanowiska, ale ostatnimi czasy słoneczko przygrzewa znacznie mocniej niż dawniej
Z czasem i Twoje hosty się rozrosną Jednak niektóre, to straszne 'żółwice'
Monikamrk pisze:Mam pytanie: jak nazywa się odmiana tej czerwonej tak silnie kwitnącej róży na zdjęciach stronę wcześniej? Przepiękne są, nie tylko one

To róża Flammentanz

Stara i bardzo wytrzymała odmiana.
Moje krzyżówki 2014:
siewka 6/14 pachnie pięknie
A to cudo z nasionka od Ismeny
Wkrótce następne