Danusoiu, Twoje roślinki wiedzą, gdzie im będzie najlepiej i starają sie, jak mogą, zeby znowu ucieszyć Twoje oczy
Danusiny miszmasz
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej, Niobe jak Feniks z popiołów ;-)
Danusoiu, Twoje roślinki wiedzą, gdzie im będzie najlepiej i starają sie, jak mogą, zeby znowu ucieszyć Twoje oczy
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
Szłam sobie spacerkiem po ślicznym ogródku i nagle BĘC jakby mi ktoś obuchem przywalił

straszne, co Cie spotkało. ale widzę, że jesteś równie silna jak Twoje rośliny, jak to powiedziała 100krotka - jak Feniks z popiołów. Cieszę się, że się pozbierałaś, bo choc się nie znamy, to zawsze robi mi się przykro na wieśc o nieszczęściu bratniej duszy. trzymam kciuki za dalszą reorganizację ogrodu.
ps. a rośliny masz cudowne, mnóstwa nie znam i spoglądam z zazdroscią
straszne, co Cie spotkało. ale widzę, że jesteś równie silna jak Twoje rośliny, jak to powiedziała 100krotka - jak Feniks z popiołów. Cieszę się, że się pozbierałaś, bo choc się nie znamy, to zawsze robi mi się przykro na wieśc o nieszczęściu bratniej duszy. trzymam kciuki za dalszą reorganizację ogrodu.
ps. a rośliny masz cudowne, mnóstwa nie znam i spoglądam z zazdroscią
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu śliczne drobinki skalniaczkowe
uwielbiam wszelkie skalne roślinki, to moja pierwsza i największa ogrodowa miłość, chociaż kocham wiele roślinek, mam różnych ogrodowych ulubieńców, to te kamienne maluchy zawsze sa na pierwszym miejscu. Właśnie teraz kilka dni wstecz mój skalniak rozrósł się dwukrotnie 
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witam wszystkich serdecznie , po dłuższej nieobecności . Roboty u mnie huk , nie wiem od czego zacząć lecz powoli ogarniam cały ten rozgardiasz .
Witaj agniesiu - miło ,ze zajrzałaś
. Już jest ok.
Jacku nie znam innej nazwy tej rośliny , jest pięknie opisana przez p. Radziula w jego książkach .
Roślinki kwitną dalej jakby nigdy nic . Dają mi przykład
Przedstawiam bez podpisów , bo wyleciały mi nazwy z głowy
a musiałabym długo szukać w swoich szpargałach
Astrantia LARS
hibiscus moscheutos
cimcifuga
cieszynianka THOR
aster PRINCE

aster

storczyki alpejskie już wychodzą

złocień koreański
i na koniec aster
Witaj agniesiu - miło ,ze zajrzałaś
Jacku nie znam innej nazwy tej rośliny , jest pięknie opisana przez p. Radziula w jego książkach .
Roślinki kwitną dalej jakby nigdy nic . Dają mi przykład
Przedstawiam bez podpisów , bo wyleciały mi nazwy z głowy
Astrantia LARS

hibiscus moscheutos

cimcifuga

cieszynianka THOR

aster PRINCE

aster

storczyki alpejskie już wychodzą

złocień koreański

i na koniec aster

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witaj Danusia
Moja dobra duszyczko
Widzę ,że Ty też masz mało czasu na Forum ,ale masz dobre usprawiedliwienie, bo altankę odbudowujesz 
Poznajesz to cudo

Aster z Twojego ostatniego zdjęcia to jest Andenken an Alma Potschke ,a ten z przedostatniego (koreański) to nie jest Clara Curtis z grupy rubellum
bo ja też mam takiego jako Clara Curtis .
Jak ja lubię do Ciebie zaglądać
Poznajesz to cudo

Aster z Twojego ostatniego zdjęcia to jest Andenken an Alma Potschke ,a ten z przedostatniego (koreański) to nie jest Clara Curtis z grupy rubellum
Jak ja lubię do Ciebie zaglądać
- ktoś

Dzięki Bożenko , zaraz sobie podpiszę , bo mam go od lat , dostałam bez nazwy . Ten koreański jest kupiony pod taką własnie nazwą
Ten astra macrophyllus też bardzo lubię . Mam jeszcze dla Ciebie LADY IN BLACK , ale już dwa razy zapomniałam spakować , a mam przygotowanego w doniczce
Ot , co znaczy skleroza
.
Ten astra macrophyllus też bardzo lubię . Mam jeszcze dla Ciebie LADY IN BLACK , ale już dwa razy zapomniałam spakować , a mam przygotowanego w doniczce
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- ktoś

Bożenko , niby podobne , ale pewnie musiałybysmy im chromosomy policzyć
Piterku , to moja nowa zdobycz z lata , jeszcze w doniczce , jak większość moich zakupów
. Dopiero szukam jej dobrego miejsca , a wszystko wskazuje na to ,że tak mi jeszcze rok zejdzie
. Ona , niestety , ponoć się nie sieje i można tylko dzielić .
Piterku , to moja nowa zdobycz z lata , jeszcze w doniczce , jak większość moich zakupów
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Roślin
Witaj Danusiu.
Cieszę się, że wreszcie znalazłam bratnią duszę. Ja też kocham rośliny skalne i mam ich dużo i wszystkie dokłanie
skatalogowane. Rośliny wyzsze traktuję jako ozdobę działki /12 zakupionych ostatnio liliowców juz skatalogowałam/,
Jeżeli byłabyś chętna to mogłabym wiosną wymieniac nadwyzki roślin. Te, które mam na zdjęciach będę cykliczniepokazywa/kiedy zalezy od moich wnuków bo ja nie umiem wysylać zdjęć/. Piszę teraz bo musiałam dokładnie oglądnąc Twoje strony i jestem pod wrażeniem.
Mam działkę 4,6 a. same kwiaty i krzewy.
Pozdrawiam : goryczka
Cieszę się, że wreszcie znalazłam bratnią duszę. Ja też kocham rośliny skalne i mam ich dużo i wszystkie dokłanie
skatalogowane. Rośliny wyzsze traktuję jako ozdobę działki /12 zakupionych ostatnio liliowców juz skatalogowałam/,
Jeżeli byłabyś chętna to mogłabym wiosną wymieniac nadwyzki roślin. Te, które mam na zdjęciach będę cykliczniepokazywa/kiedy zalezy od moich wnuków bo ja nie umiem wysylać zdjęć/. Piszę teraz bo musiałam dokładnie oglądnąc Twoje strony i jestem pod wrażeniem.
Mam działkę 4,6 a. same kwiaty i krzewy.
Pozdrawiam : goryczka
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57