Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.3
Jolu, mój kupiłam trzy lata temu z czerwonymi owocami, a ani w tamtym, ani w tym roku nie ma owoców 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jouś przepiękne zawilce, a i chryzantemki wspaniałe
cudna kolorowa jesień u Ciebie
Muszę i ja sobie posadzić kilka krzaczków chryzantem, bo naprawdę pięknie i długo zdobią ogrody 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Droga Joluś!. U mnie wczoraj była piękna pogoda. Słońce świeciło dość mocno, brak wiatru. Ale w niedzielę nie zabardzo wypada robić coś w ogrodzie na wsi, bo ludzie mają "złe oczy". Dziś poniedziałek, a tu leje, zimno, brrrr. Ja nie wiem kiedy skończę sadzenie. A tu jeszcze ma przyjść z Alleg... ponad 10 róż. I po co mi to było

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MONIKO ,nie chciała bym Cię jeszcze bardziej dołować ,ale u mnie dzisiaj znów pięknie
świeciło . Z rana padało ,ale później było iście letnio .
ISIU ,Tobie też życzę dużo
HALINKO,mój ostrokrzew ma do kolekcji pana i mam nadzieję ,że w przyszłych sezonach też obdarzy mnie owockami .
IGUŚ ,dziękuje .Prognozy się sprawdziły .Dzisiaj znów miałam
:P
AGNIESZKO ,wcześniej nie lubiłam chryzantem .Mam je dopiero od zeszłego roku .Pięknie zdobią ogród ,gdy już wszystko inne zasypia.
STASIU ,ja w niedzielę nie pracuję .Nie dlatego ,że to nie wypada ,ale po prostu uważam ,że niedziela to dzień święty i jeśli nie trzeba,to nie powinno się pracować .Niedziele przeznaczam na odpoczynek i czas spędzony z rodziną.
Przede mną też jeszcze troszkę sadzenia.Kupiłam dzisiaj sobie irgę wariegatę i modrzew pendule i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro .

ISIU ,Tobie też życzę dużo

HALINKO,mój ostrokrzew ma do kolekcji pana i mam nadzieję ,że w przyszłych sezonach też obdarzy mnie owockami .
IGUŚ ,dziękuje .Prognozy się sprawdziły .Dzisiaj znów miałam

AGNIESZKO ,wcześniej nie lubiłam chryzantem .Mam je dopiero od zeszłego roku .Pięknie zdobią ogród ,gdy już wszystko inne zasypia.
STASIU ,ja w niedzielę nie pracuję .Nie dlatego ,że to nie wypada ,ale po prostu uważam ,że niedziela to dzień święty i jeśli nie trzeba,to nie powinno się pracować .Niedziele przeznaczam na odpoczynek i czas spędzony z rodziną.
Przede mną też jeszcze troszkę sadzenia.Kupiłam dzisiaj sobie irgę wariegatę i modrzew pendule i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro .

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Jolu jesteś niesamowita i ty mówisz, że nie pracujesz ??!! Dziewczyno mnie by się nie chciało połowy rzeczy, które ty robisz - podejrzewam - od niechcenia. Naprawdę jesteś wielka
Zdjęcia ogrodu jesiennego przepiękne. U mnie jak u Pyzi na azali na dobre zagnieździł się mączniak 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu u Ciebie całkiem jesiennie jeszcze.
U mnie pada i szaruga paskudna się zrobiła.
Wyspa wielkanocna zapowiada się bardzo interesująco.
A co będzie pomiędzy iglaczkami - jakieś cebulowe ?
U mnie pada i szaruga paskudna się zrobiła.
Wyspa wielkanocna zapowiada się bardzo interesująco.
A co będzie pomiędzy iglaczkami - jakieś cebulowe ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
No cóż Jolu , ja także obiecywałam sobie,że już żadnych zakupów. Tylko obiecywałam , niestety.JolantaGraj pisze:[... i jeszcze bardzo kusi mnie kilka rzeczy na allegro .![]()

Jak się powstrzymać, skoro nie tylko Alle...drogo nęci. Od wczoraj popełniłam 5 zamówień, w tym jedno zagraniczne. Dobrze,że ze mnie zapobiegliwa gospodyni i mam dużo jedzenia zawekowanego i zamrożonego, bo rodzina głodowałaby przeze mnie.

aha! Mam składniki na Twoją buraczano - kapuścianą sałatkę, jutro będę wekować , więc chyba mogę jeszcze jedno zamówienie złożyć?

