A dziś, < Niektórzy już Wiedzą> dotarła do mnie paczusia. Kolejna nowość, sadzonka hybrydy Brassi z all... Jedzie zaraz na działkę, na wakacje:

Byłoby fajnie, bo Miltonie to przepiękne storczyki. 4 razy z nimi próbowałam, jedna, o dziwo, przeżyła rok, ale nie kwitła, wcześniejsze 3 padły w ciągu paru miesięcy od kupienia. Mojej M. tez się bardzo podobają ich kwiaty nieco podobne do bratków. Jak uprawiasz swoją, ze tak pięknie rośnie i kwitnie?Dusiu- może kiedyś Trafisz na mniej wybredną Ja uwielbiam jej kwiaty i zapach
Zasłaniam je taką malutką firanką np. teraz pada i idzie brzydka burza... zasłoniłam je tą firanką i mam nadzieję, że to je ochroni.. Deszcz nie zacina mocno, więc nie zamokną. No i jest wiatr więc przeschną. Powinno być ok. Przecież one lubią takie warunki no nie? ;)justus27 pisze:Zabka_monis- Zasłoń balkon, na przykład, matą bambusową. Troszku deszczu storczykom nie zaszkodzi. Niebezpieczne jest, tak mi się wydaje, totalne ich zalanie i gdyby w tej wodzie długo stały, bez przeschnięcia podłoża. Hmm..nie wiem, co zrobię jesienią. Ale...najwyżej chłodoluby "na stałe" zostaną w firemce. Zimą nie spada mi tam temperatura poniżej +10 stopni Celsjusza.![]()
bo już sobie wyobraziłam jak będzie chodzić pomiędzy Twoimi kwiatkami.Zabka_Monis pisze:mały Aniołeczek
Do parapetów nie dosięgnie jeszcze :PJoane pisze:Justynko, ładna i zdrowa ta Brassia. Niech się szybko zaklimatyzuje.![]()
Gratuluję Cioci. Sładka dziewczynka.
Uśmiałam się jak Monika napisałabo już sobie wyobraziłam jak będzie chodzić pomiędzy Twoimi kwiatkami.Zabka_Monis pisze:mały Aniołeczek