Leśny ogród Moni68 cz.9
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
Rozchodniki muszę posadzić w większych skupiskach, Wtedy wyglądają naprawdę świetnie. Zwłaszcza z wysokimi trawami 

- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu Pawełek już pewnie śpi,a ty prasujesz jemu koszulę
Chryzantemy piękne kochana u mnie też na targu są chryzantemy i chyba się skuszę na kupno,bo trudno się oprzeć 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, kolejny wątek z pięknymi rozchodnikami (o hortensjach nie wspominając)... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Monia, piękna ta Portugalia widziana Twoimi oczyma
a i sporo ogrodowych piękności u ciebie
U mnie też ostatnio niedobór czasu

U mnie też ostatnio niedobór czasu

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe wpisy
Przepraszam za swoją nieobecność- liczę, że po niedzieli sytuacja zmieni się na korzyść
W ubiegłą sobotę miałam ważnych gości- na szczęście impreza się udała, jedzenie smakowało, a musiało być miło, bo ostatni goście pojechali po 2.00 w nocy. Początek tygodnia spędziłam z żonami zaprzyjaźnionych chemików- po raz n-ty odwiedziłam Łazienki, Wilanów i Zamek Królewski. Zwłaszcza Amerykanki były zachwycone, a mnóstwo świetnych restauracji na Trakcie Królewskim utwierdziło moje Panie w przekonaniu, że Polska nie leży w Nibylandii, co z kolei pozytywnie wpłynęło na moje polskie ego
Nie oszukujmy się, dla gros naszego społeczeństwa codzienność to wielkie wyzwanie, ale było mi miło, kiedy zachwycano się Warszawą. Chociaż rozkopana i trudna do przejechania samochodem, to jednak po ulicach chodzą piękne inteligentne dziewczyny świetnie ubrane, a szarmanckie zachowania naszych Panów, chociaż ostatnio bardzo rzadkie, na cudzoziemkach robią wrażenie
Życie...
Pozostały wolny czas przeznaczałam na przygotowania do szkoły. Nie udało mi się kupić wszystkich ubrań, ale to załatwię po weekendzie. Największy szok przeżyłam, kiedy moje dziecię poprosiło o zapisanie do szkoły językowej na angielski do lektora, który mówi z akcentem oksfordzkim
Zapytawszy dlaczego, otrzymałam odpowiedź, że chce mówić piękną angielszczyzną
Cytuję dokładnie: " Mamo, jeśli kiedyś będę studiował w Yale, Notre Dame albo Oxfordzie, chciałbym, żeby myśleli, że mówię, jak Anglik". I to twierdzi prawie 8- latek
Cóż, nie pozostaje nic innego, jak tylko płacić za dodatkowe lekcje i uczyć dziecię w domu. Cieszę się, że już mówi biegle po francusku, teraz więc zaczniemy rosyjski.
W ogrodzie nic specjalnego się nie dzieje- już za mną czas spektakularnych kwitnień. Teraz cieszę się hortensjami i ketmiami. Chryzantemy kupne w doniczkach- polecam Wszystkim, bo wnoszą dużo kolorów do ogrodu.
Dawno nie robiłam zdjęć, więć za moment zaległe z podróży.
Miłego popołudnia

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe wpisy

Pozostały wolny czas przeznaczałam na przygotowania do szkoły. Nie udało mi się kupić wszystkich ubrań, ale to załatwię po weekendzie. Największy szok przeżyłam, kiedy moje dziecię poprosiło o zapisanie do szkoły językowej na angielski do lektora, który mówi z akcentem oksfordzkim

W ogrodzie nic specjalnego się nie dzieje- już za mną czas spektakularnych kwitnień. Teraz cieszę się hortensjami i ketmiami. Chryzantemy kupne w doniczkach- polecam Wszystkim, bo wnoszą dużo kolorów do ogrodu.
Dawno nie robiłam zdjęć, więć za moment zaległe z podróży.
Miłego popołudnia

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Teraz kilka zdjęć z Madery- portugalskiego teryterium określanego mianem krainy wiecznej wiosny. Archipelag znany był już Fenicjanom, ale zamieszkano go dopiero w XV w. Chociaż położony w sporej odległości od Europy ze względu na korzystne warunki klimatyczne był zawsze chętnie odwiedzany przez znane osobistości- to tutaj leczyła się z gruźlicy i depresji cesarzowa Sissi, odpoczywał Józef Piłsudski, a legenda porugalska głosi, że Władysław III tylko po to przegrał bitwę pod Warną, by osiąść na Maderze... Byłam tam czterokrotnie- zdjęcia z różnych okresów.

Miłego popołudnia i do wieczora

Miłego popołudnia i do wieczora

hmmm...Monia że ja nie mam córki....takiej 7 letniej
a Madera - boska nie byłam ale mam nadzieję w swoim życiu tam być
do jutra

a Madera - boska nie byłam ale mam nadzieję w swoim życiu tam być

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Piękna Madera Moniu, aż chciałoby się tam wpaść, ponoć ode mnie jest do niej trochę bliżej...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko, dziecko Cię zaskoczyło?
Oj, jeszcze wiele takich zaskoczeń czeka. 

Moniko, obie dobrze wiemy, że Pawełek ma rację
bardzo się cieszę, że już w tym wieku wykazuje się taką mądrością i dojrzałością 
zdjęcia pokazujesz urocze...
super, że przyjęcie się udało; zresztą przy Twoich skrupulatnych przygotowaniach nie mogło się nie udać
dobrego wieczoru!

zdjęcia pokazujesz urocze...
super, że przyjęcie się udało; zresztą przy Twoich skrupulatnych przygotowaniach nie mogło się nie udać

dobrego wieczoru!
- Dzialeczka
- 500p
- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Hmm, Madera... popularny kurort Polaków w międzywojniu... Też bym chętnie pojechała... 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Moni,ciesz się,że masz ambitne dziecko, to wielki skarb.Ja niestety nie znam tego.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Niech ćwiczy dobry akcent za młodu, bo im człowiek starszy to polskiego akcentu się już nie pozbędzie. Przynajmniej ja nie potrafię

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Moniko, witaj
Ogród z chryzantemami nastraja nostalgicznie. Znak, ze lato już za nami.
Zdjęcia z Madery-tam, gdzie wieczna wiosna-cudowne.
Paweł myśli poważnie o przyszłości, wszak to poważny mężczyzna.
Miłego

Ogród z chryzantemami nastraja nostalgicznie. Znak, ze lato już za nami.
Zdjęcia z Madery-tam, gdzie wieczna wiosna-cudowne.
Paweł myśli poważnie o przyszłości, wszak to poważny mężczyzna.
Miłego

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...