Wandy ogródek pod dębami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami

Post »

:wit Wandziu,to nie tak nieraz byłam u ciebie,i aż mi się wierzyć nie chce,ze nie pisałam
przepraszam,obiecuję poprawę :wink:
A co do choinki,to twoja na pewno jest śliczna ;:108 ,moja nie pójdzie do ogrodu,bo M kupił bez korzeni,w dodatku bardzo kiepską :oops:
pytałam małżonka o te ząbki na łopacie,tez nie wie do czego są ,powiedział-żeby się ciężej kopało :;230 -a my przecież słabe kobietki jesteśmy :P
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wiadomo, że o wnukach i wnuczkach można opowiadać bez końca, bo ci z nas, którzy je mają, świata poza nimi nie widzą. Temat jest po prostu niewyczerpany. Ale nie bójcie się, nie zamierzam was w tym względzie zanudzać. Chciałabym tylko wspomnieć, że obie dziewczynki bardzo mi pomagają i odwalają za mnie kupę roboty.
Zobaczcie, jak jedna z nich pomaga mi w ogrodzie. Bez niej nie wyglądałby tak, jak wygląda.

Obrazek

A druga jest nieocenioną pomocą w kuchni. Tutaj układa w szufladzie torebki z przyprawami według własnego klucza. Oczywiście bez jej pomocy obiady byłyby mniej smaczne.

Obrazek

Obie jednak poszły już do przedszkola i od nowego sezonu będę miałą całą pracę ogrodową i kulinarną tylko na własnych barkach.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu masz racje, wnuki to temat rzeka...wystarczy tylko, że padnie słowo wnuki, a my rozanielone możemy rozprawiać o nich, aż do...zanudzenia słuchacza :;230 Twoje panieneczki są słodkie, zresztą jak wszystkie kobietki w tym wieku ;:108 ja mam wnuka i z lekką zazdrością podglądam Twoje dziewczynki ;:108...co prawda synowie obiecali, że nie powiedzieli w tej kwestii ostatniego słowa ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ładne pomocnice ci rosną .. jeszcze trochę a sama się będziesz uczyła od nich , bo będzie <<babciu ty robisz nie tak >> i musisz tak jak chcą wnuczki a później znowu poprawiać po swojemu , wiem to po moich wnukach ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Mój wnuk pomaga mi i w kuchni,i w ogrodzie-co możecie zobaczyć w moich wątkach-widzę,że co raz więcej tu babć,chociaż żadnej z was o to nie posądzałam :wink:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Wandziu ! Masz słodkie wnusie...! Strasznie mnie rozczulają takie maluchy. Bardzo bym chciała mieć wnusie, ale córka się nie spieszy. Syn z kolei może jeszcze poczekać...
Podobają mi się Twoje koronkowe bombki ! Kiedyś robiłam szydełkiem i na drutach, ale jakoś mi ta umiejętność uciekła.
Chwaliłaś bardzo smagliczkę...czy ją siejesz, nasiona kupujesz? Może bym ją wykorzystała u siebie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

KASIK - ja prawdę mówiąc, nie mam już gdzie wsadzać w ogrodzie tych moich choinek. Co roku kupujemy żywą i potem szukam miejsca, a tu nic. Ale M się upiera, żeby wsadzić. Nie wiem, ile jeszcze lat tak mi każe te choinki wsadzać w ogrodzie :roll: Ząbki na mojej łopacie, jak mi już podpowiedziały dziewczyny, służą do przycinania trawnika.
A co do babć, to rzeczywiście w wątku ogrodniczym ich sporo. Początkowo niektóre się nie przyznają, chcąc uchodzić za młodsze kobitki, ale w końcu babcina duma zwycięża i pokazują nam swoje skarby.

KRYSIU, łopat rzeczywiście nigdy nie za wiele, bo ja ciągle się rozglądam i szukam, gdzie je zostawiłam, i wciąż nie mogę znaleźć. Najlepsze są chyba czerwone, bo je widać z daleka.

IWONKO, wiesz, że w tym co mówisz, jest sporo prawdy. Dziewczyneczki są takie bardziej słodsze jakby. I przytulić się dadzą, i pocałować. No ale faceci chcą mieć syna, choć podobno bardziej kochają córki. Skoro twoi synowie obiecali, to pozostaje ci tylko czekać moja droga. :)

JANECZKO, ta "pomoc" wnuków to rzeczywiście chyba raczej cofa sprawę niż popycha do przodu. Ale ileż w tym uroku...

