Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Aniu ;:196 a tam gdzie jeżdżę co chwila widzę ludzi z łopatami jak sobie wykopują :shock: nie wiedziałam że są pod ochroną :oops:
A co chciałabyś w zamian? Ogrodowych to nie mam za bardzo :(
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aneczko, trochę się zaplątałam, ale już jestem.
Dynia niezła, trochę szkoda, że to dwa kogutki, bo miały być ciekawe dzieci :;230 a tu klapa, tylko przyjeciale...
Pamiętam w dzieciństwie jadłam kilka razy purchawki, i ich bardzo delikatny smak (ale nie w cukrze pudrze :shock: tylko na masełku) i delikatną krucha skórkę - dawno nie widziałam w lesie purchawek :roll:
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, jakieś niepowodzenia warzywne? A co ja mam powiedzieć, z moich fasolek wzeszło tylko kilka, no i zebrałam ostatnio garstkę :;230 Leży...Jakoś nie widzę sensu gotowania takiej ilości...
Piszesz, że się nie poddasz, brawo! Ja też w przyszłym roku znów posieję fasolkę, trzeba być wytrwałym!
Ale dynia pięknie Ci obrodziła!
No i wciąż coś kwitnie, nie ma się co zniechęcać!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Arletko, napisałam na PW.

Dzięki Patryku

Aniu, kilka purchawek rosło mi w ogródku, a potem nazbierałam trochę w lesie. Całkiem sporo ich rośnie w tym roku w mojej okolicy, za to innych jadalnych grzybów nie widzę.

Martuś, polecam fioletową, tyczną fasolkę. Świetnie się spisała, do tej pory wiąże strąki i do tego dekoracyjna. Kwitną te moje biedaki, wola przetrwania jest wielka. A powinny się poobrażać że je tak zaniedbałam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Nie ma grybów :shock: niemożliwe :? a mówią, że wysyp największy od kilku lat ;:108
Może jutro ;:224 pojedziemy :tan
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

milutko u Ciebie chociaż każdy już jesienią straszy ... ludzie cieszmy się, że mamy jeszcze lato ... tylko szkoda, że go nie widać łełełe
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ano, u nas nie ma grzybów, w sensie prawdziwek, podgrzybek, kozak... :wink: Za to u mnie urodzaj purchawek i w ogrodzi i w lesie. Jakoś... nie mam odwagi. Mój najbliższy las zalany - miejsca prawdziwkowe wyglądają jak leśne stawy :shock: Podobnie wyglądają okoliczne łąki. Ale co sprytniejsze kanie powyłaziły na górki :D
Hi, hi ściągnęłam Jolę do oglądania grzybów :;230
Aniu - u mnie w warzywniku kompletna klapa, z czystym sumieniem usprawiedliwiam się pogodą. Miałam dziś sprzątnąć, ale i mnie deszczyk przegonił ( i komary :( ) i posiać poplon... Może jutro się uda. Hm... nie oglądnęłam buraków... ciekawe czy one tam są...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Jeśli jakaś purchaweczka odrośnie (a wątpię, bo dość dokładnie je wydłubałam) to będę ryzykować (przepraszam, eksperymentować :;230 ). Moja koksa młoda, ledwie 3-letnia i jabłek niewiele, około 25 szt z czego kilka opadło w trakcie dojrzewania. Ale smaczne bo to stara odmiana.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Jaka piękna i dorodna ta twoja dynia :D Ja nie uprawiam, ale co roku kupuję. Nie potrafię przejść obojetnie obok dyni. Są zachwycające :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko, grzybów dużo w lesie, tylko nie takie jak bym chciała :D

Michale jeśli jesień będzie złota to ok, ale gorsze te szare pluchy. Lato we wrześniu to jakaś abstrakcja, chociaż ostatnie kilka dni było bardzo ładne.

Izuś, te komary są niezniszczalne. Nie zdziwię się jeśli w grudniu będą dalej nas nękać. W przyszłym roku nasze warzywniki będą popisowe! I tego się musimy trzymać.

Asiu, koksa stara ale sprawdzona. I tak miałaś więcej jabłek niż ja na mojej jabłonce, a na pewno z roku na rok będzie lepiej. Nie wiem czy powinnam zachęcać do zjadania dziwnych grzybów, tyle się teraz słyszy o zatruciach. Byle nie pomylić purchawki z tęgoskórem!

Izo, dynie mają coś w sobie - nie wiem dlaczego ale mnie się kojarzą z ciepłem. Nie jestem fanką Halloween, ale rozświetlona od świecy dynia wygląda całkiem przyjemnie.

Dzisiaj nadrabiałam zaległości towarzyskie w realu. No i wróciłam już w ciemnościach- z ogródka nici. Od czego jest jednak rodzina, jeden telefon ok. godz. 15 i wieczorem czekały na mnie zdjęcia autorstwa siostry. Dzięki temu mogę jeszcze co nieco zaprezentować z ogrodu.

Aksamitka Klaun
Obrazek

Irga- żebym jeszcze wiedziała jaka. Ok. 1,5m wysokości, pięknie owocuje co roku,
w zimie wygląda dzięki temu bardzo dekoracyjnie.
Obrazek

A tu wybarwiająca się osnówka cisa.
Obrazek

Odpoczynek.
Obrazek

Całkiem już jesienne oczko.
Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jesienne oczko, jesienny odpoczynek...Zimowe komary? :;230
A jakich grzybów brakuje w Twoich lasach? Przybywaj do nas, zobacz u Joli :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano, Martuś, brakuje grzybów jadalnych :;230 No bo np. takie gałęziaki- ładne i nieczęste, ale nie do jedzenia. Zasłonaków dużo- a to kaplica, można się szybko przenieść na tamten świat. Mleczaje są, ale też żadne jadalne. Itp, itd, itp. że o muchomorkach nie wspomnę. A gdzie podgrzybki? Zero.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu zdjęcia mistrzowskie ;:138 :uszy aksamitka cudo :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aksamitka bardzo urokliwa, a ja mam ją w szufladzie (nasionka znaczy ;:224) nie zdążyłam wysiać, w przyszłym roku zdążę.
Fajniste zdjęcie kurki :uszy a na grzybki na Lubelszczyznę zapraszamy.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, jesienne oczko bardzo klimatyczne ;:108
Grzybów i u nas brakuje. Nie mam pojęcia co się stało, bo w górach raczej powodzi nie było a grzybów niet.
U mnie też jeszcze aksamitki w pełni kwitnienia, ale takiej jak twoja nie posiadam. Wysoka ona? Będę szukać wiosną nasion.
Ja też niestety zaczynam mieć spadki nastroju. Jak ja nie lubię zimna..... :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”