Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Olu ;:167 zdjęcia cudne - dziękuję :wit

Wierzba i brzoza ... dla mnie - POEZJA !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OLU tyyyyyle nasionek ło matko jedyna, gdzie to wszystko wysiejesz . W tym roku nic nie wysiewam oprócz Physalisa . Mam go już dosyć długo w ziemi i na razie ani drgnie . Ciekawa jestem czy w ogóle zechce wyjść z ukrycia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

U mnie też tak drzewa dzisiaj wyglądały. Wierzbie do twarzy w białym :) Temperatura trzyma się wciąż poniżej zera. Dobrze, że na ziemi leży mała warstwa śniegu.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Halinko dziękuję ;:167

Jadziu, jeszcze nie mam pomysłu gdzie ja to posieję ;:14 Będę się martwiła jak przyjdzie pora siewu :D
A czy nie za wcześnie na wysiew physalis ? Czytałam, że ma takie wymagania jak pomidor. Jak masz jeszcze nasionka, to wysiej je w marcu. Zobaczysz różnicę. Moje roślinki posadzone jesienią raczej wegetują na parapecie. Wiotkie to takie, że aż strach. Nie wiadomo czy coś z nich bedzie. Ale jak już są, to posadzę je w możliwie rozsadnym czasie do folii.

Basiu, ładne takie widoczki, nieprawdaż ?? I to błękitne niebo... Ale u mnie śniegu ani grama , tylko szadź.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ;:167 ale zaszalałaś z tymi nasionami :shock:
AAleksandra pisze:A ja mam w ogrodzie i koty sąsiada i nornice :twisted: Wyczytałam, że rącznik także odstrasza nornice i już zakupiłam nasionka. To teraz dopisuję wilczomlecza na nornice i ... a co na cudze koty ?? bo moja psinka kiepskim straszakiem jest ;:108

Ostatnie fotki są naprawdę energetyzujące :heja
Olu, ja też z nornicami walczę :;230
Muszę przyznać, że tam gdzie rósł rącznik i wilczomlecze nornice nie buszowały ;:108
Przeciw nornicom sadzę jeszcze czosnki, cesarskie korony, słonecznik :lol:
Słyszałam, że nornice nie lubią nostrzyka żółtego (roślina jednoroczna) i narcyz 'La Riante'.
Nooo, i jeszcze w moim ogrodzie zdały egzamin, te dyndające puszki po piwie na metalowych prętach :;230
Chociaż muszę przyznać, że te puszki już mnie denerwują, bo za ładnie nie wyglądają :oops:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

AOLa , nie pogniewasz się jak tak Ciebie przechrzczę :?:
Odpowiedzi do Ciebie często biorę do siebie.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, zdaje się że muszę przedłużyć listę zakupową nasionek ?przeciw nornicom?
Słoneczniki już mam, cesarskie korony także, nostrzyk dopisany a z żonkilem to się zobaczy. Jakieś żółte też się znajdą , choć chyba to nie ta odmiana :lol:
A może znasz sposób ?delikatny? na krety ? Już sama nie wiem które stworki mnie bardziej wnerwiają. Ostatnio kopców krecich u mnie dostatek :twisted:

Te dyndające puszki i plastikowe butelki jakoś do mnie ze względów estetycznych nie przemawiają. Stawiam na razie na roślinne straszaki. A poza tym rączniki mi się bardzo podobają.

Olu, i vice versa ;:224
Bardzo często zastanawiam się czy czytana odpowiedź jest kierowana do Ciebie, czy do mnie. I tak dziewczyny w większości postów starają się dodawać Twój przymiotnik i moje A.
Zdaje się, że jestem mniejszą gadułą to i mniej masz pomyłek niż ja (ilość postów)
A gdyby było na forum więcej naszych imienniczek, strach pomyśleć ?. :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ostatnie zdjęcie powaliło mnie na łopatki ;:138
Tak sobie leżę i kwiczę z zachwytu :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU jak do marca się nie pokaże [oczywiście Physalis ]to posieję do gruntu i nakryję agro no a jeśli w ogóle nie wyjdzie :roll: no cóż i z tym się pogodzę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

AOlu jak zaczniesz opisywać rozwój roślinek z wysianych paczuszek
to nadrobisz postów.Na relację będziemy czekali i nie popuścimy.
Ja już gadam na forum od 2008 roku więc trochę się nazbierało.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Olu i AOlu. Jest Was tylko dwie na forum, a już problem. Kryś jest znacznie więcej i też jak widzę imię Krysia to się zawsze zastanawiam do kogo jest adresowane :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu zdecydowanie wolę te pierwsze zdjęcia kolorowe cieplutkie ,te drugie też takie mam
teraz wygląda bardziej zimowo jak w grudniu drzewa jak pomalowane szronem.
kiedy zaczniesz wysiewanie nasionek ale tak dużo to chyba poczekasz na wiosnę :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ;:167 słyszałam, że krety nie znoszą zapach aksamitek, bazylii, czosnku, kosmosu :lol:
Może w tym coś jest, bo u mnie na grządkach krety nie ryją ... tylko na trawniku :;230
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

To może dlatego niema kretów , mam mnóstwo aksamitek :lol: Olu śliczne fotki zimowe, drzewka cudne -i ten błękit ;:138 Oj musisz mieć dużo miejsca na zasiewy ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, cieszę się z wrażenia jakie na Ciebie wywarło moje zdjęcie :heja
Napiszę nieskromnie, że mi też się podoba, ale trochę pomogła natura i photoshop (jakoś to niebo za niebieskie). Choć muszę przyznać, że to była bardzo pogodna, słoneczna niedziela.

Jadziu, physalis siej tak jak pomidorki: najpierw w domu rozsada Ja posieję je na początku kwietnia lub z końcem marca do doniczek.

Olu, to ja już zaczynam relację :
Dzisiaj posiałam kobeę, pelargonie , szczypiorek czosnkowy i klonika pokojowego. Wysiałam je do takiego czegoś co się nazywa krążki torfowe w mini szklarence. Jeszcze nigdy w tym nie siałam, bo cena wydawała się wysoka, ale jeżeli będzie 100% sukcesu, to ;:224

Obrazek Obrazek

Krysiu
, ja i tak czytam wszystkie odpowiedzi w postach. Czy są do Kryś czy do Oli czy do mnie. Czasem mam małe zamieszanie , ale daje radę ;:108

Stasiu, nie lubię zimy, ale te oszronione rośliny , krzewy i drzewa wyglądały niemal jak z krainy Królowej Śniegu .Chyba wciąż tkwi w nas dziecko i tęsknota za magią baśni?.
A siewy właśnie rozpoczęte. Tylko coś mi się wydaje, że parapetów zabraknie :;230

Halinko, toż u mnie także trawnik obfituje w pagórki krecie. Gorzej, że w niektórych miejscach trawnik się zapada. Tunele zostały wydrążone niezbyt głęboko i można sobie skręcić nogę chodząc po takich zapadniach :twisted:

Romciu, aksamitki choć nie pachną pięknie, to mają coś sobie takiego, że nie może ich zabraknąć w ogrodzie. Widocznie miałam ich za mało. W tym sezonie zrobię z nich obwódki. Miejsca do nasadzeń nie mam tak dużo, ale trawniczek jeszcze jest do zagospodarowania :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”