Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

No to 3 dni egzaminów....

Trzymamy kciuki!

Tylko nie ucz się teraz..... raczej wypoczywaj i jedz czekoladę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arturze ,bratki bardzo lubię,ale takiego czerwonego nie miałam nigdy ,jest przecudny,chociaż jest dużo innych też ślicznych,ale tyle co Ty nakupiłeś :shock: ,nie miałabym gdzie posadzić,chociaż marzy się taka polanka z bratków :D .
Róże też fajne kupiłeś,oby Ci pięknie kwitły.Magnolii aż tyle obcykałeś :shock: ,fakt,że są warte tego,bo są piękne okazy.Szkoda rododendronów :cry: .
Egzaminy na pewno zdasz :D ,powodzenia.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :D , widze że więcej osób mnie odwiedziło :D , bardzo mi miło bo przez zimę troche wątek miałem zakopany :lol: :wink: .

Za mną test hummanistyczny i poszło mi dobrze :D , napisałem na wszystko , tylko rozprawka była trudna... , ale napisałem więc zawsze jakies punkty będą i nie mogłem sobie jednej daty z historii przypomnieć :wink: .

MirkaS- oo.. to super jak masz tyle magnolii... , ja je uwielbiam ale nie mam na tyle miejssca , mam jedną , ma 150 cm :wink: jeszcze nie zakwitła bo w tamtym roku posadzona :wink: . Ale ja tych rododendronów nie wyrzuciłem !!!:lol: Przesadziłem tylko i opryskałem , 2 się mają dobrze , 2 nie były chore , ale też by chorowały , tylko szybko zadziałałem , a jeden najwiiększy jest bardzo chory , nie mam na niego miejsca , pryskałem go ale będe sie musiał chyba z nim pożegnać :cry: , siedzi biedak w donicy :cry: .
U nas przymrozków nie było... :shock: , -2 najwięcej . Posadziłęm dalie kiedyś , ciekawe ale nic im się chyba nie stało..
:shock: :shock: :shock:
Szkoda by było gdyby 12 szt. przemarzło :shock: :shock: :shock:

Aska - mam czas , teraz :wink: , byłem zajęty , pracowałem troche w ogródku :wink: . Pół roku sie przygotowałem , jeden dzień i to nie cały nic mi nie da :wink: .
Dzięki wielkie ! :D

iwonaxp - dawno nie słyszałem takich miłych słów , zarówno od Ciebie jak od Mirki ;:131 ;:97 . Ogród , chyba ogródeczek :wink: , cały czas nie ujawniam jednej rabaty bo na razie tylko skopana i rosną tam irysy germanica / syberyjskie , liliowce , róze miniaturki , tawułka.. i 25 mieczyków a jeszcze mam tam miejsce i na razie ciekawie to nie wygląda :wink: . Będe sadził morze jednorocznych :lol: . Jak posiałem lwią paszczę to tak zeszła jak chole.... :evil: , przepikowałem 1/100 do skrzynki i wczoraj pikowałem do doniczek ze 30 siewek i połowe mi spaliło :evil: :evil: :evil: , najwyżej dokupie , drogie nie są :wink: .
Nad tym celem życiowym zastanawiam sie już długo..

liska - dzięki :D , no pewnie że się nie ucze , pół roku miałem na to :wink: , pół dnia mi nic nie da :wink: . Czekolade , a po co ? , zjadłem dzisiaj prawie całą :oops: :oops: :oops: na odstresowanie i pije Tigera.. :wink: , jak go rano wypiłem to sie poczulem jak by mi ktoś kopa zasadził w.. :lol: . Jakie dzisiaj jest wysojkie ciśnienie , mąci mi sie w głowie...

hal1959 - od tych bratków można zawrotu głowy dostać u nas dostępne wszystkie kolory i odmiany świata chyba :shock: , na ryneczku można sie zaopatrzyc , tylko ja chodze do szłoy i nie mam jak chodzic na ten rynek bo ogrodniczych to u nas nie ma :wink: . Sąsiadka mówiła , że lili cebulek to było ostatnio do chole.... ciut ciut i jeszcze troche :shock: , po 2.50 za cebulkę :wink: . Ja jak maja doczekam i mama przyjedzie ( :cry: już nie pamiętam kiedy ja widziałem ostatnio 10 maja będzie 4 miesiace :roll: ) to pojedziey na rynejkmi do szklarni :D . Uwielbiam rośliny tarasowe doniczkowe zwłaszcza . Szysbko zarosną :lol: i kwitną długo . Uwielbiam stawiać ogrom donic , pojemników z nburza kwiatów :D i tonący w kwiatach 9 metrowy balkon , w tam,tym roku było tylko 25 pelargonie , ale teraz będzie kolorowo :wink: .

