HALINKO- dziękuję za wiosenny spacer po naszym ogrodzie, z dnia na dzień robi się coraz bardziej zielona w Nokłach.
MAŁGOSIU- dziękuję za odwiedziny i za miłą ocenę naszej pracy w ogrodzie.
ELŻBIETO- dziękuję za spacer po ogrodzie,wiosna codziennie zmienia oblicze Nokłów, trwa jest już w znacznej części trawnika soczysta i chyba w przyszłym tygodniu trzeba wyciągać kosiarkę. Nornice i u nas dobierają się do krokusów, jest ich tak dużo ( krokusów), że nie widać działalności nornic, jesienią ,znowu będę musiał je podkarmić.
Dzisiaj u naszej znajomej w Majdanie kupiłem budleję Royal Red, teraz mam już chyba wszystkie kolory, również dzisiaj rozpocząłem siewy i sadzenia na warzywniku.
GENIU- dziękuję za odwiedziny, w ogrodzie mamy głownie liliowce o dużych kwiatach, tych o małych kwiatach, mamy niewiele, wszystkie kupione w Biedronce.Cosik mi się zdaje że coś "kombinujesz". Trawnik wyczesany i od razu zrobiło się bardziej zielono, kwitnących kwiatów codziennie przybywa.
TAJKO- dziękuję za wiosenny spacer po ogrodzie, teraz codziennie jestem w ogrodzie i co dzień rozkwitają nowe kwiaty. Niewiele było tego deszczyku, ale to zawsze lepsze niż nic, dzisiaj u nas teraz pada, zanosi się że po świętach czeka mnie już pierwsze koszenie trawnika.
MARYLO-dziękuję za wiosenny spacer, mam nadzieję Ze dzisiaj i u Ciebie pada, u nas samym wieczorem się rozpadało. Po takim deszczu od razu trawnik się zazieleni.
Dzisiaj rozpocząłem pierwsze prace na warzywniku, wczoraj wieczorem sąsiad zorał mi koniem warzywnik , dzisiaj posadziłem cebulę i w międzyrzędzia posiałem marchew i pietruszkę.
Poruszanie się po Nokłach jest ogromnie utrudnione, by chodzić po trawniku muszę mieć na nosie okulary( te słabsze), gdzie tylko się da, w ogrodzie pełno żab, a w stawie to już ich jest setki, i ciągle nadciągają nowe.
Niechaj święta Wielkiej Nocy, będą pełne Boskiej mocy. Aby zdrówko dopisało, i jajeczko smakowało, z okazji Świąt Wielkanocnych Wszystkim odwiedzającym nasz ogród
życzą Zosia i Tadeusz .