Elizabetka po śląsku cz. 5
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Elizabetka po śląsku cz. 5
Witajcie kochani.
Jeszcze sezon się nie rozpoczął a ja już mam
....ale damy radę.
Dziękuję za odwiedzinki.
Jadźko RU to klasyka i nie wyobra żam sobie zegrodki bez tej różyczki.....mam dwie sztuki.
Maju już jestem zadowolona z nich no i mam nadzieję, że podrosną coby miały więcej kwiatów na nowych pędach....już się cieszę.
Grześ dzięki, że wpadłeś.....tak ....RU wita wszystkich gości zaraz przy wejściu. Po drugiej stronie ale bliżej furki (zrobia przemeblowanie) posadza Burgundy Iceberg i bukszpany......coby jeszzce lepiej witać moich gości.
Tośka dzięki....a ze swoich na pewno będziesz zadowolona....a co gorsze
jeszcze Cię zaskoczą
Wadziu....zaobaczysz jak w tym roku śmignie....będziesz zadowolona to pewne.
Aniu tak to RF. JeSt po pierwszym sezonie. Pierwsze kwitnienie miała słabe...kwiaty szybko traciły maziania i robiły się buro-różowe, po ataku mrówek lepiej sobie poradziła niż Abraham Darby i Augusta Luisa i kolejne kwitnienie trwało aż do samych mrozów a maziania utrzymywały się bardzo długo, po deszczach chorwała ale dała sobie rady też lepiej niz inne....jestem z niej zadowolona. To taki mały twardziel w mojej zegrodce....taka młoda a już taka dzielna. Cieszę się, że ja mam.
Ewko Z samego Krakowa....tak to już staruszka z tej różyczki.....ale nie widać tego po niej
i niech kwitnie ku naszej uciesze.
Aneczko wiesz jak cieszy mnie ta słodkość.....posadziłam kole Chopina i Marechal Davoust...mchowej oczywiście (mój fioł ) i aż serce podskakuje na samą myśl. Wiesz, że możesz wklejać zawsze i wciąż.
Ewko prawda, ze piękna...wyobraź sobie, że już rośnie w mojej zegrodce.

Jeszcze sezon się nie rozpoczął a ja już mam

Dziękuję za odwiedzinki.

Jadźko RU to klasyka i nie wyobra żam sobie zegrodki bez tej różyczki.....mam dwie sztuki.
Maju już jestem zadowolona z nich no i mam nadzieję, że podrosną coby miały więcej kwiatów na nowych pędach....już się cieszę.

Grześ dzięki, że wpadłeś.....tak ....RU wita wszystkich gości zaraz przy wejściu. Po drugiej stronie ale bliżej furki (zrobia przemeblowanie) posadza Burgundy Iceberg i bukszpany......coby jeszzce lepiej witać moich gości.

Tośka dzięki....a ze swoich na pewno będziesz zadowolona....a co gorsze

Wadziu....zaobaczysz jak w tym roku śmignie....będziesz zadowolona to pewne.

Aniu tak to RF. JeSt po pierwszym sezonie. Pierwsze kwitnienie miała słabe...kwiaty szybko traciły maziania i robiły się buro-różowe, po ataku mrówek lepiej sobie poradziła niż Abraham Darby i Augusta Luisa i kolejne kwitnienie trwało aż do samych mrozów a maziania utrzymywały się bardzo długo, po deszczach chorwała ale dała sobie rady też lepiej niz inne....jestem z niej zadowolona. To taki mały twardziel w mojej zegrodce....taka młoda a już taka dzielna. Cieszę się, że ja mam.

Ewko Z samego Krakowa....tak to już staruszka z tej różyczki.....ale nie widać tego po niej

Aneczko wiesz jak cieszy mnie ta słodkość.....posadziłam kole Chopina i Marechal Davoust...mchowej oczywiście (mój fioł ) i aż serce podskakuje na samą myśl. Wiesz, że możesz wklejać zawsze i wciąż.

Ewko prawda, ze piękna...wyobraź sobie, że już rośnie w mojej zegrodce.

- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Elzbietko to wasz sklep zaczyna juz funkcjonować? a sprzedajecie TOPSIN?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ELUSIA mchówki chyba nie ino Ciebie zakręciły w głowie . Oglądałam fotki u Halinki [hal] i też całkiem zgłupiałam na ich punkcie
a miejsca brak 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ela, święta racja...RU i Chopina trzeba mieć
no i jeszcze Westerlanda, ale chyba Ty nie gustujesz w ognistych kolorkach 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Ewko tak mamy Topsin i inne chemikalia...ale jeszcze mamy zamknięte. A na co potrzebujesz?
Jadźko odkąd natknęłam się na róże stulistne (rok 2005) a później zaraz na mchówki to sama rozumiesz to taka
od pierwszego wejrzenia.
I nic na to nie poradzę. Już rosną u mnie: Marechal Davoust, Shailer's White Moss, Nuits de Young, Souvenir de Pierre Vibert, Zoe no i Muscosa. A ostatnio natknęłam się na Cristatę....ależ piękność
Mam nadzieję, że dokupia sobie jeszcze to co powtarzają kwitnienie (tak mają w opisach) Alfred de Dalmas, Deuil de Paul Fontaine, James Veitch, Mme De La Roche-Lambert, Supert et Notting. To już byłby szczyt marzeń......choć z miejscem już cieniutko.
Hejka Basiu...kopę lat
Dokładnie ...co racja to racja.....a zdziwisz się
Westerland rośnie w górach i będzie przesadzony
mam nadzieja tej wiosny. Gustować nie gustuja ale ją trzeba mieć.
Tośka to już bardzo blisko ...bliżej niż do emerytury. Mom nadzieja, że dożyja i że kolce mi nie dadzą w kość.
Jadźko odkąd natknęłam się na róże stulistne (rok 2005) a później zaraz na mchówki to sama rozumiesz to taka

Hejka Basiu...kopę lat

Tośka to już bardzo blisko ...bliżej niż do emerytury. Mom nadzieja, że dożyja i że kolce mi nie dadzą w kość.

- ewa w
Elunie do moczenia ziaren ozdobnej trawy od Drozda, mój M jechał w Twoje strony i dostał polecenie zakupu , no sklep zamkniety ale sobie kupiłam na Zamkowej 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Oj Elusia to lista dość pokażno ,żeby u mnie było tyla miejsca na nie . Paul Fontaine ma chyba Halinka [hal ]On podobno kwitnie cały czas jak sie nie myla
a na Cristata coraz więcej chętnych ,bo gdzie nie wejda to o niej piszą

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
....no i się zaczęło.
Mam nadzieję, że będę miała czas na forum.
Jeszcze te problemy z fotkami......
Ewko czy wszystko traktujesz chemią?
Jadzinko och....chciałoby się mieć niejedną piękność....ale trzeba sobie radość dozować. Wiesz tych mchowych powtarzających jest znacznie więcej ja tak tylko parę wymieniłam. Choc z tym powtarzaniem może być różnie.

Jeszcze te problemy z fotkami......

Ewko czy wszystko traktujesz chemią?
Jadzinko och....chciałoby się mieć niejedną piękność....ale trzeba sobie radość dozować. Wiesz tych mchowych powtarzających jest znacznie więcej ja tak tylko parę wymieniłam. Choc z tym powtarzaniem może być różnie.

- ewa w
Ja chemię tylko do różyczek ale doczytałam się aby cebulowe przed sadzeniem chemią popryskać, nie znam się ale mam białą różyczke i za nic mi nie idzie juz miedzian tez na nia stosowałam-może jej miejsce nie pasuje w tym roku ja przesadze. Idę do Reala zobaczyć co mają. Miłego weekendu 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Elżuś, ale masz różane marzenia, bardzo mi się podobają 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Elżuniu, marzenia różane to masz wybujałe
Niech Ci się wszystkie spełnią!
A jak masz kłopot ze zdjęciami, to spróbuj tu: http://imgur.com/
Mnie się podoba

Niech Ci się wszystkie spełnią!

A jak masz kłopot ze zdjęciami, to spróbuj tu: http://imgur.com/
Mnie się podoba