Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Trwają prace nad rabatami różanymi :roll: kolejna będzie iglasta, ale przy niej najwiecej będzie pracy, bo największa :;230 oczywiście.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
coś tam jeszcze wejdzie :roll: :;230

dziwaczki ciąg dalszy dziwaczków
Obrazek

i na koniec tematycznie, "działka z widokiem" ;:136
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ależ Ty masz widoki :shock:
Z wielka niecierpliwością czekam na powstanie tej iglastej rabaty ;:65 Róże mnie nie ruszają, ale przyznaje, że nawet ładnie u Ciebie się prezentują. Pergolka prowadzi do drewutni? Aaaaa, basen masz ogromny! Niestraszne Ci upały :uszy
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, mnie ruszyły tylko Westerlandy Pawła ;:108 A potem wizyta na różanym polu i ..... tak jakoś wyszło :;230
Takie kwitnące one to widok nieziemski, a jak jeszcze pachną, to już bajka ;:108
Ach ten widok ... :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róże podstępem potrafią wciągnąć, prawda?
Ja tez mówiłam tylko ta jedna, a już ma ponad 30. :D
I to chyba nie koniec. :roll:
A iglaczkami to też mnie zaraziłaś. Ty i Romek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ooooo! Iglaczki to ja rozumiem :D :heja :tan
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

My chcemy rabatki iglastej!
My chcemy rabatki iglastej!

;:114

Ciekaw jestem co tam posadzisz ;:65
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

A my chcemy rabatki różanej!
;:114
Nieźle zaczynasz tę przygodę. Nic więcej już na niej nie sadź, jak się rozrosną, to i tak zabraknie im miejsca :;230
Jestem pod wrażeniem, szpaleru dziwaczków również :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja jestem pod wrażeniem tego, że jak już się za coś zabieracie, to robicie to tak porządnie i ładnie! Rabata różana jeszcze nieskończona, a już otoczona obwódką z kostki! Brawo! Oby tylko tej obwódki nie trzeba było przesuwać :;230
A ja myślę, że i iglakowa i różana się zmieści! :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

artam pisze: A ja myślę, że i iglakowa i różana się zmieści! :D
Obie tuż przy tarasie??? Jola nie daj się namówić! Te, teraz nieciekawie wyglądające, puste miejsca, za kilka lat znikną.
A przesadzania unikniesz. Wspomnisz moje słowa, po niewczasie :;230
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ale one nie przy tarasie chyba... Różana, jak widzę koło drewutni, w sam raz w takiej odległości, żeby widok był z tarasu, a i zapach jeszcze dotarł... A któż z nas nie przesadza...wcześniej czy poźniej :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margoś, jak już wielokrotnie pisałam, nigdy nie myślałam, że stanę się posiadaczką aż tylu róż :roll: Ale 30 to nie bedę miała raczej na pewno :;230
Iglaczki ja i Romek :roll: no to proszę Cię wejdź do Pawła i Sylwka, tam zobaczysz dopiero iglaczki :uszy
dkny pisze:Ooooo! Iglaczki to ja rozumiem
Ma się rozumieć, ja też ;:136
Paweł, większość już obsadzona, tylko jeszcze wykończenia nie ma. Będzie zrobiona, to się cyknie ;:224 Kilka małych iglaków mam na rabacie wzniesionej w towarzystwie traw i klonów. Może kiedyś zrobię z niej kaskade do oczka, kto wie :roll: Teraz finanse nie pozwalają. A i temat muszę pogłębić, poczytać co i jak, bo nie na tym sztuka polega, zeby wykopac w ziemi dziurę :;230 prawda?
No i przed domem kilka, takie tam Push, Acrocona, Białobok, maigold i pomniejsze sztuki :lol:
Vituś, myślałam tylko pienną papagenkę przesadzić do towarzystwa, ale zobaczy się. Zakupów nie planuję, ale jak jesienią podskoczymy w takie jedno piękne miejsce, kto wie ;:224
Dziwaczki teraz pięknie kwitną, rano robię przechadzkę i zwykle kilka fotek, bo tak mienią się kolorami ;:108
Marta, pewnie, że zmieszczą się obie i jeszcze ile miejsca zostanie, znaczy trawki do koszenia dla M, żeby miał satysfakcję ;:136 Póki co bardzo popiera moje pomysły z uporządkowaniem rabatek i nasadzeń i jęczy, że ma koparkę za darmo na dzień, więc moze oczko kopać :roll: Ale się nie dam, jak piszesz, jak coś robić to porządnie i z głową ;:136
Vita, Marta ma rację od tarasu do rabatek to jeszcze przespacerować się można bosymi stopami po rosie ;:108 A iglakowa to już zupełnie w innej części, choć niezbyt oddalonej od róż.
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Jolu zapachniało różami , miło u Ciebie i podzielam pogląd artam,że jak się za coś zabierasz to robisz to porządnie :)
Jesteś kolejną forumowiczką ,wpędzającą mą chaotyczną osobę w kompleksy :wink: ale co tam ,niech Ci będzie,jeden kompleks do szuflady dorzucam ,toż to i tak pikuś przy pozostałych :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu pięknie u Ciebie. Duży basen dla ochłody. Nowe rabaty powstawają. Ale z Ciebie pracowita dziewczyna ;:196
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Kto tam zwraca uwagę na wykończenia jak takie cuda iglakowe pokazujesz :D

I zgadzam się z Lucyną - powinnaś zrobić jakiś poradnik "Jak profesjonalnie zakładać rabatki" :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy, u mnie zaczynało się od przysłowiowego 0, ot działka pougorowa i tyle :roll: Jakoś trzeba było zagospodarować, a że M chętny do pomocy to jakoś dajemy radę pomalutku. Żadnych kompleksów mieć nie możesz, absolutnie ;:108 u Ciebie równie pięknie. A jak sie to wszystko rozrośnie ;:224
Po układaniu kostki przed i wokół domu okazało się, że jest jej za dużo. A że kupowana promocyjnie z odległego miejsca (przywóz free) wymyśliłam, że wykorzystam do obwódek rabatowych. Moje pomysły, a wykonanie to już nie całkiem :oops:
Aga myślę, że dzięki obfitości i różnorodności roślin każdy ogród jest piękny, odmienny i dobrze, każdy ma swoją unikalną duszę a ja czasem coś odgapię :;230
Pawełku i kto to mówi ;:109 ja będę pisała, a Ty dyktował ;:136
A dzisiaj mam dla Was kilka cannowych kwiatków, przestało padac i zyskują wreszcie na wygladzie ;:108
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”