TAMARYSZKU, widzę, że odwiedzając mój wątek, sięgnęłaś daleko wstecz, co mnie bardzo uradowało. Nasiona smagliczki kupiłam po raz pierwszy w sklepie, ale potem to już ona rozsiewa się co roku sama i nawet trzeba ją czasem okiełznąć.
Wnusie będziesz miała, nie martw się. Nawet się nie obejrzysz, jak dzieci cię zrobią babcią :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu !

Śliczne wnuczki ! Słodkie :D i widać że wspaniałe pomocnice !
A prezenty piękne ;:138 ja niestety nie dostałam nic ogrodniczego :)
x-d-a

Post »

Wandziu, wnusie masz urocze, a prezenty dostałaś bardzo ogrodnicze. Ja pod choinkę w końcu zamówiłam sobie trochę bardziej osobiste prezenty, bo ponieważ mam i urodziny, i imieniny w kwietniu, to zawsze dostaję kwiatki we wszystkich możliwych postaciach - a najczęściej kwitnące doniczkowe i mnóstwo sadzonek jednorocznych :P
Pozdrawiam cieplutko :lol:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Wando! Fajne te święta, ale jak zjedzie rodzinka to czasu dla siebie i swoich drobnych przyjemności niestety już nie wystarcza.Dopiero teraz na spokojnie mogę poodwiedzać ogrody i ewentualnie zostawić jakiś ślad. :D
Twoje wnusie przypomniały mi, jak moje były w podobnym wieku i jak się z nimi bawiłam,czytałam im bajeczki i jak mi "pomagały" w kuchni i na działce :D Były takie słodziaczki.Aż żal,że tak szybko ten czas leci, :( teraz to już pannice po 12 lat.
Prezenty od Mikołaja,super dostałaś -musiałaś być bardzo grzeczna w tym roku :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale śliczne małe królewny :D , a te grabie.. to nie za duże?? :wink: :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,wszystkiego dobrego w nowym roku.

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Wandziu, Twoje Wnusie niezwykle urocze!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

AgaNet - witaj, nie dostałaś nic ogrodniczego. To współczuję! Czyżby MIkołaj nie wiedział, że kochasz swój ogródek? A może trzeba mu to było jakoś podszepnąć?
Dala, No rzeczywiście, jeśli urodziny i imieniny obchodzisz w tak wiosennym dniu, to obdarowującym sam narzuca się pomysł, aby ci sprawić ogrodowe przyjemności. Ja mam imieniny w czerwcu i też otrzymuję rozmaite roślinki. Czasem nawet nie mam pojęcia, gdzie je wsadzić, na przykład różne pienne formy. Spodziewam się, że ty także przeżywasz takie rozterki. No i kurczę, czasem kolorek jest nie ten, co by się chciało... :wink:
Alinko, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Wiesz, że ja mimo świątecznego rozgardiaszu czasem cichcem zerkałam do komputera? To już nałóg niestety. Piszesz o swoich wnuczkach. Duże już z nich pannice i pewnie się troszeczkę czasem wymądrzają, co? Ale przypuszczam, że dla babci są jednak bardziej łaskawe niż dla rodziców. I właśnie na tym polega zaleta "babciostwa" :D A co do prezentów, to faktycznie starałam się być grzeczna i jak widać moje wysiłki się opłaciły. :tan
Aniu, witaj poświątecznie. Ja myślę, że grabie są w sam raz, to moja dziewczynka jest za mała na razie.
Małgocha, dzięki za życzenia. Coś wcześnie je składasz. Ja jeszcze nadal tkwię w starym roku. Ale faktycznie trzeba pomyśleć już o zabawie :)
Monia, dzięki ;:196 i pozdrawiam, bo ty stale zalatana jesteś.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Wspaniałe wnusie :-) I mnóstwo podziwu dla kolejnej Babci, która z taką cierpliwością i dystansem "znosi" ich pomoc w kuchni :;230 To wspaniałe cnoty, najczęściej niestety niedostępne rodzicom przedszkolaków ;-)

Jeśli twój M. tak bardzo chce sadzić kolejne choinki do ogródka (wcale się nie dziwię - jakoś szkoda wyrzucać roślinkę, która zyje...) to może pobawisz się w formowanie świerków? :-) Sama sie nad tym zastanawiam...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”