Dzięki wszystkim za odwiedziny !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Artur - na Interii masz już odpowiedzi z dzisiejszego pisania. Wiem, bo miejscowi gimnazjaliści sprawdzali, jak im poszło.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Arturze,wstyd mi ale nie wiedziałam ,że przed Tobą taki ważny moment życiowy.
W moich wyobrażeniach postarzyłam Cię nieco :oops:
Wiesz jednak,że życzę Ci wszystkiego najlepszego i teraz przez najbliższe dni co myślami jestem z Tobą ;:3
Przeżywałam ten moment w ubiegłym roku,wprawdzie z innej pozycji ,nie bezpośrednio zainteresowanej
ale równie trudnej ,kto wie czy nawet nie trudniejszej.
Matki tak mają ,martwią się za wszystkich i na zapas.
Arturze będzie ok ... ;:333
Mam nadzieję,że ogród pozwala Ci złapać oddech przed kolejnymi testami,
obniża napięcie z nimi związane i daje ukojenie.
To ważne byś nie poddał się stresowi.
Z niecierpliwością będę teraz czekała na wiadomości od Ciebie.
Trzym się i do jutra . ;:21
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Asko - nie wiem czy sprawdzac , nie che sie denerwowac..

KaRo - dziękuję za troskę i za miłe słowa , aż mi sie humor znacznie poprawił ;:168 ;:196 ;:97 ;:131 jesteś kochana :D .
Miałem iść do ogródka znowu , ale nie poszedłem , odpoczywam już , tym bardziej żę okrutny bałagan na całej działce :cry: , rąbią kopę drzewska już na zimę i rżną na kawałki... Będą później sprzątac.. i huśtawka przestawiaona , nawet nie mam jak się pohuśtać.. :lol: :roll: . Myślę , że posprzątają na błysk.. i że trawce nic nie bedzie bo jest bajzel z tym drzewskiem :evil: .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur cieszę się że poszło Ci dobrze wiedziałam że tak będzie ,jesteś bystrym chłopcem .
Ja mam tak jak mówi KaRo mój syn zdaje maturę w maju i naprawdę dużo z tym stresu,
Przeżywam to tak mocno nie mam pojęcia jak to przeżyje a egzaminy zaczyna na początku maja a kończy ostatni chyba 26 ,gdyby choć były dzień po dniu a tu tak długo trzeba będzie się stresować no i potem jeszcze czy dostanie się na studia.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu , dzięki za odwiedzinki i miłe słowa :D .
Nie wiedziałem , ze twój syn zdaje maturę , współczuje nerwowego miesiąca :( . życzę mu wszystkiego najlepszego ! niech zda na 5 :lol: :D . Poradzi sobie :wink: !
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Arturze-czytałam,że fiołki posadziłeś i Ci klapnęły.Kogra wspominnała,że u niej nie chcą rosnąć, a ja brałam z lasu z dużą bryłą ziemi i rosły nawet w doniczce bez problemu.Lubią miejsca cieniste i dość wilgotne, a ziemię gliniastą.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Arturku, przede wszystkim gratulacje za zdany egzamin ale i za pokazanie tego bajecznego ogrodu, zrobiło mi sie jakoś dziwnie, zauroczona jestem wprost magnolie to rewelacja, a kolekcja jednorocznych już nie mam słów.
Musze przyznać, ze piekne tez fotki, te kolory takie soczyste, oddają delikatność roślin, pozwolę sobie tu wpadać.
Dziękuje za wizytę w moim ogródku i zapraszam.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wszystkie piękne, ale magnolie najpiękniejsze. to jedne z moich ulubionych kwiatów, niestety nie mam...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Artur, nie mam jak Aśka dziecka w Twoim wieku i dopiero dziś sobie uświadomiłam,że zdajesz egzaminy, pierwsze w życiu tak ważne.MOCNO Z KONSTANTYM TRZYMAMY KCIUKI!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj zagadałem sie ze Storczykową :lol: .

Ewo - ja też mam z lasu , ale ziemia to opadła całkiem... :( , wykopie najwyzej 2 raz bo w lesie jest ich takj , ze przejść się nie da i ludze drepczą.. :lol: . Wielkie dzięki , miło będzie wyjść z domu ze świadomością , że tyle osób trzyma za mnie kciuki :D .

Taro - dziękuję bardzo :D :oops: , staram sie jak moge robic fotki , uwielbiam robić zdjęcia :wink: . Jeśli chodzi o egzamin to jeszcze jutro i pojutrze a okaże sie w czerwcu... :wink: :lol: .

Storczykowa - dzięki :wink:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Arturze skoro jeszcze jesteś na forum zajrzyj proszę do mnie na minutkę :lol: :lol:
Chwale się swoimi fiołkami ...zobacz jakie mam :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ok już pędzę :D , ubzdurałem sobie , ze chcę dojść do 2000 :lol: , ale tyle watków jeszcze nie odwiedząłem , ze pora po trochu odwiedzać :lol: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”