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jola, a fotki ? Pokaż ta variegatkę, musi być śliczna 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Taka
pogoda
A u mnie już prawie ciepło, ale ciągle pada i tak od tygodnia
Też w niedzielę nie pracuję. Wiem, że zmieniają się czasy, poglądy, tempo życia, ale jeden dzień wypoczynku każdemu się należy. To powinna być niedziela, jeśli ktoś niewierzacy, to chociażby dla tradycji i szacunku wobec świętujących i wiary przodków

A u mnie już prawie ciepło, ale ciągle pada i tak od tygodnia

Też w niedzielę nie pracuję. Wiem, że zmieniają się czasy, poglądy, tempo życia, ale jeden dzień wypoczynku każdemu się należy. To powinna być niedziela, jeśli ktoś niewierzacy, to chociażby dla tradycji i szacunku wobec świętujących i wiary przodków

Pozdrawiam Eugenia
- stasia109
Jolciu, ja już się boję wchodzić na Alleg.... Znowu wypatrzyłam roślinkę, która mi się bardzo spodobała. A ja jeszcze mam trochę cebul do posadzenia, no i te róże
. Zastanawiam się czy je nie zakopcować na zimę, bo z sadzeniem takiej ilości w tak krótkim (i brzydkim) czasie, to już chyba nie dam rady. M też już zaczyna na mnie patrzeć krzywo i coś tam mruczeć pod nosem
Chciejstaw jest dużo, tylko mocy przerobowych brakuje.
Pa, miłego dnia 

Adresy do moich wątków
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, do mnie też w końcu dotarła lepsza pogoda
Przestało padać, więc od rana pracowałam w ogrodzie 

- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24

Pozdrawiam

Pozdrawiam Eugenia
- stasia109
aha, teraz wiem dlaczego u mnie ponuro i deszczowo, bo słoneczko poszło do Was, pa, pa

Adresy do moich wątków
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IWA ,a ja myślałam ,że azalie są bezproblemowe .Nie wiedziałam ,że je też łapie mączniak .
GRAŻYNKO ,ja na razie cebulowych tam nie posadziłam ,może wiosną .W wydatkach nie przewidziałam cebulowych ,ale rzeczywiście na tej rabacie bardzo by się przydały .
Musiała bym ich kupić dość sporo żeby był jakiś efekt ,a na tyle to nie mam kasy .
POLU ,skoro rodzinka ma co jeść ,to zamawiaj ,zamawiaj ,a my będziemy podziwiać . :P
Też mam zapasy mięska i rybek w zamrażarce ,a na półkach mnóstwo zapraw ,więc wystarczy tylko chlebek rodzince kupić i po kłopocie .
GRAŻYNKO ,zaraz będą fotki ,wcześniej nie dałam rady ,bo bateria padła .
EUS ,u mnie dzisiaj pada ,z małymi przerwami ,więc gdy tylko przestaje to ja biegusiem do ogrodu . Wykopałam moje datury z gruntu ,naszarpała się nieźle i zaczęłam już wykopywanie dalii .
STASIU ,pochwal się co ciekawego wypatrzyłaś ,może i ja się skuszę .
.Co do róż ,nie wiem co Ci poradzić ,nie jestem specjalistką w tej dziedzinie .Może jeszcze pogoda dopisze i uda się je posadzić ,bo przecież 10 róż to,, mały pikuś,, .
MONIKO ,cieszę się ,że do Ciebie też zawitało
,ale dlaczego mnie opuściło .
EUS,jutro
dotrze do Ciebie .Szykuj moce przerobowe .
Oto moje wczorajsze zakupy irga Variegata i modrzew Pendula

GRAŻYNKO ,ja na razie cebulowych tam nie posadziłam ,może wiosną .W wydatkach nie przewidziałam cebulowych ,ale rzeczywiście na tej rabacie bardzo by się przydały .

POLU ,skoro rodzinka ma co jeść ,to zamawiaj ,zamawiaj ,a my będziemy podziwiać . :P
Też mam zapasy mięska i rybek w zamrażarce ,a na półkach mnóstwo zapraw ,więc wystarczy tylko chlebek rodzince kupić i po kłopocie .

GRAŻYNKO ,zaraz będą fotki ,wcześniej nie dałam rady ,bo bateria padła .
EUS ,u mnie dzisiaj pada ,z małymi przerwami ,więc gdy tylko przestaje to ja biegusiem do ogrodu . Wykopałam moje datury z gruntu ,naszarpała się nieźle i zaczęłam już wykopywanie dalii .
STASIU ,pochwal się co ciekawego wypatrzyłaś ,może i ja się skuszę .

MONIKO ,cieszę się ,że do Ciebie też zawitało

EUS,jutro

Oto moje wczorajsze zakupy irga Variegata i modrzew Pendula