Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie
Popatrz w necie - cynie, ale już takie inne! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Widziałam je w realu. Myślę, że przyjmą się w naszych ogrodach.
Planuję w tym roku sporo siać i do tych opakowań, które mam zamówiłam jeszcze dwa czy trzy.
Planuję w tym roku sporo siać i do tych opakowań, które mam zamówiłam jeszcze dwa czy trzy.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym roku kupiłam kaktusową i meksykańską, zrobię z nich rozsady i dopiero w maju pójdą do ziemi. Mam nadzieję,że ślimaki ich nie zeżrą jak w zeszłym roku. Z całego opakowania uchowały się zaledwie 3 roślinki. Były cudne !!!
Pozdrawiam Ola
Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.

- baudolino
- 50p
- Od: 11 mar 2009, o 17:05
To zdjęcie z poprzedniej strony po prostu mnie oczarowało, aż poleciałam zobaczyć jakie cynie mam do wysiania w tym roku . No i rozczarowanie, bo mam tylko jedna paczkę daliowych. Pora napaść na jakiś sklep ogrodniczy. Imponujące wrażenie robi też ściana pacioreczników. Oj zapowiada się dla mnie pracowita wiosna.Gdzie ja pomieszczę tyle rozsady. Czy cynie siane do gruntu mają sens?
Katarzyna
-
- 200p
Moje z gruntu nie wyrosły być może nie miały szans ze ślimakami. W tym roku mam 1 kg smakołyków dla ślimaków
i spróbuję część dalii wysiać.

Pozdrawiam Ola

- baudolino
- 50p
To w takim razie ja tez część wysieję wprost do gruntu razem z kosmosem, nagietkiem i onętkiem. U mnie ślimaki raczej tylko w szklarni przesiadują, a myślałam, że one lubią tylko nasturcje.A cóż to za smakołyki?
Katarzyna
-
- 200p
Moje ślimaki uwielbiają nie tylko cynie ale 90% roślin w ogrodzie. Nie chciałabym tu reklamować specyfików, ale kupiłam granulki na ślimaki. Chemia, no trudno moje ropuchy nie dawały rady w poprzednim sezonie.
Pozdrawiam Ola

-
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Najgorsze potwory jak wcześniej pisała Renia to te bez muszli.Zjadają prawie wszystko,zwłaszcza małe roślinki.Duże jakoś im mniej smakują poza wyjątkami.
Ta cynia meksykańska jest śliczna,a żona chciała kupić,tylko ją trochę przystopowałem przy zakupach i padło na cynię,a teraz żałuję
Ta cynia meksykańska jest śliczna,a żona chciała kupić,tylko ją trochę przystopowałem przy zakupach i padło na cynię,a teraz żałuję

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Teraz to się będę obawiać tych ślimaków. Może lepiej nie siać prosto do gruntu, tak zalecają na jednym z opakowań moich cyni. Ale moja teśćiowa zawsze siałą wprost do gruntu i miała całą masę kwiatów. Hmm , sama już nie wiem. Ale wysiane w domu , to raczej szybciej zakwitną. Cz tak ?
- baudolino
- 50p
Kiedyś moja znajoma dostała dużo nasion kwiatów w prezencie, były tam i cynie , z braku sił posiała je wprost do gruntu, jak leciało, bez wysiłku i troski. W lipcu widok był niesamowity, las kwiatów cyni, nagietka, kosmosu , astrów i sama nie wiem czego jeszcze. Więc w tym roku część kwiatów tak samo posieję. Niestety parapety u mnie w domu nie chcą się rozciągnąć.
Katarzyna