Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Joasiu - No widzisz to są skutki, jak się nie zostawia śladu swojej wizyty. Wówczas stałego gościa witamy jakby zajrzał do nas pierwszy raz :lol: Wiesz ja zawsze mówiłam że jak pójdę na emeryturę to sobie sprawię pieska. No ale dopóki są koty - to jest niewykonalne. Ale jakby kiedyś doszło do takiej decyzji - to na pewno będzie to nieduży piesek- kundelek ze schroniska
A czy można na naszym forum obejrzeć Twoją działkę?
Tujko - to mnie pocieszyłaś, że nie tylko ja tak mam..
Aniu - te nasze szkodniki kochane :lol: . Ale bez nich to by było beznadziejnie, prawda?
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Amba, rudzielec jest dzieci, ale lato spędza z mami w górach - służąc mi za modela. :D

Obrazek
Wnuków nie mam, to kota pstrykam. :wink: Ten kocur przypomina psiaka - lata za patykiem i aportuje.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niestety nie mam swojego wątku na forum.Muszę przezwyciężyć problemy techniczne .
Mam nadzieję ,że w tym roku uda mi się to. Z drugiej strony nie bardzo mam co pokazać.
Moje siedlisko jest położone 138 km od Warszawy. W sezonie staram się tam bywać co tydzień ale
to za mało żeby chwasty nie były wyższe od człowieka . A co do psów i kotów - powiedz tylko tak , a kociolubne sunie zostaną Ci przedstawione. Działam na forum dogomania - pomagamy zwierzętom w potrzebie.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

amba19 pisze:Aniu - te nasze szkodniki kochane :lol: . Ale bez nich to by było beznadziejnie, prawda?
Moje szkodniczki są dla mnie najważniejsze :wink: ;:167
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-nadrobiłam kilka stron u Ciebie(egzaminy!),jestem mile zdziwiona,że już na Kaszubach oznaki wiosny.A jak Leśna Kałuża-przetrwała zimę?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju - moja Mikolina też aportuje, ale tylko jedną zabawkę. To są takie gumowe strzałki do pistoletu-zabawki z przyssawką na końcu :;230 Rudzielec jest the best! A jak ma na imię?? Pasowałoby mu Rudolf Valentino - bo przystojny niesamowicie :lol:
Joasiu - jak jest działka - to zawsze jest co pokazać :lol: Odnośnie zwierzyńca to ja mówię 3xTAK
Lubię wszystkie zwierzaki małe i duże
Aniu - ;:196
Ewo - miło, że znalazłaś chwilę dla mnie. Byłam wczoraj chwilkę na wystawie. Zdjęcia jeszcze mam w proszku....
Ale coś tam pokażę...
Obrazek Obrazek

A ten widoczek rozśmieszył mnie do łez. Tulipanki-cwaniaczki grzeją się przy kaloryferze. I dobrze robią bo w nocy spadł śnieg :cry:

Obrazek
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu,widzę,że juz nie śpisz,ja ledwo wstałam zrobiłam sobie kawę i na forum. Mam pytanie, czy na wystawie są pokazane lilie,bo przede wszystkim dla nich chciałam pojechać?
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Strasznie Wam zazdroszczę tej wystawy tulipanów .
W zeszłym roku myślałam,że może w następnym uda mi się przyjechać.
Może w przyszłym roku....
Pozdrawiam , Joanna
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu dzięki za zdjęcia,powiedz jak ma się ta wystawa do zeszłorocznej
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jak ja tutaj dawno nie byłam aż się przestraszyłam ,gdyż musiałam tyle stron przeglądnąć . W pewnym momencie myślałam ,że u Ciebie to już prawdziwa wiosna z krokusami . Masz Marysiu duzo kociastych . Ciekwe ile lilii udało im się przemycić w inne miejsce ,gdyż wydaje mi sie ,że tak jak szczury one również chomikują na gorsze czasy . Wody okropnie dużo w Twoim rejonie . Musiało być pięknie na tulipanowej wystawie tyle pięknych okazów udało Ci się obejrzeć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwano - napisałam przed chwilą do Ciebie PW. Na wystawie są głównie tulipany. Lilie tylko w kompozycjach - przepięknych zresztą.
Joasiu - zapraszamy nad morze, To takie przyjemne zobaczyć piękne kwiaty w środku zimy. A u nas dzisiaj w nocy znowu spadł śnieg - więc tym przyjemniej oglądało się wystawę :lol:
Grażynko - Wystawa w tym roku jest w innym lokalu i zajmuje tylko jedną kondygnację. Niektóre odmiany tulipanów widziałam w ubiegłym roku, ale wszystkie są takie piękne -że mogę je oglądać w kółko. Nowością była oferta cebulek do kupienia :lol:
Jadziu - na krokusy to ja jeszcze trochę poczekam :lol: Myślę, że Ty się pierwsza nimi nacieszysz. Kotów faktycznie mam znacznie więcej niż planowałam. No cóż, tak wyszło. Wszystkie są strasznie kochane i nie wyobrażam sobie w tej chwili domu bez zwierzaków. Woda powoli będzie opadała. Ja nie narzekam u mnie żadne podtopienia nie wchodzą w grę - za wysoko...
Tulipany na wystawie - po prostu piękne. Jak zamknę oczy to je wszystkie widzę! A na dodatek wszystkie takie dorodne, zdrowe, aż się śmieją do człowieka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te papuzie śliczne . Czy były też otwarte tulipany ,albo wszystkie w pąkach . Swietnie sie prezentują kaloryferowe . Dobrze ,ze żadne zalanie Ci nie grozi to najważniejsze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Tulipany przepiękne! W górach cebule nie mają szans, bo albo nornice zażrą, albo mróz je wyściska. :/
A kot, to Rudolf właśnie :lol: :lol: (od koloru chyba)
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Widać, że uprawa profesjonalna. Ja sadzę tulipany w koszykach. Myślę, że je uchronią przed nornicami.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - tulipany były w fazie takiego rozwoju jak na zdjęciach. Takich w pełni rozwiniętych nie widziałam . A te kaloryferowe to jeszcze na dodatek mają nazwę First clas. Prawdziwa pierwsza klasa - nawet podgrzewana :;230
Maju - a to wiedźma ze mnie! Odgadłam imię Pana Kota na odległość :;230
Krysiu - Oj naprawdę widać pełen profesjonalizm w przygotowaniu kwiatów do wystawy ;:108

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”